Όλες οι σχολικές μονάδες στη Λευκάδα και στο Μεγανήσι διαθέτουν Τμήμα Ένταξης

Ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες ίδρυσης 2 νέων Τμημάτων Ένταξης στα Δημοτικά Σχολεία Σφακιωτών και Λυγιάς, με τη δημοσίευση των αντίστοιχων ΦΕΚ, έπειτα από σχετικό αίτημα της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λευκάδας. Το αίτημα είχε αναδείξει από το Νοέμβριο του 2022 ο Βουλευτής Ν. Λευκάδας, Θανάσης Καββαδάς, τόσο σε αλληλογραφία του, όσο και σε συνάντησή του με την προηγούμενη Υπουργό Παιδείας κ. Νίκη Κεραμέως. 

Σχετικά με το θέμα ο Βουλευτής ανέφερε:

«Τα Τμήματα Ένταξης είναι ένας πολύ σημαντικός θεσμός για την υποστήριξη παιδιών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες και δυσκολίες, προκειμένου να ενταχθούν πλήρως και ομαλά στο σχολικό περιβάλλον. Επειδή υπήρχαν αρκετά αιτήματα από γονείς, ξεκινήσαμε πέρυσι μία προσπάθεια για τη δημιουργία δύο τέτοιων τμημάτων στη Λευκάδα. Έπειτα από συνεργασία με τον Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λευκάδας, κ.Κωνσταντίνο Μπατσίλα, καταθέσαμε και προωθήσαμε τις σχετικές προτάσεις στο Υπουργείο, επιτυγχάνοντας τη λειτουργία 2 επιπλέον Τμημάτων Ένταξης στα δημοτικά γενικής εκπαίδευσης στη Λυγιά και τους Σφακιώτες. 

Πλέον, όλες οι σχολικές μονάδες στη Λευκάδα και στο Μεγανήσι διαθέτουν Τμήμα Ένταξης. Έτσι, οι μαθητές και οι μαθήτριες που έχουν ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, θα υποστηρίζονται από εξειδικευμένο προσωπικό και μάλιστα όχι μόνο στο εκπαιδευτικό κομμάτι, αλλά και σε ό,τι αφορά την κοινωνικοποίησή τους. 

Στόχος όλων μας είναι να έχουν τα παιδιά μας όλη τη βοήθεια που χρειάζονται ώστε να αναπτύξουν τις δικές τους δυνάμεις, γνωστικές και ψυχικές, και να μπορέσουν έτσι όχι μόνο να ενταχθούν στο σχολικό περιβάλλον, αλλά και στην κοινωνία.»


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΛΕΥΚΑΔΑ

Εγκρίθηκε ομόφωνα η χωροθέτηση της Μαρίνας στο Βλυχό από την διυπουργική Επιτροπή Τουριστικών Λιμένων

24/10/2023, 7:42 μμ

ΛΕΥΚΑΔΑ

Το Ψηφοδέλτιο της Δημοτικής Κίνησης «Όλοι για τη ΛΕΥΚΑΔΑ»

04/09/2023, 1:08 μμ

ΛΕΥΚΑΔΑ

Παραχωρήθηκε οικόπεδο 10.209 τ.μ. από το Υπουργείο Οικονομικών στο Δήμο Λευκάδας για την κτιριακή επέκταση του ΔΙΕΚ και του ΕΠΑΛ  

20/07/2023, 6:40 μμ

ΛΕΥΚΑΔΑ

Η Νατάσα Θεοδωρίδου στο Ανοιχτό Θέατρο Λευκάδας

10/07/2023, 8:00 μμ

ΛΕΥΚΑΔΑ

Ορκίστηκε Βουλευτής Ν. Λευκάδας ο Θανάσης Καββαδάς 

03/07/2023, 6:59 μμ

ΛΕΥΚΑΔΑ

Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης με την ιστορική του μπάντα για μία μοναδική συναυλία στην Λευκάδα

28/06/2023, 1:16 πμ

ΛΕΥΚΑΔΑ

Φαρμακείο στην Νικιάνα Λευκάδας αναζητά προσωπικό

06/06/2023, 11:10 πμ

ΛΕΥΚΑΔΑ

Θανάσης Καββαδάς: «2.550.990 ευρώ για τη βελτίωση της υδροδότησης της Λευκάδας από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας – Ένα ακόμα μεγάλο έργο για τη Λευκάδα μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης»

01/06/2023, 12:58 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites