Θερμό Επεισόδιο στο Δημοτικό Συμβούλιο Πρέβεζας με πρωταγωνιστές Κορωναίο και Κλάπα (video)

Πανικός συνέβη για ακόμα μία φορά σε Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πρέβεζας.  

 Αυτή την φορά πρωταγωνιστές του επεισοδίου ήταν ο Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου και Δημοτικός Σύμβουλος κ. Κοσμάς Κορωναίος και ο επικεφαλής της “Δύναμης Ενότητας και Δημιουργίας” και πρώην Δήμαρχος Πρέβεζας κ. Μιλτιάδης Κλάπας.
Αφορμή για να ανάψουν τα αίματα ήταν η επιθυμία του Μιλτιάδη Κλάπα να έρθει επιτέλους το θέμα του επενδυτή της “ΜΑΡΙΝΑ” και να απαντηθεί αν υπάρχει στα χέρια του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου αυτή η πολυπόθητη πια μεγάλη εγγυητική επιστολή, ώστε να ενημερωθεί το σώμα για το κατά πόσο είναι νομικά ορθή η σύμβαση με τον επενδυτή, για να απαντήσει ο κ.Κορωναίος, πως θα ενημερωθεί το Δ.Σ. του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου και αν κριθεί απαραίτητο θα ενημερωθεί και η ολομέλεια του δημοτικού συμβουλίου
Από την πλευρά της η δημοτικός σύμβουλος και Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου κ.Καζάκου, έδωσε την διαβεβαίωση πως η Μαρίνα θα γίνει στα πλαίσια της νομιμότητας, λέγοντας χαρακτηριστικά “Δεν χαρίζουμε σε κανέναν και ούτε κάνουμε εκπτώσεις.”

Ξαφνικά ο κ. Κορωναίος άρχισε να φωνάζει με το δικό του ιδιαίτερο ταμπεραμέντο και η κατάσταση ξέφυγε, με την αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου να έχει μετατραπεί σε ρινγκ και με το πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Φραγκούλη να χτυπά συνέχεια το κουδουνάκι, το οποίο όμως δεν ήταν αρκετό για να τους σταματήσει.Οι φωνές μάλιστα ήταν τόσο δυνατές που ακούγονταν ως τα δικαστήρια…
Ως αναφορά το θέμα την εγγυητικής επιστολής, στον τοπικό τύπο σήμερα έχει κυκλοφορήσει κείμενο του Παναγιώτη Κλοντζάρη στο οποίο αναφέρει ότι αυτή η εγγυητική δεν υπάρχει.
Σε αυτή την περίπτωση και εφόσον ισχύει κάτι τέτοιο, πρόκειται για σκάνδαλο μεγατόνων, που θα προκαλέσει την παρέμβαση του εισαγγελέα.

Την 25η του Σεπτεμβρίου περιήλθε στα χέρια μου μία απαντητική επιστολή που υπογράφεται από την Πρόεδρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πρέβεζας και εκδόθηκε από την Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών και Περιβάλλοντος του Δήμου Πρέβεζας  η οποία απευθύνεται προς τον κ. Διονύσιο Καλλίνικο μέλος του Δ.Σ. του Δ.Λ.Τ. Πρέβεζας  και του απαντά στο από 03-08-2015 ερώτημά του για το αν υπάρχει σύμφωνα με το νόμο η κατά το άρθρο 17 παρ. 2 της από 23-12-2008 Σύμβασης του Λιμενικού Ταμείου με την «ΜΑΡΙΝΑ ΠΡΕΒΕΖΑΣ ΑΕ» η εγγυητική επιστολή που θα ισούται με το 20% του προϋπολογισμού  της επένδυσης.
Η απάντηση είναι ότι δεν υπάρχει η εγγυητική επιστολή .
Γεννάται ένα απλό ερώτημα.
Το ερώτημα απευθύνθηκε στο Δ.Λ.Τ. Πρέβεζας και απαντά η Πρόεδρος μέσω της Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Πρέβεζας.
α)Δεν υπάρχει νομική υπηρεσία του Δ.Λ.Τ. να απαντήσει για το θέμα και το έγγραφο να εκδοθεί από το Δ.Λ.Τ. και  να το υπογράψει η πρόεδρος;
β)Γιατί χρειάστηκαν σχεδόν δύο μήνες για να δοθεί μία απλή απάντηση που δεν πιάνει το χώρο μιας σειράς στην σελίδα;
Γιατί όλο αυτό το περιτύλιγμα εννέα (9) παραγράφων στην απάντηση για να καταλήξει στο ότι δεν υπάρχει εγγυητική επιστολή;
Τυχαίο ; Μήπως δεν έχουν υπαλλήλους για να απαντήσουν ;
Απορίας άξιο.
Υπάρχει κακό ερώτημα ή επικίνδυνο ή μπορεί να χαρακτηριστεί κάπως διαφορετικά χειρότερο ; Όταν κάποιος  ρωτά αν ένας Δημόσιος φορέας όπως το ΔΛΤ  λειτουργεί σύννομα  αυτό είναι επικίνδυνο και για ποιον;
Μετά από την συνέντευξη που έδωσε ο κ. Κοσμάς Κορωναίος στον κ. Λούπα στο ραδιόφωνο έχω να κάνω τις εξής παρατηρήσεις.
1) Η πιο πάνω εγγυητική επιστολή είναι υποχρέωση της σύμβασης του 2008 που πρέπει να ζητήσει το Δ.Λ.Τ. και όχι της σύμβασης της 13-10-2014 ή της πιο πριν 21-12-11 με το Ελληνικό Δημόσιο όπως ισχυρίζεται ο ομιλητής ,απλά άρχονται οι προθεσμίες από την υπογραφή τους που πρέπει να κατατεθεί η εγγυητική δηλ. σε δύο μήνες και δεν είναι καθόλου ήσσονος σημασίας ούτε μπαίνουμε σε πλάνη όπως ειπώθηκε. Και η σχέση στο θέμα των εγγυητικών επιστολών που αφορούν την σύμβαση του 2008 αφορά μόνο το Δ.Λ.Τ. και όχι το Ελληνικό Δημόσιο όπως πάλι ισχυρίστηκε ο ομιλητής.
Το Ελληνικό Δημόσιο αφορούσε η εγγυητική επιστολή που αναφέρονταν στην από 21-12-2011 Σύμβαση στον όρο 13 που ήταν ισόποση με το 5% του Προϋπολογισμού δηλ. 200.000,00 Ευρώ  η οποία δεν κατατέθηκε από τον επενδυτή  και κηρύχθηκε έκπτωτος με το υπ΄αρίθμ. 19914/4-09-2013 έγγραφο του Υπουργείου Τουρισμού.
Εκείνη λοιπόν η σύμβαση λύθηκε.
Η ύπαρξή της σύμβασης του 2008 λοιπόν, είναι μείζονος σημασίας και μεγάλης παράληψης αν δεν ζητηθεί και δεν καταγγελθεί έγκαιρα.
Διότι ο επενδυτής μπορεί να παραμείνει στον χώρο του Λιμανιού να μη κάνει καμία κατασκευή – Επένδυση ,να εισπράττει τέλη ελλιμενισμού και όταν χρειαστεί, να τα παρατήσει και να φύγει σαν καλός κύριος χωρίς να τον δεσμεύει κανείς.
Στην από 13-10-2014 σύμβαση που υπέγραψε με το Ελληνικό Δημόσιο ο επενδυτής ,δεν υπάρχει καν ο όρος εγγυήσεις όπως είχε  η προηγούμενη σύμβαση ,που επειδή δεν τηρήθηκαν οι όροι της κηρύχθηκε έκπτωτος δηλ. δεν κατέθεσε την εγγυητική επιστολή.
ΚΟΜΜΕΝΗ ΚΑΙ ΡΑΜΜΕΝΗ ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΟΥ, με τις ευλογίες των υπευθύνων του τμήματος συμβάσεων της Δ/νσης Τουριστικών Λιμένων του Υπουργείου Τουρισμού. Το γνωρίζει λοιπόν το τέχνασμα ο επενδυτής . Φοβάμαι όμως ότι το γνωρίζει και το Δ.Λ.Τ.
2)Μετά την παραχώρηση από το Υπουργείο  του  νέου χώρου της μαρίνας μέχρι το ΑΤΜ της ΑΛΦΑ αυξήθηκαν οι θέσεις ελλιμενισμού και η χερσαία ζώνη για τον επενδυτή χωρίς αντάλλαγμα.
 Έχετε υπογράψει καινούργια σύμβαση για τα επιπλέον μέτρα και θέσεις ελλιμενισμού ;
Έχει αναπροσαρμοστεί το ενοίκιο για τον επιπλέον χώρο; Όχι απ ότι γνωρίζω.
Τι  άλλο πρέπει να συμβεί για να αφυπνιστεί η Διοίκηση του ΔΛΤ για   να διαφυλάξει τα συμφέροντα του Δημοσίου;
Τι άλλο πρέπει να συμβεί για να αποδειχθεί η ολιγωρία ;
Το ίδιο είχε συμβεί και στο άμεσο παρελθόν όταν μετά από καταγγελία αναζητήθηκαν οι άλλες εγγυητικές Επιστολές ,που δεν υπήρχαν ,και τότε πάλι η διοίκηση του  Δ.Λ.Τ. δεν κατάγγειλε το γεγονός .  
Δύο φορές η ίδια δικαιολογία ,ότι δεν έχουμε υπαλλήλους να διευθετούν τα γεγονότα ;
Και πως αφυπνίζονται μετά και τα ψάχνουν όταν καταγγέλλονται απ΄ τους πολίτες;
Πόσες φορές πρέπει να συμβεί αυτό κ. Εισαγγελέα για να ενεργοποιήσετε  τα  νόμιμα;  
Δεν έχει καμία Ευθύνη κ. Εισαγγελέα η Διοίκηση του ΔΛΤ  για την αποδεδειγμένη  ολιγωρία;
Μήπως θέλουν όπως φαίνεται στην απαντητική επιστολή τους  και όπως διαπιστώθηκε και στην συνέντευξη ,να αναθεωρήσουν την σύμβαση του 2008 προσαρμόζοντάς την στα μέτρα και συμφέροντα του επενδυτή και σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου δηλ. χωρίς καμία ασφάλεια για το Δημόσιο και χωρίς καμία εγγύηση;
Θα κριθούν και θα καταγγελθούν γι αυτό αν θα γίνει, με όλα τα μέσα σε όλους τους φορείς και σε κάθε νομικό επίπεδο.
Όσο αφορά δε την απαντητική επιστολή τίθενται συγκεκριμένα ερωτήματα.
1)Η ευθύνη για την μη αναζήτηση της εγγυητικής επιστολής του άρθρου 17 παρ. 2 της σύμβασης (23-12-2008) αρχίζει και επί προεδρίας του  κ. Ιωάννη Γιαμά, διότι και τότε πέρασε το δίμηνο και δεν αναζητήθηκε.
2)Η σύγχυση που θέλει να προκαλέσει η πρόεδρος του Δ.Λ.Τ. για το ποσό του προϋπολογισμού (4.000.000,00 € ή 8.605.200€ ) πέφτει στο κενό. Διότι ούτε με το πρώτο κονδύλιο αναζητήθηκε η εγγυητική επιστολή ούτε με το δεύτερο.
Όταν ανέλαβε το Δ.Λ.Τ. το Λ.Τ. ο επενδυτής δεν ήταν σε έκπτωση. Έκπτωτος κηρύχθηκε με γνώση του Δ.Λ.Τ. την 04-09-2013.Μέχρι τότε δεν αναζητήθηκε όπως ήταν υποχρεωτικά  η πιο πάνω εγγυητική επιστολή .
Αν ο Διονύσιος Καλλίνικος δεν έκανε το επίμαχο ερώτημα δεν θα ανησυχούσε και δεν θα το έψαχνε κανείς , όπως δεν θα έψαχνε κανείς και τις άλλες δύο εγγυητικές επιστολές «που είχαν εκδοθεί στις 29-12-2008»  και επεστράφησαν στον επενδυτή (δεν ξέρουμε πότε) και μετά από τις καταγγελίες των πολιτών επανεκδόθηκαν και κατατέθηκαν από τον επενδυτή στις 13-11-2013 και οι δύο. Δεν ζημιώνεται λοιπόν το Ελληνικό Δημόσιο και κατά συνέπεια το Δ.Λ.Τ. Πρέβεζας με την ολιγωρία των  προέδρων ;
Δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντα του επενδυτή η πρόεδρος σε βάρος του Δ.Λ.Τ. Πρέβεζας ;
3)Στην 5η  παράγραφο της απάντησης ,ψεύδεται η πρόεδρος  ή είναι ανημέρωτη, διότι ο επενδυτής γνώριζε από προσωπική γνώση του (63/2007) Απόφαση του Λ.Τ.  ότι η κατακύρωση του διαγωνισμού αφορούσε σε περίπου 15 στρέμματα  χερσαίας ζώνης και όχι σε 20. Ο ίδιος συμφώνησε και το αποδέχτηκε. Το ίδιο και η Λιμενική επιτροπή. Δεν υπάρχει κατά συνέπεια καμία γνωστή διαδικασία που να δικαιολογεί την μη κατάθεση της εγγυητικής αυτής επιστολής και κατά συνέπεια την μη αναζήτηση της από το Δ.Λ.Τ. Πρέβεζας. Υπάρχει μόνο σαφής  δόλος από την μεριά του επενδυτή και σαφέστατη συγκάλυψη από την Πρόεδρο και την Λιμενική Επιτροπή του Δ.Λ.Τ. Πρέβεζας που ζημιώνει το Δημόσιο συμφέρον.
4)Στην 6η παράγραφο της απάντησης ερωτώ. Γιατί δεν κατάγγειλε ως όφειλε η πρόεδρος την σύμβαση αφού το Ελληνικό Δημόσιο, τον επενδυτή τον κήρυξε έκπτωτο ,παρά αντιθέτως τον άφηνε όλο αυτό το διάστημα από 21-04-2013 ή από 04-09-2013 που έλαβε γνώση της έκπτωσης , έως 13-10-2014 που υπεγράφη η νέα σύμβαση με το Ελληνικό Δημόσιο να εκμεταλλεύεται τον χώρο της Μαρίνας και να εισπράττει τέλη ελλιμενισμού σε βάρος του Δ.Λ.Τ. ; Τι έγιναν αλήθεια αυτά τα τέλη που εισέπραξε χωρίς δικαίωμα και μάλιστα εντελώς παράνομα ; Βρέθηκε πόσα ήταν ; Επιστράφηκαν τα χρήματα αυτά στο Δ.Λ.Τ. ; Το Λιμεναρχείο έδωσα σχετικά στοιχεία ; Ενημερώθηκε ποτέ ότι δεν έπρεπε να εισπράττει άλλος πλην του Δ.Λ.Τ ; Έκανε ποτέ σχετικό έλεγχο;
5)Δεν τέθηκε κανένα θέμα εφαρμογής των άρθρων της σύμβασης όπως ισχυρίζεται η πρόεδρος στην 9η παράγραφο της απάντησης ,παρά μόνο μονόπλευρα πίεζε ο επενδυτής να φύγουν τα σκάφη των επαγγελματιών και ερασιτεχνών αλιέων από τον χώρο της πλατείας μέχρι το ΑΤΜ  και κατά το έγγραφο του δεν θ΄ άπρεπε να ελλιμενίζεται σκάφος σε απόσταση 5 μιλίων από την Μαρίνα κατά τα γραφόμενά του σε έγγραφο που απέστειλε στο Δ.Λ.Τ. επικαλούμενος  τον αντίστοιχο όρο της σύμβασης (αλλά αυτός να βάζει δικό του σκάφος εκεί) και αυτός να μην ελέγχεται για τις συμβατικές του υποχρεώσεις δηλ. την μη κατάθεση της εγγυητικής .
Οι επιστολές σε Υπουργεία και Ενιαία Ανεξάρτητη αρχή  είναι προπέτασμα καπνού για την κάλυψη της , διότι και οι δύο είναι αναρμόδιοι για την αναζήτηση της εγγυητικής επιστολής. Η Αναζήτηση της εγγυητικής επιστολής αφορά υποχρέωση του Δ.Λ.Τ. Πρέβεζας  και η μέχρι σήμερα εν γνώσει των μελών του Δ.Σ. και της Προέδρου συνιστά τουλάχιστον παράβαση καθήκοντος και απιστία κατά του Δημοσίου.
Στο με αριθμό πρωτ. 5245/05-12-2013  έγγραφο της Ενιαίας Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων που απεστάλη στο Δ.Λ.Τ. Πρέβεζας στην τελευταία παράγραφο γράφει επί λέξει «Παρακαλούμε επίσης να μας ενημερώσετε για την πορεία υλοποίησης της σύμβασης έως σήμερα και της τήρησης των υποχρεώσεων των συμβαλλομένων μερών».
Ενημερώσατε κα Πρόεδρε την Ενιαία Ανεξ. Αρχή για την μη ύπαρξη της επίμαχης εγγυητικής επιστολής;  ΟΧΙ.
Αυτό που κάνατε για να θολώσετε να νερά γράψατε  (Αριθμ.πρωτ. 624/31-12-2013 έγγραφό σας προς την Ενιαία Ανεξ.Αρχή) για τις δύο επιστολές του 2008 που κατέθεσε ο επενδυτής και αφού τις πήρε πίσω γράψατε και για αυτές που σας έφερε στις 13-11-2013 δηλ. αυτές που αντικατέστησε ,αφού έγιναν οι καταγγελίες όπως πιο πάνω ανάφερα.
Αντιλαμβάνομαι ότι αν ενημερώνατε σωστά ,θα λαμβάνατε την σωστή απάντηση από την Ενιαία Αρχή που αναφέρεται στην πιο κάτω παράγραφο.
6)Οι όροι δε του άρθρου 18 της Σύμβασης του 2008 αναφέρουν ρητώς τις επιπτώσεις και τις συνέπειες παραβίασης των όρων της .
Παραγ.1- Εφόσον λοιπόν διαπιστωθεί παραβίαση εκ μέρους της Εταιρείας οποιασδήποτε υποχρέωσης της που απορρέει από την παρούσα σύμβαση σχετικά με την εκτέλεση των εργασιών και τη λειτουργία του Τουριστικού Λιμένα ,το Λιμενικό Ταμείο με απόφαση της Λιμ. Επιτροπής δύναται να κηρύξει έκπτωτη την εταιρεία με την διαδικασία που ακολουθεί. Παραγ.2- Πριν την κήρυξη της έκπτωσης το Λιμενικό Ταμείο απευθύνει ειδική πρόσκληση προς την εταιρεία με την οποία περιγράφεται η παραβίαση των όρων της σύμβασης που αιτιάται και την καλεί εντός ευλόγου προθεσμίας  που δεν μπορεί να είναι μικρότερη από 90 ημέρες να συμμορφωθεί με τις συμβατικές της υποχρεώσεις.
Το πράξατε κα Πρόεδρε αυτό ;
Μήπως περιμένατε πρώτα να καταγγελθεί η ανυπαρξία της εγγυητικής ;
Τα συμπεράσματα δικά σας αγαπητοί συμπολίτες, διότι οι αρμόδιες Αρχές παρά τον Ποταμό εγγράφων ,αναφορών, μηνύσεων μου μέχρι σήμερα δεν δείχνουν να ενδιαφέρονται σοβαρά για το αν ζημιώνεται σοβαρά το Ελληνικό Δημόσιο συμφέρον ή αν εγώ είμαι ένας απλός συκοφάντης.
Αυτά προς το παρόν αγαπητοί φίλοι  για να μη νομίζουν ότι είμαστε όλοι ασυνείδητοι .  
Πρέβεζα  29-09-2015
Με εκτίμηση
Παναγιώτης Κλοντζάρης

TAGS:


2 σχόλια για “Θερμό Επεισόδιο στο Δημοτικό Συμβούλιο Πρέβεζας με πρωταγωνιστές Κορωναίο και Κλάπα (video)”

  1. Ο/Η Unknown λέει:

    ….όταν η αίθουσα μετατρεπεται σε ρινγκ, πεφτουν και γροθιές αγαπητή μου….

  2. Αγαπητέ που δεν ξέρω και ποιος είσαι γιατί σχολιάζεις ανώνυμα …Αλλά για να σχολιάζεις ανώνυμα κάπου πάει το μυαλό μου. Εκτός από τις γροθιές με το χέρι, που κάποιοι συνηθίζουν να τρώνε άφθονες στην πόλη μας τελευταία … Υπάρχουν και οι γροθιές με την γλώσσα και τέτοιες έπεσαν άφθονες!!!Εξού και η μεταφορική αυτή έκφραση!

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κώστας Μπάρκας: Η Κυβέρνηση έχει την απόλυτη ευθύνη για ό,τι συμβαίνει στη Μόρια

09/09/2020, 12:06 μμ

ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αμφισβητεί την αύξηση των ΜΕΘ ο Παύλος Πολάκης

09/09/2020, 11:03 πμ

ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Αντώνης Μπεζάς νέος Πρόεδρος της Εταιρείας Ακινήτων του Δημοσίου

27/05/2020, 4:27 μμ

ΕΛΛΑΔΑ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έκτακτη Είδηση: 18 νέα κρούσματα του κορωνοϊού

12/03/2020, 6:13 μμ

ΕΛΛΑΔΑ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τουρκική ακταιωρός συγκρούστηκε με σκάφος του Λιμενικού στην Κω!

11/03/2020, 11:56 πμ

ΕΛΛΑΔΑ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κορωνοϊός: Όγδοο κρούσμα στην Ελλάδα.

04/03/2020, 11:13 πμ

ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πρόεδρος της Δημοκρατίας με 261 ψήφους η Αικ. Σακελλαροπούλου

22/01/2020, 11:30 πμ

ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κώστας Μπάρκας: « Στρατηγική επιλογή της ΝΔ η απαξίωση της ΔΕΗ και του κοινωνικού της χαρακτήρα »

02/09/2019, 2:27 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites