Ιστορικό Αρχείο Λευκάδας: Ολοκληρώθηκαν οι επισκευές αξίας 75.000 ευρώ στο υφιστάμενο κτίριο

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες αξίας 75.000 ευρώ στο κτίριο που στεγάζει το Ιστορικό Αρχείο Λευκάδας. Μεταξύ άλλων, στο εξωτερικό του κτιρίου, αντικαταστάθηκαν τα παραθυρόφυλλα, επισκευάστηκαν οι εξωτερικές θύρες, καθαρίστηκαν οι προσόψεις και απομακρύνθηκαν τα κλιματιστικά σε σημείο που δεν φαίνονται, αντικαταστάθηκαν οι μεταλλικές πινακίδες και καθαρίστηκε ο περιβάλλων χώρος. 

Στο εσωτερικό, έγιναν επίσης όλες οι εργασίες που προέβλεπε η τεχνική έκθεση, μεταξύ των οποίων ελαιοχρωματισμός, ανακαίνιση των χώρων υγιεινής, επισκευή συστημάτων ασφαλείας, τοποθέτηση ειδικών τζαμιών για προστασία αρχειακού υλικού από την ηλιακή ακτινοβολία, και άλλα.

Σχετικά με το θέμα, ο Βουλευτής Ν. Λευκάδας, Θανάσης Καββαδάς, δήλωσε:

«Είμαι ευτυχής διότι διεκδικήσαμε και, με τη βοήθεια του Υπουργείου Παιδείας, πετύχαμε σε χρόνο ρεκόρ να ανακαινίσουμε τους χώρους όπου στεγάζεται το Ιστορικό Αρχείο Λευκάδας.

Πριν συμπληρωθεί ένας χρόνος από τις ζημιές που υπέστη το Ιστορικό αρχείο, καταφέραμε να κάνουμε ουσιαστικές επισκευές και αισθητικές παρεμβάσεις, οι οποίες προστατεύουν καλύτερα τον ιστορικό πλούτο του νησιού μας, αλλά και εξασφαλίζουν καλύτερες συνθήκες στους ανθρώπους που έχουν αφοσιωθεί στη συλλογή, μελέτη και οργάνωσή του.  

Ό,τι είπαμε το κάνουμε πράξη – και δεν σταματάμε εδώ. Όραμά μας παραμένει η μεταστέγαση του Ιστορικού Αρχείου στο διπλανό κτίριο του Παλαιού Γυμνασίου. Και το όραμά μας αυτό, και πάλι με διεκδίκηση και επιμονή, πλησιάζει κάθε μέρα όλο και πιο κοντά: ήδη το Υπουργείο Παιδείας έχει ζητήσει την παραχώρηση του κτιρίου από το Υπουργείο Οικονομικών και έχω την πεποίθηση ότι σύντομα η διαδικασία θα ολοκληρωθεί. 

Παράλληλα, είμαι σε επαφή και με την κεντρική υπηρεσία των ΓΑΚ και με το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, ώστε στο επερχόμενο πρόγραμμα ψηφιοποίησης των ΓΑΚ, που θα χρηματοδοτηθεί από το Ταμείο Ανάκαμψης, να δοθούν στο Ιστορικό Αρχείο Λευκάδας αυξημένες λήψεις για την ψηφιοποίηση όσο το δυνατόν περισσότερου υλικού. 

Η ιστορία μας δεν είναι παρελθόν. Είναι ζωντανό κομμάτι του παρόντος και συστατικό στοιχείο για το μέλλον του νησιού και κάθε Λευκαδίτη και Λευκαδίτισσας. Γι’ αυτό όχι μόνο προστατεύουμε το Ιστορικό μας Αρχείο, αλλά συνεχίζουμε, προετοιμάζουμε ακόμα καλύτερες συνθήκες για τη διατήρηση, τη μελέτη και την ανάδειξή του.»


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΛΕΥΚΑΔΑ

Ως το τέλος του Φεβρουαρίου τα έργα που απαιτούν κλείσιμο του δρόμου Άγιος Νικόλαος-Λευκάδα

25/01/2023, 9:50 πμ

ΛΕΥΚΑΔΑ

Στη λίστα των προενταγμένων έργων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης η Λιμνοδεξαμενή Βασιλικής

20/01/2023, 9:41 πμ

ΛΕΥΚΑΔΑ

To Τεχνικό γραφείο KIVOS ενδιαφέρεται να προσλάβει Πολιτικό Μηχανικό

14/01/2023, 11:24 πμ

ΛΕΥΚΑΔΑ

Ερώτηση του Θανάση Καββαδά στη Βουλή για το κλείσιμο του δρόμου Άγιος Νικόλαος Αιτωλοακαρνανίας – Λευκάδα

11/01/2023, 9:10 μμ

ΛΕΥΚΑΔΑ

270.000 ευρώ εγκρίθηκαν από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για την επισκευή του Αστυνομικού Τμήματος Ελλομένου – Σύντομα ο διαγωνισμός

06/12/2022, 12:36 μμ

ΛΕΥΚΑΔΑ

Η Εταιρεία <<ΚΑΒΒΑΔΑΣ Α.Ε>> αναζητά προς άμεση πρόσληψη προσωπικό

29/11/2022, 6:21 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites