Ο Κώστας Μπάρκας σε σύσκεψη με τον Υπουργό Υγείας, Παναγιώτη Κουρουμπλή, στα Ιωάννινα

Ο βουλευτής Ν. Πρέβεζας του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Μπάρκας, συμμετείχε σε σύσκεψη με θέμα τα προβλήματα της Υγείας στην Ήπειρο, που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Υπουργού Υγείας , Παναγιώτη Κουρουμπλή.  Στη σύσκεψη, η οποία πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τρίτης στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, συμμετείχαν οι Ηπειρώτες Βουλευτές, ο Περιφερειάρχης Ηπείρου, ο Δήμαρχος Ιωαννίνων, οι Διοικητές των νοσοκομειακών ιδρυμάτων και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Στο πλαίσιο καταγραφής των  υγειονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι του Νομού Πρέβεζας, ο Κώστας Μπάρκας τόνισε, μεταξύ άλλων, την ανάγκη να
στηριχθεί  το δημόσιο σύστημα υγείας, γιατί η υγεία αποτελεί πρωταρχικό κοινωνικό αγαθό. Επιπλέον, επισήμανε τις  μεγάλες ελλείψεις  σε  ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, οι οποίες  εμποδίζουν την εύρυθμη λειτουργία  του  Γενικού Νοσοκομείου Πρέβεζας, των Κέντρων Υγείας και του ΟΚΑΝΑ. Ειδικότερα, ζήτησε να στελεχωθεί άμεσα το Νοσοκομείο Πρέβεζας με 28 άτομα (νοσηλευτικό, ιατρικό και παραϊατρικό προσωπικό) βάσει υπομνήματος του συλλόγου εργαζομένων στο Γ.Ν. Πρέβεζας. Ανέδειξε το πρόβλημα της υποχρηματοδότησης των δημόσιων μονάδων υγείας και  αναφέρθηκε στις ελλείψεις που σχετίζονται με την υλικοτεχνική υποδομή του νοσοκομείου. Τέλος, επισήμανε την ανάγκη να διασφαλιστεί  η διευκόλυνση στην πρόσβαση στο σύστημα υγείας στους ανασφάλιστους συμπολίτες μας.

Στη συνέχεια, ακολούθησε συζήτηση για τα προβλήματα που αφορούν στη λειτουργία των νοσοκομειακών ιδρυμάτων των υπολοίπων Νομών.
Από την πλευρά του ο Υπουργός Υγείας, Παναγιώτης Κουρουμπλής, τόνισε τη δύσκολη κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο κλάδος της υγείας, δηλώνοντας «ακούστηκαν παραγωγικά και χρήσιμα θέματα που αποτυπώνουν μια μελαγχολική εικόνα για ένα σύστημα που τα τελευταία χρόνια αφέθηκε στη τύχη του». Επιπρόσθετα, επισήμανε ότι πρώτο  μέλημα της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου είναι να «κρατηθεί όρθιο το Εθνικό Σύστημα Υγείας». Έπειτα, υπογράμμισε ότι στόχος του Υπουργείου είναι η «αιμοδότηση» του δημόσιου συστήματος με στελεχιακό δυναμικό, καθώς όλες οι βαθμίδες υγείας το έχουν απόλυτη ανάγκη.  Σε πρώτο στάδιο θα ξεμπλοκάρουν   1000 προσλήψεις γιατρών και 100 τεχνολόγων που βρίσκονται σε εκκρεμότητα. Ακολούθως, η συζήτηση των θεμάτων υγείας στο Υπουργικό Συμβούλιο, πρόκειται να καθορίσει τον ακριβή αριθμό των προσλήψεων στον ευαίσθητο χώρο της υγείας.


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κώστας Μπάρκας: Η Κυβέρνηση έχει την απόλυτη ευθύνη για ό,τι συμβαίνει στη Μόρια

09/09/2020, 12:06 μμ

ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αμφισβητεί την αύξηση των ΜΕΘ ο Παύλος Πολάκης

09/09/2020, 11:03 πμ

ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Αντώνης Μπεζάς νέος Πρόεδρος της Εταιρείας Ακινήτων του Δημοσίου

27/05/2020, 4:27 μμ

ΕΛΛΑΔΑ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έκτακτη Είδηση: 18 νέα κρούσματα του κορωνοϊού

12/03/2020, 6:13 μμ

ΕΛΛΑΔΑ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τουρκική ακταιωρός συγκρούστηκε με σκάφος του Λιμενικού στην Κω!

11/03/2020, 11:56 πμ

ΕΛΛΑΔΑ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κορωνοϊός: Όγδοο κρούσμα στην Ελλάδα.

04/03/2020, 11:13 πμ

ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πρόεδρος της Δημοκρατίας με 261 ψήφους η Αικ. Σακελλαροπούλου

22/01/2020, 11:30 πμ

ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κώστας Μπάρκας: « Στρατηγική επιλογή της ΝΔ η απαξίωση της ΔΕΗ και του κοινωνικού της χαρακτήρα »

02/09/2019, 2:27 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites