Παραχωρήθηκε οικόπεδο 10.209 τ.μ. από το Υπουργείο Οικονομικών στο Δήμο Λευκάδας για την κτιριακή επέκταση του ΔΙΕΚ και του ΕΠΑΛ  

Υπεγράφη από το Υπουργείο Οικονομικών η απόφαση για την παραχώρηση στο Δήμο Λευκάδας του Ο.Τ.432 του ΒΚ 75, συνολικής έκτασης 10.209,25 τ.μ. Η θετική εξέλιξη έρχεται ως αποτέλεσμα της προσπάθειας που ξεκίνησε από το 2020 ο Βουλευτής Ν. Λευκάδας, Θανάσης Καββαδάς, για την ανέγερση σε μέρος του οικοπέδου νέων επιπλέον εγκαταστάσεων για το ΔΙΕΚ και το ΕΠΑΛ. 

Η παραχώρηση γίνεται δωρεάν κατά κυριότητα για εκπαιδευτικούς σκοπούς, γεγονός που επιτρέπει την κατασκευή νέου κτιρίου για τις δύο δομές της επαγγελματικής εκπαίδευσης σε τμήμα του οικοπέδου, έκτασης 6.421,83  τ.μ. Ο Δήμος Λευκάδας μπορεί να αξιοποιήσει κατάλληλα και το υπόλοιπο τμήμα του οικοπέδου, εμβαδού 3.787,42 τ.μ. 

Σχετικά με το θέμα ο Βουλευτής ανέφερε:

«Από το 2020 βάλαμε στόχο, σε συνεργασία με τους Διευθυντές του ΔΙΕΚ και του ΕΠΑΛ, την κτιριακή επέκταση του Επαγγελματικού Λυκείου και του Δημοσίου Ινστιτούτου Επαγγελματικής Κατάρτισης, με στόχο να προσφέρουμε περισσότερες ειδικότητες αλλά και καλύτερες συνθήκες φοίτησης στους σπουδαστές μας. Τα υφιστάμενα κτίρια υπάρχουν στο συγκεκριμένο χώρο πάνω από 20 χρόνια, χωρίς αυτός να ανήκει στο Δήμο και, ως εκ τούτου, χωρίς να μπορούν να γίνουν περαιτέρω παρεμβάσεις.

Για να γίνει λοιπόν νέο κτίριο χρειαζόταν το οικόπεδο όπου σήμερα βρίσκονται οι δύο δομές να παραχωρηθεί από το Υπουργείο Οικονομικών στο Δήμο, κάτι το οποίο επιδιώκω από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε τη διακυβέρνηση η Νέα Δημοκρατία. Συναντήθηκα με τις Κτιριακές Υποδομές και με τον τότε Υπουργό Οικονομικών, κ. Χρήστο Σταϊκούρα, φέραμε τεχνικό κλιμάκιο της ΚΤΥΠ ΑΕ για αυτοψία στους χώρους, ενώ ακολούθησαν πρωτοβουλίες για να προχωρήσει η παραχώρηση, με ενέργειες και από την πλευρά της Δημοτικής Αρχής και της Κτηματικής Υπηρεσίας Λευκάδας.

Πλέον έγινε το σημαντικότερο βήμα: η απόφαση υπεγράφη από το Υπουργείο Οικονομικών και, όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία με την υπογραφή της απόφασης και από το συναρμόδιο Υπουργείο Εσωτερικών, η έκταση θα ανήκει πλέον στο Δήμο Λευκάδας για να αξιοποιήσει το υπόλοιπο όπως θεωρεί καλύτερα για τους δημότες. Και, βεβαίως, θα είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε τις διαδικασίες για την κτιριακή επέκταση των ΔΙΕΚ και ΕΠΑΛ.

Συνεχίζουμε, ενισχύουμε τις υποδομές μας, ώστε να μετατρέψουμε τη Λευκάδα σε ένα σύγχρονο κέντρο επαγγελματικής εκπαίδευσης με απήχηση στους σπουδαστές.»


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΛΕΥΚΑΔΑ

Εγκρίθηκε ομόφωνα η χωροθέτηση της Μαρίνας στο Βλυχό από την διυπουργική Επιτροπή Τουριστικών Λιμένων

24/10/2023, 7:42 μμ

ΛΕΥΚΑΔΑ

Το Ψηφοδέλτιο της Δημοτικής Κίνησης «Όλοι για τη ΛΕΥΚΑΔΑ»

04/09/2023, 1:08 μμ

ΛΕΥΚΑΔΑ

Η Νατάσα Θεοδωρίδου στο Ανοιχτό Θέατρο Λευκάδας

10/07/2023, 8:00 μμ

ΛΕΥΚΑΔΑ

Όλες οι σχολικές μονάδες στη Λευκάδα και στο Μεγανήσι διαθέτουν Τμήμα Ένταξης

06/07/2023, 7:37 μμ

ΛΕΥΚΑΔΑ

Ορκίστηκε Βουλευτής Ν. Λευκάδας ο Θανάσης Καββαδάς 

03/07/2023, 6:59 μμ

ΛΕΥΚΑΔΑ

Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης με την ιστορική του μπάντα για μία μοναδική συναυλία στην Λευκάδα

28/06/2023, 1:16 πμ

ΛΕΥΚΑΔΑ

Φαρμακείο στην Νικιάνα Λευκάδας αναζητά προσωπικό

06/06/2023, 11:10 πμ

ΛΕΥΚΑΔΑ

Θανάσης Καββαδάς: «2.550.990 ευρώ για τη βελτίωση της υδροδότησης της Λευκάδας από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας – Ένα ακόμα μεγάλο έργο για τη Λευκάδα μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης»

01/06/2023, 12:58 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites