Κώστας Μπάρκας «Καμιά ανησυχία για διακοπή χορήγησης του Αγροτικού Τιμολογίου στους δικαιούχους ».

Κώστας Μπάρκας «Καμιά ανησυχία για διακοπή χορήγησης του Αγροτικού Τιμολογίου στους δικαιούχους ».


Καθησυχαστικός είναι ο Κώστας Μπάρκας σχετικά με φημολογίες που διακινούνται σε αγροτικές περιοχές του Νομού Πρέβεζας για δήθεν διακοπή της χορήγησης  του Αγροτικού Τιμολογίου στους δικαιούχους, που κάνουν αγροτική χρήση ύδατος μέσω ηλεκτροδοτούμενων εγκαταστάσεων.
Ειδικότερα, ο βουλευτής του Νομού Πρέβεζας, κατόπιν επικοινωνίας του με τον Υπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας, κ. Πάνο Σκουρλέτη, τον  αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας, κ.  Γιάννη Τσιρώνη και τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων , κ. Βαγγέλη Αποστόλου, έλαβε τη διαβεβαίωση  ότι σύντομα θα υπογραφεί   Κοινή Υπουργική Απόφαση (K.Y.A), που θα διευκολύνει   όσους κάνουν χρήση μειωμένου τιμολογίου ηλεκτρικού ρεύματος, δίνοντάς τους   τη δυνατότητα  να  γνωστοποιήσουν στη Δ.Ε.Η. ότι έχουν κάνει τις απαραίτητες ενέργειες για έκδοση άδειας νερού.
 Ειδικότερα, η εν λόγω Κ.Υ.Α., η οποία θα αποτελεί τροποποίηση της υπ. αριθ. 146896/2014 Κ.Υ.Α. (Β΄ 2878 και Β΄ 3142/2014), όπως ισχύει και αφορά στις διαδικασίες έκδοσης αδειών χρήσης ύδατος και εκτέλεσης έργων αξιοποίησης υδατικών πόρων, και της υπ. αριθ. 145026/2014 (Β΄ 31) Κ.Υ.Α. όπως ισχύει και αφορά στην εγγραφή των υδροληψιών στο Εθνικό Μητρώο Σημείων Υδροληψίας, θα περιγράφονται αναλυτικά οι διαδικασίες που απαιτούνται από τους δικαιούχους και τις αρμόδιες υπηρεσίες για την ηλεκτροδότηση νέων και υφιστάμενων εγκαταστάσεων αγροτικής χρήσης παραγωγικού χαρακτήρα.
Οι περιπτώσεις αυτές θα αφορούν:
 – Ηλεκτροδότηση νέας εγκατάστασης άντλησης ύδατος αγροτικής χρήσης: Στην περίπτωση αυτή απαιτείται η υποβολή στον εκάστοτε Προμηθευτή ηλεκτρικής ενέργειας του Δελτίου Γεωργοτεχνικών και Γεωργοοικονομικών στοιχείων (Δελτίο Νο1), το οποίο εκδίδεται από την κατά τόπο αρμόδια Υπηρεσία της οικείας Περιφέρειας για θέματα αγροτικού εξηλεκτρισμού και εφόσον έχει χορηγηθεί στον δικαιούχο χρήστη η άδεια χρήσης ύδατος από την αρμόδια Διεύθυνση Υδάτων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης.


 – Υφιστάμενες και ήδη ηλεκτροδοτημένες εγκαταστάσεις αγροτικής χρήσης. Διακρίνονται οι ακόλουθες υποπεριπτώσεις:
      
α) εάν υπάρχει άδεια χρήσης νερού σε ισχύ και τα στοιχεία της ηλεκτροδότησης δεν έχουν μεταβληθεί, απαιτείται η υποβολή στον Προμηθευτή ηλεκτρικής ενέργειας του Δελτίου Γεωργοτεχνικών και Γεωργοοικονομικών Στοιχείων (Δελτίο Νο.1), μέσα σε καθορισμένη προθεσμία,
β) εάν τα στοιχεία μεταβλήθηκαν για οποιονδήποτε λόγο σε σχέση με αυτά που αρχικώς είχαν δηλωθεί στο Δελτίο Γεωργοτεχνικών και Γεωργοοικονομικών Στοιχείων (Δελτίο Νο1) (όπως ενδεικτικά, μεταβολή στοιχείων του φορέα, μεταβολή αρδευόμενης έκτασης και ισχύος, τροποποίηση άδειας χρήσης νερού αλλά όχι ανανέωση) απαιτείται η υποβολή στον Προμηθευτή ηλεκτρικής ενέργειας νέου Δελτίου Γεωργοτεχνικών και Γεωργοοικονομικών Στοιχείων (Δελτίο Νο1), επικαιροποιημένου με τις επελθούσες μεταβολές.
– Σε περίπτωση λήξης (εκτός από τις περιπτώσεις αυτοδίκαιης παράτασης έως το 2022) ή έλλειψης άδειας χρήσης νερού, ο ενδιαφερόμενος χρήστης υποχρεούται να προσκομίσει στον Προμηθευτή Ηλεκτρικής Ενέργειας βεβαίωση υποβολής αίτησης για την έκδοση άδειας χρήσης νερού, σύμφωνα με τις σχετικές προβλέψεις της υπ. αριθ. 146896/2014 ΚΥΑ. Η βεβαίωση αυτή θα εκδίδεται από τον κατά περίπτωση αρμόδιο φορέα υποδοχής της αίτησης για αδειοδότηση (ΟΤΑ Α΄ ή Β΄ βαθμού).
 Επιπρόσθετα, θα υπάρχει πρόνοια για τους κατόχους εγκαταστάσεων αγροτικής χρήσης στους οποίους έχει γίνει διακοπή ηλεκτροδότησης, λόγω οφειλών, και συνεχίζουν να διατηρούν αγροτική εκμετάλλευση παραγωγικού χαρακτήρα και για περιπτώσεις αλλαγής χρήστη, όπως μετά από αγοραπωλησία, θάνατο, κληρονομιά κ.α.

  Η Κ.Υ.Α. αναμένεται να υπογραφεί από τους συναρμόδιους υπουργούς το επόμενο δεκαπενθήμερο και να αποσταλεί στο Εθνικό Τυπογραφείο προς δημοσίευση σε ΦΕΚ.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κώστας Μπάρκας: Η Κυβέρνηση έχει την απόλυτη ευθύνη για ό,τι συμβαίνει στη Μόρια

09/09/2020, 12:06 μμ

ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αμφισβητεί την αύξηση των ΜΕΘ ο Παύλος Πολάκης

09/09/2020, 11:03 πμ

ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Αντώνης Μπεζάς νέος Πρόεδρος της Εταιρείας Ακινήτων του Δημοσίου

27/05/2020, 4:27 μμ

ΕΛΛΑΔΑ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έκτακτη Είδηση: 18 νέα κρούσματα του κορωνοϊού

12/03/2020, 6:13 μμ

ΕΛΛΑΔΑ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τουρκική ακταιωρός συγκρούστηκε με σκάφος του Λιμενικού στην Κω!

11/03/2020, 11:56 πμ

ΕΛΛΑΔΑ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κορωνοϊός: Όγδοο κρούσμα στην Ελλάδα.

04/03/2020, 11:13 πμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites