Το πρώτο έργο του ΔΕΔΔΗΕ στην περιοχή Πρέβεζας – Άρτας – Λευκάδας που εντάσσεται στο Ταμείο Ανάκαμψης με χρηματοδότηση 513.863 ευρώ

Δύο μεγάλα έργα αναβάθμισης του ηλεκτρικού δικτύου δρομολογούνται για τη Λευκάδα, συνολικής αξίας 1.045.000 ευρώ. 

Το πρώτο έργο αφορά την κατάργηση του εναέριου δικτύου μέσης τάσης από τη δασώδη περιοχή γύρω από την Ιερά Μονή Φανερωμένης έως και των ελαιώνα Λευκάδας και υπογειοποίηση του δικτύου μέσης τάσης με όδευση εντός του ελαιώνα από την Αγία Μαρίνα έως τον Άγιο Ιωάννη. Παράλληλα, στον ελαιώνα θα ενισχυθεί το δίκτυο μέσης και χαμηλής τάσης με τοποθέτηση  νέου εναέριου υποσταθμού, ενώ στη δασική περιοχή της Ι.Μ.Φανερωμένης θα καταργηθεί  ο εναέριος υποσταθμός και θα τοποθετηθεί νέος επίγειος υποσταθμός τύπου compact. 

Το έργο εξασφάλισε ο Βουλευτής Ν. Λευκάδας, Θανάσης Καββαδάς, έπειτα από επαφές που είχε με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΔΕΔΔΗΕ, κ. Αναστάσιο Μάνο και τον Διευθυντή του ΔΕΔΔΗΕ Άρτας, κ. Φώτη Χαραλάμπη. Η χρηματοδότηση ύψους 513.863 ευρώ θα γίνει μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης και η κατασκευή του θα ξεκινήσει το 2023. Επισημαίνεται ότι πρόκειται για το πρώτο έργο του ΔΕΔΔΗΕ της περιοχής Άρτας – Πρέβεζας – Λευκάδας που εντάσσεται στο Ταμείο Ανάκαμψης. 

Το δεύτερο έργο αφορά την υπογειοποίηση του εναερίου δικτύου που ξεκινά 2 χιλιόμετρα πριν από τον Άγιο Αντώνιο και φτάνει έως τη Γέφυρα Λευκάδας, συνολικού ύψους 532.000 ευρώ, το οποίο χρηματοδοτείται από την Ειδική Υπηρεσία Δημοσίων Έργων του Υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών. Το έργο θα υλοποιηθεί στο πλαίσιο κατασκευής του δρόμου Άγιος Νικόλαος – Λευκάδα και θα ξεκινήσει εντός του 2023. 

Σχετικά με το θέμα ο Βουλευτής δήλωσε:

«Όλο αυτό το διάστημα συνεχίζω τις επαφές τόσο με τα κεντρικά του ΔΕΔΔΗΕ στην Αθήνα, όσο και με την περιφερειακή διεύθυνση της Άρτας και, βεβαίως, με τον Αναπληρωτή Προϊστάμενο του πρακτορείου Λευκάδας του ΔΕΔΔΗΕ, κ. Πλάτωνα Σταματέλο, επιδιώκοντας, να εξασφαλίσω την δρομολόγηση και υλοποίηση και άλλων έργων αναβάθμισης του ηλεκτρικού δικτύου στα νησιά μας. 

Τα δίκτυα κοινής ωφέλειας είναι κομβικής σημασίας για τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών – γι’ αυτό και αποτελούν πρώτη προτεραιότητα και για την Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Έπειτα από την αναβάθμιση 7 χιλιομέτρων εσωτερικού δικτύου στο Μεγανήσι, την οποία διεκδικήσαμε και πετύχαμε την περασμένη άνοιξη, έχουν δρομολογηθεί και οι δύο αυτές υπογειοποιήσεις ύψους 1.045.000 ευρώ που θα υλοποιηθούν μέσα στο 2023.

Τα έργα αυτά είναι μόνο η αρχή σε μια σειρά από έργα που σχεδιάζουμε και στα οποία θα επανέλθω, καθώς η ερώτηση που είχα καταθέσει το Καλοκαίρι του 2022 για το θέμα και βεβαίως οι επαφές με το ΔΕΔΔΗΕ αποδίδουν καρπούς. Συνεχίζουμε με περισσότερες υπογειοποιήσεις, αντικατάσταση αγωγών με νέους μεγαλύτερης διατομής και νέους μετασχηματιστές, έργα που θα εξασφαλίσουν απρόσκοπτη ηλεκτροδότηση σε όλη τη Λευκάδα».

 


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΛΕΥΚΑΔΑ

Εγκρίθηκε ομόφωνα η χωροθέτηση της Μαρίνας στο Βλυχό από την διυπουργική Επιτροπή Τουριστικών Λιμένων

24/10/2023, 7:42 μμ

ΛΕΥΚΑΔΑ

Το Ψηφοδέλτιο της Δημοτικής Κίνησης «Όλοι για τη ΛΕΥΚΑΔΑ»

04/09/2023, 1:08 μμ

ΛΕΥΚΑΔΑ

Παραχωρήθηκε οικόπεδο 10.209 τ.μ. από το Υπουργείο Οικονομικών στο Δήμο Λευκάδας για την κτιριακή επέκταση του ΔΙΕΚ και του ΕΠΑΛ  

20/07/2023, 6:40 μμ

ΛΕΥΚΑΔΑ

Η Νατάσα Θεοδωρίδου στο Ανοιχτό Θέατρο Λευκάδας

10/07/2023, 8:00 μμ

ΛΕΥΚΑΔΑ

Όλες οι σχολικές μονάδες στη Λευκάδα και στο Μεγανήσι διαθέτουν Τμήμα Ένταξης

06/07/2023, 7:37 μμ

ΛΕΥΚΑΔΑ

Ορκίστηκε Βουλευτής Ν. Λευκάδας ο Θανάσης Καββαδάς 

03/07/2023, 6:59 μμ

ΛΕΥΚΑΔΑ

Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης με την ιστορική του μπάντα για μία μοναδική συναυλία στην Λευκάδα

28/06/2023, 1:16 πμ

ΛΕΥΚΑΔΑ

Φαρμακείο στην Νικιάνα Λευκάδας αναζητά προσωπικό

06/06/2023, 11:10 πμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites