Το Κέντρο Υγείας Βασιλικής το πρώτο στα Ιόνια Νησιά που εγκρίθηκε από το Τεχνικό Συμβούλιο του Υπουργείου Υγείας για ανακατασκευή

Εγκρίθηκε χθες από το αρμόδιο Τεχνικό Συμβούλιο του Υπουργείου Υγείας το έργο της ανακατασκευής του Κέντρου Υγείας Βασιλικής, προϋπολογισμού περίπου 1.500.000 ευρώ. Για το θέμα ο Βουλευτής Ν. Λευκάδας, Θανάσης Καββαδάς, συναντήθηκε με τον Γενικό Γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, κ. Μάριο Θεμιστοκλέους.

Με την απόφαση εγκρίθηκαν τα έργα στα πρώτα 7 Κέντρα Υγείας της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας, με το Κέντρο Υγείας Βασιλικής να είναι το πρώτο από τα Ιόνια Νησιά. Το έργο θα χρηματοδοτηθεί από το Ταμείο Ανάκαμψης. 

Έπειτα από την έγκριση του Τεχνικού Συμβουλίου του Υπουργείου Υγείας, θα ακολουθήσει έλεγχος και έγκριση από το Ελεγκτικό Συνέδριο και σε περίπου ενάμιση μήνα αναμένεται να δημοσιευθεί.ο διαγωνισμός για τη μελετοκατασκευή. Το ΤΑΙΠΕΔ θα είναι η διενεργούσα αρχή για το διαγωνισμό, ενώ η 6η ΥΠΕ θα είναι υπεύθυνη για την παρακολούθηση και ολοκλήρωση του έργου. 

Σχετικά με το θέμα ο Βουλευτής δήλωσε:

«Η ανακατασκευή του Κέντρου Υγείας Βασιλικής είναι ένα όραμα και μια προσπάθεια που ξεκίνησε από την πρώτη μου κοινοβουλευτική θητεία, αλλά παίρνει σάρκα και οστά τώρα, με την στήριξη της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας. 

Με στόχο να δώσουμε στη Νότια Λευκάδα μία μονάδα υγείας ικανή να εξυπηρετήσει σωστά τους χιλιάδες κατοίκους και επισκέπτες, ξεκίνησε μια μακρά διεκδίκηση μέσα από την οποία εξασφαλίσαμε ότι το Κέντρο Υγείας Βασιλικής όχι μόνο θα ανακατασκευαστεί, όπως είχαμε δεσμευθεί, αλλά και ότι η κτιριακή αναβάθμιση θα γίνει με μία διαδικασία εγγυημένη από το Υπουργείο Υγείας, την 6η ΥΠΕ και το Ταμείο Ανάκαμψης: μια διαδικασία με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση, με ενιαίο διαγωνισμό για τη μελέτη και την κατασκευή και με σαφή χρονοδιαγράμματα. 

Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος διότι μπαίνουμε στην τελική ευθεία για τον διαγωνισμό. Συνεχίζουμε, κάνουμε πράξη μία ακόμη δέσμευση απέναντι στους πολίτες της Λευκάδας, αναβαθμίζουμε τις κρίσιμες υποδομές, δημιουργούμε σύγχρονες, λειτουργικές μονάδες δημόσιας δωρεάν υγείας, βελτιώνουμε τις συνθήκες ώστε το υγειονομικό προσωπικό να μπορεί να προσφέρει ποιοτικές υπηρεσίες υγείας στους πολίτες.» 


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΛΕΥΚΑΔΑ

Εγκρίθηκε ομόφωνα η χωροθέτηση της Μαρίνας στο Βλυχό από την διυπουργική Επιτροπή Τουριστικών Λιμένων

24/10/2023, 7:42 μμ

ΛΕΥΚΑΔΑ

Το Ψηφοδέλτιο της Δημοτικής Κίνησης «Όλοι για τη ΛΕΥΚΑΔΑ»

04/09/2023, 1:08 μμ

ΛΕΥΚΑΔΑ

Παραχωρήθηκε οικόπεδο 10.209 τ.μ. από το Υπουργείο Οικονομικών στο Δήμο Λευκάδας για την κτιριακή επέκταση του ΔΙΕΚ και του ΕΠΑΛ  

20/07/2023, 6:40 μμ

ΛΕΥΚΑΔΑ

Η Νατάσα Θεοδωρίδου στο Ανοιχτό Θέατρο Λευκάδας

10/07/2023, 8:00 μμ

ΛΕΥΚΑΔΑ

Όλες οι σχολικές μονάδες στη Λευκάδα και στο Μεγανήσι διαθέτουν Τμήμα Ένταξης

06/07/2023, 7:37 μμ

ΛΕΥΚΑΔΑ

Ορκίστηκε Βουλευτής Ν. Λευκάδας ο Θανάσης Καββαδάς 

03/07/2023, 6:59 μμ

ΛΕΥΚΑΔΑ

Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης με την ιστορική του μπάντα για μία μοναδική συναυλία στην Λευκάδα

28/06/2023, 1:16 πμ

ΛΕΥΚΑΔΑ

Φαρμακείο στην Νικιάνα Λευκάδας αναζητά προσωπικό

06/06/2023, 11:10 πμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites