Βάζει τέλος στο ΟΝΕΙΡΟ ο ΣΥΡΙΖΑ Πρέβεζας!

Τόσα χρόνια η κοινωνία της Πρέβεζας ζούσε ένα όμορφο παραμύθι το οποίο όπως όλα δείχνουν δεν θα έχει ευτυχές τέλος … Η ανέγερση νέου Νοσοκομείου στο Μύτικα για το οποίο έχει παραχωρηθεί και οικόπεδο από το Δήμο Πρέβεζας και όλοι οι αγώνες που έκανε η τοπική κοινωνία για αυτό μπαίνει και ουσιαστικά στο χρονοντούλαπο της ιστορίας ….
Με δελτίο τύπου το τμήμα υγείας του ΣΥΡΙΖΑ Πρέβεζας ενημερώνει την τοπική κοινωνία πως οι άμεσης προτεραιότητας στόχοι του είναι να στηριχθεί η υπάρχουσα δομή. Άλλωστε οι προθέσεις του ΣΥΡΙΖΑ είχαν γίνει γνωστές και προεκλογικά, με την υποψήφια κ. Δήμητρα Καστάνη να αναφέρει χαρακτηριστικά ότι δεν είναι σκοπός του ΣΥΡΙΖΑ σε κάθε πόλη και χωριό να υπάρχει και ένα Νοσοκομείο. Βέβαια θα πρέπει να πούμε ότι αυτή είναι μία ειλικρινής στάση, η οποία μας προσγειώνει στα πραγματικά δεδομένα και δεν δημιουργεί προσδοκίες στην τοπική κοινωνία και από αυτή την πλευρά οφείλουμε να την επικροτήσουμε…Αν βέβαια η ζωή ξαναφέρει τον ΣΥΡΙΖΑ στην αντιπολίτευση, μη και τους δούμε σε πορείες και διαδηλώσεις για το Νοσοκομείο, γιατί θα γελάσουν και οι πέτρες …
Από την άλλη κάποιοι θα πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους αυτοί που πέρασαν από θέσεις Δημάρχων, Νομάρχες και βουλευτές… για τις ευκαιρίες που χάθηκαν!!!
 Διαβάστε το Δελτίο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ:

Το τμήμα Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ Πρέβεζας χαιρετίζει τους συμπατριώτες μας που συνέβαλλαν αποφασιστικά στη  νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές της 20ης  Σεπτέμβρη.
Τα σοβαρότατα προβλήματα που αντιμετωπίζει στο νομό μας τόσο το Νοσοκομείο, όσο και η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, μετά από τα πέντε χρόνια σκληρής πολιτικής λιτότητας, κατέλαβαν σημαντική θέση στον προεκλογικό λόγο. Όχι πάντα με διάθεση επίλυσης των προβλημάτων, αλλά από ορισμένους για  να δικαιολογήσουν τις πολιτικές που εφαρμόστηκαν και από άλλους για να κρύψουν την απουσία πολιτικών θέσεων για την πορεία της χώρας. Με ψέματα και διαστρεβλώσεις όσον αφορά τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ.
Υπ’ αυτές τις συνθήκες η κυβέρνηση  αναλαμβάνει το  δύσκολο έργο, όχι μόνο να διαχειριστεί τα οξυμένα προβλήματα με προσωρινές και «εμβαλωματικές» λύσεις για να μη καταρρεύσουν απαραίτητες  δημόσιες  υγειονομικές υπηρεσίες, όπως η καρδιολογική ή η παθολογική κλπ κλινική του νοσοκομείου, αλλά να προχωρήσει άμεσα στην αναβάθμιση του δημόσιου συστήματος υγείας στο νομό μας και σε όλη τη χώρα.
Άμεσης προτεραιότητας στόχοι θεωρούμε ότι είναι :
Η αναβάθμιση του Νοσοκομείου, άμεσα με την πρόσληψη επικουρικών ιατρών, και  τη σταδιακή στελέχωση με μόνιμο προσωπικό, για την πλήρη λειτουργία των – παθολογικής, ορθοπεδικής, καρδιολογικής, ουρολογικής κ.λ.π. – κλινικών, του αναισθησιολογικού τμήματος, του μικροβιολογικού εργαστηρίου.  Την αντικατάσταση των συνεργείων ιδιωτικών εταιρειών που έχουν αναλάβει υποστηρικτικές υπηρεσίες του νοσοκομείου (καθαριότητα κλπ) με προσωπικό που θα προσλαμβάνει το ίδιο το νοσοκομείο, όχι μόνο  εξοικονομώντας πόρους , αλλά εξασφαλίζοντας αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας στους εργαζόμενους.
Η αξιοποίηση των δομών που υπάρχουν στην ΠΦΥ με την αναγκαία στελέχωση :  του πολυιατρείου του ΕΟΠΥΥ, που μπορεί να λειτουργήσει σαν ΚΥ αστικού τύπου, ανακουφίζοντας τόσο τους   ασθενείς όσο και τη λειτουργία του νοσοκομείου, τα ΚΥ και το ΕΚΑΒ,  το δίκτυο των οικογενειακών γιατρών ή στην αρχική φάση των συμβεβλημένων με τον ΕΟΠΥΥ, με γνώμονα τις ανάγκες του πληθυσμού και το σεβασμό στην εργασία των λειτουργών Υγείας.

Απαραίτητη είναι η αύξηση της χρηματοδότησης του νοσοκομείου μέσω του προϋπολογισμού και της απόδοσης των οφειλομένων από τον ΕΟΠΥΥ. Επείγοντα χαρακτήρα αποκτά η εξασφάλιση της θέρμανσης του νοσοκομείου (στέγη- πετρέλαιο- αντικατάσταση κουφωμάτων κλπ).
Εξασφάλιση της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, εργαστηριακών κ.λ.π. εξετάσεων και νοσηλείας όσων παραμένουν χωρίς ασφαλιστική κάλυψη.

Η έμπρακτη στήριξη των παραπάνω από τους πολίτες της Πρέβεζας, θεωρούμε ότι αποτελεί εγγύηση για την υλοποίησή τους.


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο ξενοδοχειακός όμιλος “MAST Hotels & Resorts” έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

11/03/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας δημιουργείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

19/02/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από καταγγελία νεαρών

19/02/2024, 2:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου : Ανατροπή στο αποτέλεσμα των … χαμένων – Εκλέγεται ο Δήμαρχος και δεν εκλέγεται ο Αντιδήμαρχος

19/02/2024, 2:23 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου: Εκλέχθηκε με πρωτιά ο Γιώργος Νίτσας – Δεν εκλέχθηκε ο Νίκος Γεωργάκος

16/02/2024, 10:22 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναβάλλονται οι εσωκομματικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ

15/02/2024, 11:47 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ευχαριστήρια επιστολή για την δωρεά ενός πιάνου στο Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας

15/02/2024, 11:41 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

Πρέβεζα: Θανατηφόρο τροχαίο στον Κερασώνα

05/02/2024, 7:50 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites