Κατατέθηκε ο φάκελος για τη Μαρίνα Βλυχού στο Υπουργείο Τουρισμού – Αρχίζει η διαδικασία έγκρισης του Α’ σταδίου χωροθέτησης

Κατατέθηκε στο Υπουργείο Τουρισμού από την Enterprise Greece ο φάκελος της Μαρίνας στο Βλυχό, που μεταξύ άλλων περιλαμβάνει τη Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) και την Έκθεση Χωροθέτησης. Η Έκθεση Χωροθέτησης θα σταλεί στην Επιτροπή Τουριστικών Λιμένων, από όπου θα βγει το Πρακτικό έγκρισης χωροθέτησης της Μαρίνας Βλυχού.
Στη συνέχεια θα προχωρήσει η διαδικασία περιβαλλοντικής αδειοδότησης επί της ΣΜΠΕ από το Υπουργείο Περιβάλλοντος, η οποία μαζί με το Πρακτικό της έγκρισης χωροθέτησης θα ενταχθούν σε σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος που, αφού εγκριθεί από το Συμβούλιο της Επικρατείας, θα υπογραφεί από τους συναρμόδιους Υπουργούς και την Πρόεδρο της Δημοκρατίας και έτσι θα ολοκληρωθεί το Α’ στάδιο χωροθέτησης της Μαρίνας.
Σχετικά με την εξέλιξη ο κ. Καββαδάς ανέφερε:
«Την Τρίτη έγινε ένα ακόμα βήμα στη διαδικασία χωροθέτησης της Μαρίνας στο Βλυχό με την κατάθεση του σχετικού φακέλου στο Υπουργείο Τουρισμού. Το προηγούμενο διάστημα έγινε η σύναψη της σύμβασης και δρομολογήθηκαν έγκαιρα οι προβλεπόμενες ενέργειες και αυτό αποδεικνύεται ιδιαίτερα σημαντικό τώρα, αφού η διαδικασία συνεχίζεται απρόσκοπτα παρά το γεγονός ότι έχουν προκηρυχθεί εθνικές εκλογές.
Σε επικοινωνία που είχα με τον Υπουργό Τουρισμού, κ. Βασίλη Κικίλια, ζήτησα την προσωπική του συμβολή για την επίσπευση της διαδικασίας, ώστε πιστεύω ότι σύντομα θα έχουμε και την έγκριση της Επιτροπής Τουριστικών Λιμένων.
Η Μαρίνα στο Βλυχό, η οποία με δυναμικότητα 848 θέσεων ελλιμενισμού θα είναι η 3η μεγαλύτερη μαρίνα της χώρας, πέρα από την ανάπτυξη που θα φέρει στην ευρύτερη περιοχή, εντάσσεται στον μεγάλο στόχο που έχουμε θέσει να μετατρέψουμε τη Λευκάδα σε κορυφαίο προορισμό και κέντρο θαλάσσιου τουρισμού στο Ιόνιο. Συνεχίζουμε, στο δρόμο των μεγάλων επενδύσεων, για την πρόοδο και την ευημερία του τόπου μας και των ανθρώπων του, με αλήθεια και έργο για τη Λευκάδα».


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΛΕΥΚΑΔΑ

Εγκρίθηκε ομόφωνα η χωροθέτηση της Μαρίνας στο Βλυχό από την διυπουργική Επιτροπή Τουριστικών Λιμένων

24/10/2023, 7:42 μμ

ΛΕΥΚΑΔΑ

Το Ψηφοδέλτιο της Δημοτικής Κίνησης «Όλοι για τη ΛΕΥΚΑΔΑ»

04/09/2023, 1:08 μμ

ΛΕΥΚΑΔΑ

Παραχωρήθηκε οικόπεδο 10.209 τ.μ. από το Υπουργείο Οικονομικών στο Δήμο Λευκάδας για την κτιριακή επέκταση του ΔΙΕΚ και του ΕΠΑΛ  

20/07/2023, 6:40 μμ

ΛΕΥΚΑΔΑ

Η Νατάσα Θεοδωρίδου στο Ανοιχτό Θέατρο Λευκάδας

10/07/2023, 8:00 μμ

ΛΕΥΚΑΔΑ

Όλες οι σχολικές μονάδες στη Λευκάδα και στο Μεγανήσι διαθέτουν Τμήμα Ένταξης

06/07/2023, 7:37 μμ

ΛΕΥΚΑΔΑ

Ορκίστηκε Βουλευτής Ν. Λευκάδας ο Θανάσης Καββαδάς 

03/07/2023, 6:59 μμ

ΛΕΥΚΑΔΑ

Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης με την ιστορική του μπάντα για μία μοναδική συναυλία στην Λευκάδα

28/06/2023, 1:16 πμ

ΛΕΥΚΑΔΑ

Φαρμακείο στην Νικιάνα Λευκάδας αναζητά προσωπικό

06/06/2023, 11:10 πμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites