Σάββατο, 30/05/2020

ΠΡΕΒΕΖΑ: Επίσκεψη της Α.ΣΥ.Π στον Στράτο Ιωάννου

Κλιμάκιο της  Ανοικτής Συμπαράταξης Πρέβεζας  Α.ΣΥ.Π. υπό τον υποψήφιο Δήμαρχο Πρέβεζας κ. Δημήτρη (Τάκη) Παππά συναντήθηκε με τον Αντιπεριφερειάρχη Νομού Πρέβεζας
 κ. Στράτο Ιωάννου. Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα συζητήθηκαν θέματα που αφορούν έργα που υλοποιεί η Περιφέρεια Ηπείρου στα όρια του Δήμου και βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο υλοποίησης καθώς και  έργα που είναι δρομολογημένα και ώριμα για άμεση υλοποίηση.
Ο κ. Παππάς έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το έργο του αποχετευτικού  της παραλιακής ζώνης  της Δημοτικής Ενότητας Ζαλόγγου . Το παραπάνω έργο αποτελεί χρόνιο αίτημα των συνδημοτών μας και η Περιφέρεια πλέον το υλοποιεί άμεσα. Παράλληλα τέθηκε το μείζον θέμα της αντικατάστασης των αμιαντοσωλήνων, τσιμεντοσωλήνων ύδρευσης  καθώς και της ολοκλήρωσης του οδοφωτισμού στο Δ.Δ. Εκκλησιών.
Ο κ. Παππάς ως μέλος της επιτροπής διεκδίκησης της  Unesco  για την ένταξη της Νικοπόλεως στον κατάλογο με τα Μνημεία Παγκόσμιας  Κληρονομιάς και ο κ. Ιωάννου συμφώνησαν ότι Δήμος και Περιφέρεια πρέπει να εντείνουν τις προσπάθειές τους ώστε να έχουμε το δυνατό συντομότερα καλά αποτελέσματα.
Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε και η ανάδειξη του Δήμου Πρέβεζας ως θερμαλιστικού κέντρου της ευρύτερης περιοχής. Συμφωνήθηκε δε, ότι  η τόνωση του τουριστικού ρεύματος  μπορεί να γίνει τόσο με την ενίσχυση του μοναστηριακού τουρισμού όσο και με την ανάδειξης της Πρέβεζας ως λιμάνι υποδοχής τουριστών κρουαζιέρας.
Επί τάπητος τέθηκε και η δημιουργία Νότιου Parking στην Πρέβεζα στην περιοχή της πρώην βάσης κάτι που όπως τονίστηκε θα αποσυμφορήσει σημαντικά την κίνηση των τροχοφόρων από το κέντρο της  πόλης μας.

Το Γραφείο Τύπου

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Διαβάστε επίσης

ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ