Δευτέρα, 28/09/2020

Ο Κώστας Μπάρκας σε σύσκεψη με τον Υπουργό Υγείας, Παναγιώτη Κουρουμπλή, στα Ιωάννινα

Ο βουλευτής Ν. Πρέβεζας του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Μπάρκας, συμμετείχε σε σύσκεψη με θέμα τα προβλήματα της Υγείας στην Ήπειρο, που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Υπουργού Υγείας , Παναγιώτη Κουρουμπλή.  Στη σύσκεψη, η οποία πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τρίτης στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, συμμετείχαν οι Ηπειρώτες Βουλευτές, ο Περιφερειάρχης Ηπείρου, ο Δήμαρχος Ιωαννίνων, οι Διοικητές των νοσοκομειακών ιδρυμάτων και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Στο πλαίσιο καταγραφής των  υγειονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι του Νομού Πρέβεζας, ο Κώστας Μπάρκας τόνισε, μεταξύ άλλων, την ανάγκη να
στηριχθεί  το δημόσιο σύστημα υγείας, γιατί η υγεία αποτελεί πρωταρχικό κοινωνικό αγαθό. Επιπλέον, επισήμανε τις  μεγάλες ελλείψεις  σε  ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, οι οποίες  εμποδίζουν την εύρυθμη λειτουργία  του  Γενικού Νοσοκομείου Πρέβεζας, των Κέντρων Υγείας και του ΟΚΑΝΑ. Ειδικότερα, ζήτησε να στελεχωθεί άμεσα το Νοσοκομείο Πρέβεζας με 28 άτομα (νοσηλευτικό, ιατρικό και παραϊατρικό προσωπικό) βάσει υπομνήματος του συλλόγου εργαζομένων στο Γ.Ν. Πρέβεζας. Ανέδειξε το πρόβλημα της υποχρηματοδότησης των δημόσιων μονάδων υγείας και  αναφέρθηκε στις ελλείψεις που σχετίζονται με την υλικοτεχνική υποδομή του νοσοκομείου. Τέλος, επισήμανε την ανάγκη να διασφαλιστεί  η διευκόλυνση στην πρόσβαση στο σύστημα υγείας στους ανασφάλιστους συμπολίτες μας.

Στη συνέχεια, ακολούθησε συζήτηση για τα προβλήματα που αφορούν στη λειτουργία των νοσοκομειακών ιδρυμάτων των υπολοίπων Νομών.
Από την πλευρά του ο Υπουργός Υγείας, Παναγιώτης Κουρουμπλής, τόνισε τη δύσκολη κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο κλάδος της υγείας, δηλώνοντας «ακούστηκαν παραγωγικά και χρήσιμα θέματα που αποτυπώνουν μια μελαγχολική εικόνα για ένα σύστημα που τα τελευταία χρόνια αφέθηκε στη τύχη του». Επιπρόσθετα, επισήμανε ότι πρώτο  μέλημα της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου είναι να «κρατηθεί όρθιο το Εθνικό Σύστημα Υγείας». Έπειτα, υπογράμμισε ότι στόχος του Υπουργείου είναι η «αιμοδότηση» του δημόσιου συστήματος με στελεχιακό δυναμικό, καθώς όλες οι βαθμίδες υγείας το έχουν απόλυτη ανάγκη.  Σε πρώτο στάδιο θα ξεμπλοκάρουν   1000 προσλήψεις γιατρών και 100 τεχνολόγων που βρίσκονται σε εκκρεμότητα. Ακολούθως, η συζήτηση των θεμάτων υγείας στο Υπουργικό Συμβούλιο, πρόκειται να καθορίσει τον ακριβή αριθμό των προσλήψεων στον ευαίσθητο χώρο της υγείας.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Διαβάστε επίσης

ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ