Ως το τέλος του Φεβρουαρίου τα έργα που απαιτούν κλείσιμο του δρόμου Άγιος Νικόλαος-Λευκάδα

Συνάντηση στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών είχε την προηγούμενη εβδομάδα ο Βουλευτής Ν. Λευκάδας, Θανάσης Καββαδάς, με τον Υφυπουργό κ. Γιώργο Καραγιάννη, τη Γενική Γραμματέα Υποδομών κ. Μαρία – Έλλη Γεράρδη, προκειμένου να συζητηθεί το ζήτημα του κλεισίματος του δρόμου Άγιος Νικόλαος-Λευκάδας.

Ο Βουλευτής αναφέρθηκε στην ερώτηση που κατέθεσε σχετικά με το κλείσιμο του δρόμου Αγίου Νικολάου – Λευκάδα και τα προβλήματα που δημιουργεί στις ιδιωτικές και επαγγελματικές μετακινήσεις. Ιδιαίτερα στάθηκε στις προτάσεις του να περιοριστεί ο προβλεπόμενος χρόνος διακοπής της κυκλοφορίας, καθώς και στην επιτάχυνση των εργασιών με ενίσχυση των συνεργείων, ώστε να διασφαλιστεί ότι οι διακοπές θα γίνουν για το ελάχιστο δυνατό χρονικό διάστημα. 

Ο Υφυπουργός κ. Καραγιάννης συμφώνησε ότι η εντατικοποίηση των εργασιών είναι απαραίτητη για να τηρηθούν τα χρονοδιαγράμματα. Διαβεβαίωσε το Βουλευτή ότι τα έργα στο συγκεκριμένο τμήμα που απαιτούν κλείσιμο του δρόμου θα έχουν ολοκληρωθεί το αργότερο ως το τέλος του Φεβρουαρίου και ότι πέραν αυτού του χρόνου δεν θα υπάρχουν άλλες διακοπές κυκλοφορίας.

Πέρα από τον διπλό άξονα, συζητήθηκε επίσης η πορεία ολοκλήρωσης της Αμβρακίας οδού, η οποία προχωρά με γοργούς ρυθμούς και χωρίς κανένα πρόβλημα και όπως διαβεβαίωσε ο Υφυπουργός αναμένεται να παραδοθεί ολοκληρωμένος νωρίτερα από την προβλεπόμενη προθεσμία, μέσα στο Καλοκαίρι. 

Σχετικά με τη συνάντηση ο Βουλευτής ανέφερε:

«Συμμερίζομαι απόλυτα τις διαμαρτυρίες των πολιτών και των φορέων για το σποραδικό κλείσιμο του δρόμου Άγιος Νικόλαος – Λευκάδα, γι’ αυτό και κατέθεσα σχετική ερώτηση στο Υπουργείο, ώστε να γνωρίζουν οι ιθύνοντες ότι αυτή η κατάσταση με το κλείσιμο του δρόμου για πάνω από 3 ώρες δεν πρέπει και δεν μπορεί να συνεχιστεί. 

Αυτό το μήνυμα μετέφερα και δια ζώσης στο Υπουργείο και θέλω να πω ότι αμέσως έγιναν ενέργειες τουλάχιστον για να επιταχυνθούν οι εργασίες. Θα δούμε τι επίδραση θα έχει αυτό στα χρονοδιαγράμματα των διακοπών κυκλοφορίας – όμως, πρέπει να είμαστε και ρεαλιστές. Πρώτον, οι διακοπές δεν θα πρέπει να συνεχιστούν πέραν της 28ης Φεβρουαρίου διότι η τουριστική περίοδος πλέον ξεκινά από το Μάρτιο, δεύτερον θα πρέπει οι εργασίες να γίνουν με απόλυτη ασφάλεια για εργαζόμενους και οδηγούς και τρίτον, το έργο δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να απενταχθεί. Θα πρέπει δηλαδή να τελειώσει μέσα στο 2023. 

Πλέον, το Υπουργείο έχει μία ξεκάθαρη εικόνα για τα προβλήματα που δημιουργούν οι διακοπές κυκλοφορίας στην κοινωνία και την οικονομία της Λευκάδας και ήδη κάνει ό,τι μπορεί, με δεδομένους τους χρονικούς περιορισμούς, για να βελτιώσει την κατάσταση. Η ουσία είναι ότι το οδικό δίκτυο της ευρύτερης περιοχής μας καθημερινά πυκνώνει, δίνονται χιλιόμετρα νέου δρόμου στην κυκλοφορία, οι μελέτες για την υποθαλάσσια ζεύξη προχωρούν. Και αν στην πορεία δημιουργούνται κάποια προβλήματα, θα τα ξεπεράσουμε όλα για να φτάσουμε στο ζητούμενο, ένα πλήρες, σύγχρονο, ασφαλές οδικό δίκτυο που θα φέρει ανάπτυξη στο νησί μας.»

 


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΛΕΥΚΑΔΑ

Εγκρίθηκε ομόφωνα η χωροθέτηση της Μαρίνας στο Βλυχό από την διυπουργική Επιτροπή Τουριστικών Λιμένων

24/10/2023, 7:42 μμ

ΛΕΥΚΑΔΑ

Το Ψηφοδέλτιο της Δημοτικής Κίνησης «Όλοι για τη ΛΕΥΚΑΔΑ»

04/09/2023, 1:08 μμ

ΛΕΥΚΑΔΑ

Παραχωρήθηκε οικόπεδο 10.209 τ.μ. από το Υπουργείο Οικονομικών στο Δήμο Λευκάδας για την κτιριακή επέκταση του ΔΙΕΚ και του ΕΠΑΛ  

20/07/2023, 6:40 μμ

ΛΕΥΚΑΔΑ

Η Νατάσα Θεοδωρίδου στο Ανοιχτό Θέατρο Λευκάδας

10/07/2023, 8:00 μμ

ΛΕΥΚΑΔΑ

Όλες οι σχολικές μονάδες στη Λευκάδα και στο Μεγανήσι διαθέτουν Τμήμα Ένταξης

06/07/2023, 7:37 μμ

ΛΕΥΚΑΔΑ

Ορκίστηκε Βουλευτής Ν. Λευκάδας ο Θανάσης Καββαδάς 

03/07/2023, 6:59 μμ

ΛΕΥΚΑΔΑ

Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης με την ιστορική του μπάντα για μία μοναδική συναυλία στην Λευκάδα

28/06/2023, 1:16 πμ

ΛΕΥΚΑΔΑ

Φαρμακείο στην Νικιάνα Λευκάδας αναζητά προσωπικό

06/06/2023, 11:10 πμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites