Οργώνει τα Υπουργεία ο Θανάσης Καββαδάς – Συνάντηση με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη και τον Αρχηγό της Αστυνομίας

Συναντήσεις με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Τάκη Θεοδωρικάκο, και τον νέο Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγο κ. Λάζαρο Μαυρόπουλο, είχε σήμερα ο Βουλευτής Ν. Λευκάδας, Θανάσης Καββαδάς, προκειμένου να συζητηθούν θέματα που απασχολούν την Διεύθυνση Αστυνομίας Λευκάδας, όπως η ενίσχυση με προσωπικό, εξοπλισμό και τα κτιριακά.
Ο Βουλευτής μετέφερε την ανάγκη ενίσχυσης της ΔΑ Λευκάδας για τους καλοκαιρινούς μήνες με επιπλέον προσωπικό, καθώς και με έναν αξιωματικό, προκειμένου να αντιμετωπιστεί ο αυξημένος φόρτος της τουριστικής περιόδου. Τόνισε ότι το 2022, για πρώτη φορά, είχαν διατεθεί 11 επιπλέον αστυνομικοί για ενίσχυση της δύναμης και ζήτησε να υπάρξει ανάλογη μέριμνα και φέτος. Έλαβε τη διαβεβαίωση ότι θα διατεθούν τουλάχιστον όσα άτομα διατέθηκαν πέρυσι, ενώ εξετάζεται η πιθανότητα για περισσότερα.
Επιπλέον, θα διατεθούν 7 δόκιμοι από τις Αστυνομικές Σχολές για την περίοδο από 1 Μαΐου μέχρι και 31 Οκτωβρίου 2023. Επίσης, στην ΔΑ Λευκάδας άνοιξαν μόνιμες 5 θέσεις και συγκεκριμένα ενός ειδικού φρουρού, δύο αστυφυλάκων, ενός υπαξιωματικού και ενός υπαστυνόμου, οι οποίες θα καλυφθούν με τις γενικές μεταθέσεις έως 31/8. Τέλος, επειδή υπάρχουν ανάγκες, ο Βουλευτής μετέφερε την ανάγκη αύξησης οργανικών θέσεων, ενώ ζήτησε να προβλεφθούν θέσεις για τις συμπληρωματικές μεταθέσεις του Φθινοπώρου.
Σε ό,τι αφορά τον εξοπλισμό, ο κ.Καββαδάς επανέλαβε την ανάγκη προμήθειας ενός συμβατικού οχήματος για την ανάγκες του Επιτελείου και έλαβε τη δέσμευση ότι τις επόμενες ημέρες ένα όχημα τύπου VW Passat θα διατεθεί στην ΔΑ Λευκάδας για τις ανάγκες της, ενώ την ίδια διαβεβαίωση έλαβε και για ένα γερανοφόρο όχημα, το οποίο επίσης είναι απαραίτητο.
Ο Βουλευτής μετέφερε ακόμη την ανάγκη προμήθειας ενός νέου οχήματος είτε κλειστού είτε ανοιχτού τύπου για τις ανάγκες του Γραφείου Διαχείρισης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λευκάδας, καθώς επίσης και ενός νέου λεωφορείου μεταφοράς προσωπικού, καθώς το υφιστάμενο βρίσκεται για επισκευή. Ο Υπουργός δεσμεύθηκε ότι το λεωφορείο θα εξασφαλιστεί μέσω του Εθνικού Προγράμματος Πολιτικής Προστασίας «Αιγίς».
Τέλος, ο κ. Καββαδάς ζήτησε ακόμη από τον Υπουργό να εξετάσει την δυνατότητα αύξησης του εκλογικού επιδόματος των αστυνομικών, ενόψει των επερχόμενων εθνικών εκλογών, καθώς και τη δικαιολόγηση εξόδων εκτός έδρας με διανυκτέρευση.


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΛΕΥΚΑΔΑ

Φαρμακείο στην Νικιάνα Λευκάδας αναζητά προσωπικό

06/06/2023, 11:10 πμ

ΛΕΥΚΑΔΑ

Θανάσης Καββαδάς: «2.550.990 ευρώ για τη βελτίωση της υδροδότησης της Λευκάδας από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας – Ένα ακόμα μεγάλο έργο για τη Λευκάδα μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης»

01/06/2023, 12:58 μμ

ΛΕΥΚΑΔΑ

Κατατέθηκε ο φάκελος για τη Μαρίνα Βλυχού στο Υπουργείο Τουρισμού – Αρχίζει η διαδικασία έγκρισης του Α’ σταδίου χωροθέτησης

01/05/2023, 10:16 πμ

ΛΕΥΚΑΔΑ

Στη Λευκάδα ο Υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης

19/04/2023, 10:10 μμ

ΛΕΥΚΑΔΑ

Πρόσληψη ενός γυναικολόγου και νέος σύγχρονος εξοπλισμός αξίας άνω των 200.000 ευρώ στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκάδας

13/04/2023, 3:51 μμ

ΛΕΥΚΑΔΑ

Παραδόθηκε ο δρόμος Άκτιο – Άγιος Νικόλαος

12/04/2023, 10:38 μμ

ΛΕΥΚΑΔΑ

Το πρώτο έργο του ΔΕΔΔΗΕ στην περιοχή Πρέβεζας – Άρτας – Λευκάδας που εντάσσεται στο Ταμείο Ανάκαμψης με χρηματοδότηση 513.863 ευρώ

11/04/2023, 11:02 μμ

ΛΕΥΚΑΔΑ

Θανάσης Καββαδάς: Οι παραγωγοί της Λευκάδας ενισχύθηκαν με πάνω από 10.000.000 ευρώ την περίοδο 2019-2022

31/03/2023, 10:28 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites