Πρέβεζα : Η Pera Terra ενθουσίασαν με τον Γύρο της Μεσογείου σε 13 τραγούδια στην Ημέρα της Μεσογείου

φωτογραφίες : Λάμπρος Κατσαρός Βίντεο : Ανδρέας Χαρουπιάς

Αν και η Δευτέρα είναι δύσκολη μέρα για συναυλίες το συγκρότημα Pera Terra «αποζημίωσε» το κοινό του στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Πρέβεζας με τον «Γύρο της Μεσογείου σε 13 τραγούδια» που παρουσίασε στο πλαίσιο του εκδηλώσεων του Ιδρύματος Anna Lindh  για την Ημέρα της Μεσογείου. Ο «Γύρο; της Μεσογείου σε 13 τραγούδια» ήταν μια από τις  36 μουσικές παραστάσεις που επιλέχθηκαν από 25 Ευρωμεσογειακές χώρες που παρουσιάστηκαν ταυτόχρονα σε συνεργασία με τους φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης σε αυτές τις χώρες. Η πρόταση της Artifactory επιλέχθηκε μαζί με αυτήν της SCI Hellas για να εκπροσωπήσουν την Ελλάδα. 

Με έμπνευση από το σκεπτικό του εορτασμού «Γιορτάζουμε  την ποικιλομορφία και τον πλούτο της Μεσόγειου ενώ ενισχύουμε τους δεσμούς ανάμεσα στις δύο ακτές της» το συγκρότημα Pera Terra  «περιπλανήθηκε» σε ένα ρεπερτόριο σαν ένα μενού 13 τραγουδιών. Το συγκρότημα PeraTerra αποτελείται από ντόπιους μουσικούς από την Πρέβεζα και την ευρύτερη περιοχή: Κατερίνα – Μυρτώ Φατούρου ακορντεόν, Δήμητρα Κώτση τραγουδώντας, Ηλίας Χαραλάμπους μπουζούκι, Γιώργος Ρούγκας κιθάρα – μπουζούκι και και Θύμιος Σφαιρόπουλος – κοντραμπάσο.

 Ερμήνευσαν τραγούδια που παίζονται και τραγουδιούνται σε Ελλάδα και Τουρκία προβάλλοντας τους δεσμούς που δένουν τους λαούς των δύο χωρών, την «Ανδρονίκη» ένα αφηγηματικό τραγούδι όπου οι στίχοι περιγράφουν ένα πραγματικό περιστατικό γυναικοκτονίας στην Κύπρο, μια ιταλική ταραντέλα, ελληνικά τραγούδια που αναφέρονται στο Μαρόκο και την Αλγερία. Το  «Και η βάρκα γύρισε μόνη» ένα παλιό τραγούδι για έναν άνθρωπο που πνίγηκε μας μετέφερε στις σημερινές τραγωδίες των προσφύγων που πνίγονται στο Αιγαίο. Ένας αμανές, ένα ερωτικό τραγούδι από την οθωμανική εποχή. Η “Μισιρλού” ένα λαϊκό τραγούδι από την περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, που ακούμε στην Αίγυπτο, την Τουρκία και την Ελλάδα αλλά και διάσημο στη δυτική εκδοχή και άλλα. 

Η Artifactory και η PeraTerra πιστεύουν ότι η μουσική ως γλώσσα και πολιτιστική έκφραση ενισχύει την αίσθηση της κοινότητας, γιορτάζοντας τη διαφορετικότητα και τη θετική συνύπαρξη που είναι πολύ αναγκαία σε αυτό το μέρος του κόσμου. 

Η Artifactory ευχαριστεί τον Δήμο Πρέβεζας για την άμεση ανταπόκριση στο αίτημα κατά την κατάθεση της πρότασης και για την παραχώρηση της αίθουσας του Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου για την υλοποίηση της εκδήλωσης. 

Τέλος μπορείτε να παρακολουθήσετε την συναυλία στο κανάλι YouTube της Artifactory εδώ 

https://youtu.be/BlmwHhZOJIY

Ακολουθήστε την Artifactory στα social media

FB: https://www.facebook.com/artifactory2017

IG: https://www.instagram.com/artifactory2017/

 

TAGS:


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο ξενοδοχειακός όμιλος “MAST Hotels & Resorts” έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

11/03/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας δημιουργείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

19/02/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από καταγγελία νεαρών

19/02/2024, 2:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου : Ανατροπή στο αποτέλεσμα των … χαμένων – Εκλέγεται ο Δήμαρχος και δεν εκλέγεται ο Αντιδήμαρχος

19/02/2024, 2:23 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου: Εκλέχθηκε με πρωτιά ο Γιώργος Νίτσας – Δεν εκλέχθηκε ο Νίκος Γεωργάκος

16/02/2024, 10:22 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναβάλλονται οι εσωκομματικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ

15/02/2024, 11:47 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ευχαριστήρια επιστολή για την δωρεά ενός πιάνου στο Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας

15/02/2024, 11:41 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

Πρέβεζα: Θανατηφόρο τροχαίο στον Κερασώνα

05/02/2024, 7:50 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites