Συναντήσεις του Θανάση Καββαδά με την πολιτική ηγεσία στο Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας

Συναντήσεις για θέματα του Πυροσβεστικού Σώματος της Λευκάδας είχε τις προηγούμενες ημέρες ο Βουλευτής Ν. Λευκάδας, Θανάσης Καββαδάς. 

Ο Βουλευτής συναντήθηκε στο γραφείο του με τον νέο Διοικητή της Πυροσβεστικής Λευκάδας, κ. Κωνσταντίνο Τσίκα, τον καλωσόρισε στη Λευκάδα και του ευχήθηκε καλή δύναμη στο έργο του. Ο Διοικητής μετέφερε θέματα που απασχολούν το Πυροσβεστικό Σώμα της Λευκάδας, και ιδιαίτερα συγκεκριμένες ανάγκες σε προσωπικό και εξοπλισμό, προκειμένου με τη σειρά του ο Βουλευτής να τα μεταφέρει στο Υπουργείο. 

Στη συνέχεια, ο Βουλευτής είχε διαδοχικές συναντήσεις με τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας, κ. Χρήστο Στυλιανίδη, τον Υφυπουργό κ. Ευάγγελο Τουρνά, τον Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας, κ. Βασίλη Παπαγεωργίου, καθώς και τον νέο Αρχηγό της Πυροσβεστικής Αντιστράτηγο κ. Γεώργιο Πουρναρά

Συνεχάρη το νέο Αρχηγό για την ανάληψη των καθηκόντων του και του μετέφερε τα θέματα που απασχολούν το Πυροσβεστικό Σώμα Λευκάδας. Συγκεκριμένα: α) αύξηση της οργανικής δύναμης λόγω εκτεταμένου τομέα ευθύνης (Δήμοι Λευκάδας, Ακτίου Βόνιτσας, Ξηρομέρου, Μεγανησίου) και β) ενίσχυση με όχημα επιβατηγό τύπου jeep (για περιπολίες στο Π.Κ Βασιλικής), ενώ επανέλαβε για μια ακόμη φορά το αίτημα για δημιουργία Πυροσβεστικού κλιμακίου στο Δήμο Ακτίου-Βόνιτσας

Σχετικά με τις συναντήσεις του ο Βουλευτής ανέφερε:

«Είχα μία σειρά εποικοδομητικές συναντήσεις για θέματα που αφορούν την Πυροσβεστική μας. Με δεδομένο ότι η υπηρεσία καλύπτει 680 τετραγωνικά χιλιόμετρα στη Λευκάδα, το Μεγανήσι, τον Κάλαμο, τον Καστό, στο Δήμο Ακτίου-Βόνιτσας, στο Αεροδρόμιο του Ακτίου και φυσικά σε όλα τα μικρότερα γύρω νησιά, ζήτησα αύξηση της δύναμης ώστε να μπορεί η υπηρεσία να ανταποκριθεί στις πολύ μεγάλες ανάγκες. Έλαβα τη διαβεβαίωση ότι και φέτος η Πυροσβεστική μας θα ενισχυθεί με 6 εποχικούς πυροσβέστες, καθώς και ότι θα διερευνηθεί η δυνατότητα να εξοπλιστεί με ένα jeep. 

Με τη συνδρομή του Υπουργείου και του Αρχηγείου, επιδιώκουμε την ενδυνάμωση της Πυροσβεστικής μας ώστε για μια ακόμη χρονιά να είμαστε έτοιμοι για την αποτελεσματική πρόληψη και αντιμετώπιση των πυρκαγιών,  με ασφάλεια για το προσωπικό της Πυροσβεστικής μας, το οποίο προσφέρει ανεκτίμητες υπηρεσίες στην κοινωνία και, φυσικά, στο περιβάλλον, της Λευκάδας.»


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΛΕΥΚΑΔΑ

Εγκρίθηκε ομόφωνα η χωροθέτηση της Μαρίνας στο Βλυχό από την διυπουργική Επιτροπή Τουριστικών Λιμένων

24/10/2023, 7:42 μμ

ΛΕΥΚΑΔΑ

Το Ψηφοδέλτιο της Δημοτικής Κίνησης «Όλοι για τη ΛΕΥΚΑΔΑ»

04/09/2023, 1:08 μμ

ΛΕΥΚΑΔΑ

Παραχωρήθηκε οικόπεδο 10.209 τ.μ. από το Υπουργείο Οικονομικών στο Δήμο Λευκάδας για την κτιριακή επέκταση του ΔΙΕΚ και του ΕΠΑΛ  

20/07/2023, 6:40 μμ

ΛΕΥΚΑΔΑ

Η Νατάσα Θεοδωρίδου στο Ανοιχτό Θέατρο Λευκάδας

10/07/2023, 8:00 μμ

ΛΕΥΚΑΔΑ

Όλες οι σχολικές μονάδες στη Λευκάδα και στο Μεγανήσι διαθέτουν Τμήμα Ένταξης

06/07/2023, 7:37 μμ

ΛΕΥΚΑΔΑ

Ορκίστηκε Βουλευτής Ν. Λευκάδας ο Θανάσης Καββαδάς 

03/07/2023, 6:59 μμ

ΛΕΥΚΑΔΑ

Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης με την ιστορική του μπάντα για μία μοναδική συναυλία στην Λευκάδα

28/06/2023, 1:16 πμ

ΛΕΥΚΑΔΑ

Φαρμακείο στην Νικιάνα Λευκάδας αναζητά προσωπικό

06/06/2023, 11:10 πμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites