Κυριακή, 19/01/2020

Μεγάλη ανησυχία για το μέλλον του Νοσοκομείου Πρέβεζας

Δυστυχώς το ντόμινο κατάρρευσης των νοσοκομείων όλης της χώρας έφτασε και στην Πρέβεζα:
Συνεχίζονται τα προβλήματα στην καρδιολογική κλινική, αφού μετά την απόσπαση της καρδιολόγου στη Λευκάδα δεν έχει βρεθεί λύση. Ο καρδιολόγος που μετατέθηκε από τη Λευκάδα στην Πρέβεζα παραιτήθηκε, και σαν να μην έφτανε αυτό, παραιτήθηκε και ο διευθυντής της καρδιολογικής κ. Οικονόμου. Η απόσπαση καρδιολόγου από το ΠΕΔΥ δεν μπορεί να λύσει το πρόβλημα, διότι θα απαιτηθεί μεγάλη προσπάθεια προσαρμογής εκ μέρους του, ώστε να ανταποκριθεί στις ανάγκες μιας μάχιμης μονάδας,  προερχόμενος από την πρωτοβάθμια περίθαλψη.
Η παθολογική κλινική επίσης είναι προβληματική καθώς λειτουργεί με δύο μόνο ειδικευμένους γιατρούς και οι ανάγκες της καλύπτονται εκ των ενόντων, με αποσπάσεις γενικών γιατρών από την περιφέρεια ή από νοσοκομεία των Ιωαννίνων.
Πρόβλημα προκύπτει και για τη λειτουργία της ουρολογικής κλινικής καθώς δεν πέρασε πολύς καιρός που επανεκκίνησε τη λειτουργία της και ο επικουρικός γιατρός που τη στελέχωνε, αποδέχτηκε το διορισμό του σε άλλο Νοσοκομείο.
Όλα τα παραπάνω δεν είναι απλές συμπτώσεις. Είναι συνέχεια μιας πολιτικής που στοχεύει στην κατεδάφιση της δημόσιας υγείας προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι απαιτήσεις των δανειστών και οι δεσμεύσεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, σ’αυτές.
Μπροστά στα μάτια εξελίσσεται μας μια συνεχής υποβάθμιση του Νοσοκομείου Πρέβεζας. Μια υποβάθμιση που δεν είναι δυνατόν να την αφήσουμε να περάσει έτσι. Θα πρέπει όλοι μας, το σωματείο των εργαζομένων, οι φορείς της πόλεις, αλλά και όλοι οι Πρεβεζάνοι και οι Πρεβεζάνες να αναλάβουμε πρωτοβουλίες για την προάσπιση του Νοσοκομείου και του δικαιώματος στη δημόσια υγεία.
Η Λαϊκή Ενότητα στην Πρέβεζα δεσμεύεται να δώσει όλες της τις δυνάμεις στον αγώνα αυτό.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Διαβάστε επίσης

ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ