Ο Αντώνης Μπεζάς νέος Πρόεδρος της Εταιρείας Ακινήτων του Δημοσίου

Πρόεδρος του ΔΣ της Εταιρείας Ακινήτων του Δημοσίου (ΕΤΑΔ ΑΕ) αναλαμβάνει με απόφαση της Ελληνικής Εταιρείας Συμμετοχών και Περιουσίας (ΕΕΣΥΠ ΑΕ), του γνωστού Υπερταμείου,  πρώην βουλευτής Θεσπρωτίας, Υφυπουργός και ΓενικοςκΓενικός Γραμματέας του Δήμου Πρεβεζας Αντώνης Μπέζας, όπως ανακοίνωσε σήμερα η Εταιρεία.
Όπως αναφέρει το thespro.gr η Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου έχει διαμορφωθεί μετά τη συγχώνευση τεσσάρων μεγάλων εταιρειών διαχείρισης και αξιοποίησης ακινήτων και συγκεκριμένα από την Ελληνικά Τουριστικά Ακίνητα (ΕΤΑ ΑΕ) , την Ολυμπιακά Ακίνητα ΑΕ, την Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου (ΚΕΔ ΑΕ) και την Παράκτιο Αττικό Μέτωπο ΑΕ. Αποτελεί τη μεγαλύτερη εταιρεία διαχείρισης και αξιοποίησης της ακίνητης ιδιωτικής περιουσίας του Δημοσίου και μετά τη θέσπιση του ν. 4389/2016, είναι κατά 100% άμεση θυγατρική της ΕΕΣΥΠ μαζί με το ΤΑΙΠΕΔ ΑΕ και το ΤΧΣ ΑΕ.
Η ΕΤΑΔ ΑΕ έχει ως σκοπό να διαχειρίζεται και να αξιοποιεί υπέρ του δημοσίου συμφέροντος αλλά με κανόνες ιδιωτικής οικονομίας και στο πλαίσιο της εταιρικής διακυβέρνησης, ένα μεγάλο χαρτοφυλάκιο ακινήτων για τα οποία το Ελληνικό Δημόσιο έχει μεταφέρει στην ΕΤΑΔ ΑΕ την κυριότητα και τη διαχείρισή τους. Η υπαγωγή της ΕΤΑΔ ΑΕ στην ΕΕΣΥΠ ΑΕ με την ταυτόχρονη μεταβίβαση προς αυτήν της κυριότητας και της διαχείρισης ενός σημαντικού αριθμού ακινήτων του Δημοσίου, πάνω στα οποία κατά το παρελθόν η ΕΤΑΔ ΑΕ μέσω των προηγούμενων νομικών της μορφών ασκούσε μόνο διαχείριση, αναβαθμίζει αλλά και επαναπροσδιορίζει το ρόλο της Εταιρείας Ακινήτων του Δημοσίου.
Το χαρτοφυλάκιο της περιλαμβάνει 70.000 αστικά, αγροτικά και παράκτια ακίνητα έκτασης 3,5 δις στρεμμάτων, 280 τουριστικά ακίνητα μεταξύ των οποίων Μαρίνες, διατηρητέα Ξενία, Χιονοδρομικά Κέντρα, αιγιαλοί, Συνοριακοί Σταθμοί, Ιαματικές Πηγές, νησίδες και μεγάλες εκτάσεις, 1.150 ενεργές μισθώσεις καθώς και τα 12 από τα 23 αθλητικά συγκροτήματα που κατασκευάστηκαν για τη διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 (Κωπηλατοδρόμιο Σχοινιά, Ολυμπιακό Κέντρο Γαλατσίου, Ολυμπιακό Ιππικό Κέντρο Μαρκόπουλου, Πανθεσσαλικό και Παγκρήτιο Στάδιο κλπ).
Η ΕΤΑΔ εκτός από την κεντρική της Υπηρεσία διαθέτει ακόμη 8 Περιφερειακά Κλιμάκια (Άρτα, Βόλο, Ηράκλειο, Θεσσαλονίκη κλπ) καθώς και 15 σημαντικές επιχειρηματικές μονάδες- υποκαταστήματα (Μαρίνες Αλίμου και Θεσσαλονίκης, Κάμπινγκ Ασπροβάλτας και Φαναρίου, Χιονοδρομικά Κέντρα Παρνασσού και Βόρα, Ακτή Βουλιαγμένης, Σπήλαια Δηρού, Αχίλλειο Κέρκυρας, Γκόλφ Αφάντου και Ιαματικές Πηγές Αιδηψού, Υπάτης, Καιάφα, Νιγρίτας και Κύθνου), τα έσοδα των οποίων αποτελούν το 30% του κύκλου εργασιών της. Στο πλαίσιο αυτό η ΕΤΑΔ ΑΕ περιλαμβάνει στους βασικούς της στόχους την ανάδειξη και προστασία της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και της τουριστικής μας περιουσίας.
Ο νέος Πρόεδρος, κ. Αντώνης Μπέζας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Ευχαριστώ πολύ την ΕΕΣΥΠ για την εμπιστοσύνη που έδειξε στο πρόσωπό μου. Σ’ αυτή την κρίσιμη για την οικονομία μας συγκυρία, θα συνεργαστούμε συστηματικά με το αρμόδιο Υπουργείο Οικονομικών, το Υπουργείο Ανάπτυξης και συνολικά την κυβέρνηση για τη διασφάλιση της δημόσιας περιουσίας. Παράλληλα, θα προωθήσουμε οργανωτικές αλλαγές και επιχειρηματικές πρωτοβουλίες ώστε να μετατρέψουμε την ΕΤΑΔ ΑΕ στον κύριο φορέα διαχείρισης των ακινήτων του Δημοσίου και σε ένα σημαντικό εργαλείο εθνικής στρατηγικής και οικονομικής ανασυγκρότησης. Είναι πολύ σημαντική η αποστολή μας και υπάρχουν αρκετά προβλήματα, αλλά στην ΕΤΑΔ θα τα καταφέρουμε»
Πηγή: thespro.gr

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΕΛΛΑΔΑ

Μίνι ανασχηματισμός στην Κυβέρνηση Μητσοτάκη

03/01/2024, 6:04 μμ

ΕΛΛΑΔΑ

Ανακοίνωση ΕΛΣΤΑΤ – Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για συμμετοχή στις διενεργούμενες Έρευνες

20/11/2023, 1:00 μμ

ΕΛΛΑΔΑ

Επίσημη τελετή έναρξης στον Μύλο των Ξωτικών

20/11/2023, 12:40 μμ

ΕΛΛΑΔΑ

Αυξημένα μέτρα τροχαίας σε όλη την επικράτεια κατά τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου

24/10/2023, 7:59 μμ

ΕΛΛΑΔΑ

Αυξημένα μέτρα Τροχαίας σε όλη την επικράτεια λαμβάνει η Ελληνική Αστυνομία κατά την περίοδο του εορτασμού του Δεκαπενταύγουστου

09/08/2023, 11:30 μμ

ΕΛΛΑΔΑ

Ανακοινώθηκε η νέα κυβέρνηση-Τα καινούργια πρόσωπα και τα νέα υπουργεία

26/06/2023, 5:55 μμ

ΕΛΛΑΔΑ

Εκλογές χωρίς διόδια : Πότε θα είναι ελεύθερη η διέλευση

21/06/2023, 2:09 μμ

ΕΛΛΑΔΑ

Επιστροφή πινακίδων και αδειών οδήγησης και κυκλοφορίας για τις εκλογές της Κυριακής 25ης Ιουνίου

21/06/2023, 1:51 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites