Στη λίστα των προενταγμένων έργων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης η Λιμνοδεξαμενή Βασιλικής

Υπεγράφη στο γραφείο του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Γιώργου Στύλιου, παρουσία του Βουλευτή Ν. Λευκάδας, Θανάση Καββαδά, και του Γενικού Γραμματέα Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών, κ. Δημήτρη Παπαγιαννίδη, η σύμβαση μεταξύ του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και του αναδόχου μελετητή για τις μελέτες της Λιμνοδεξαμενής Βασιλικής.
Πρόκειται για σύμβαση συνολικής αξίας 58.300 ευρώ (72.292 ευρώ με ΦΠΑ), η οποία χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020 και η οποία περιλαμβάνει μεταξύ άλλων:
Επικαιροποίηση Τοπογραφικής Μελέτης – Κτηματολογίου
Επικαιροποίηση οριστικής υδραυλικής μελέτης και σχεδιασμός αρδευτικού δικτύου και αγωγού μεταφοράς.
Τροποποίηση μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων.
Σύνταξη τευχών δημοπράτησης.
Επισημαίνεται ότι έχει ήδη αποφασιστεί αύξηση της χωρητικότητας της λιμνοδεξαμενής από 750.400 κυβικά σε 1.000.000 κυβικά, ενώ το αρδευτικό δίκτυο θα χρησιμοποιεί σύγχρονους τρόπους διαχείρισης και διανομής. Το έργο θα αρδεύσει περίπου 2.700 στρέμματα καλλιεργήσιμης έκτασης και θα εξυπηρετήσει τη Βασιλική, το Σύβρο, τον Άγιο Πέτρο και την Κοντάραινα,
Σχετικά με το θέμα ο Βουλευτής δήλωσε:
«Σήμερα επισφραγίστηκε μία προσπάθεια που διήρκεσε περίπου 2 χρόνια, με πολλές επισκέψεις μου και πυκνή αλληλογραφία με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, ώστε να ανασύρουμε στην επιφάνεια την κατασκευή της λιμνοδεξαμενής Βασιλικής.
Με την υπογραφή αυτής της σύμβασης, το έργο μπήκε στη λίστα των προενταγμένων έργων για υλοποίηση από το Υπουργείο με χρηματοδότηση σχεδόν 12.000.000 ευρώ μέσω του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2023-2027, ενώ η σχετική προκήρυξη αναμένεται τους επόμενους μήνες.
Πρόκειται για ένα έργο που επί χρόνια βάλτωνε σε σχέδια επί χάρτου και χρειάστηκε να ξεκινήσουμε σε πολλά πράγματα από την αρχή, ώστε να εξασφαλίσουμε τη χρηματοδότηση, τις μελέτες και εντέλει την υλοποίησή της.
Όμως με επιμονή και διεκδίκηση το καταφέραμε και σήμερα μπαίνει ξανά σε πορεία υλοποίησης η λιμνοδεξαμενή Βασιλικής, που θα δώσει νέα πνοή στην αγροτική παραγωγή της Νοτίου Λευκάδας. Και βεβαίως το έργο βελτιώθηκε και να εξυπηρετεί καλύτερα το σκοπό του, με την αύξηση της χωρητικότητας, αλλά και με τη δρομολόγηση κατασκευής και του αρδευτικού δικτύου, χωρίς το οποίο το έργο δεν θα είχε καμία χρησιμότητα.
Έχω πει πολλές φορές ότι η οικονομία της Λευκάδας χρειάζεται τον αγροτικό τομέα. Με τη λιμνοδεξαμενή Βασιλικής κάνουμε ένα σημαντικό βήμα για να τον προωθήσουμε, να στηρίξουμε τους αγρότες μας και να ενισχύσουμε την τοπική παραγωγή. Το ίδιο επιδιώκουμε και για τη λιμνοδεξαμενή της Εγκλουβής, συνεχίζοντας να διεκδικούμε, να δρομολογούμε και να υλοποιούμε υποδομές για το παρόν και το μέλλον της Λευκάδας.»


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΛΕΥΚΑΔΑ

Εγκρίθηκε ομόφωνα η χωροθέτηση της Μαρίνας στο Βλυχό από την διυπουργική Επιτροπή Τουριστικών Λιμένων

24/10/2023, 7:42 μμ

ΛΕΥΚΑΔΑ

Το Ψηφοδέλτιο της Δημοτικής Κίνησης «Όλοι για τη ΛΕΥΚΑΔΑ»

04/09/2023, 1:08 μμ

ΛΕΥΚΑΔΑ

Παραχωρήθηκε οικόπεδο 10.209 τ.μ. από το Υπουργείο Οικονομικών στο Δήμο Λευκάδας για την κτιριακή επέκταση του ΔΙΕΚ και του ΕΠΑΛ  

20/07/2023, 6:40 μμ

ΛΕΥΚΑΔΑ

Η Νατάσα Θεοδωρίδου στο Ανοιχτό Θέατρο Λευκάδας

10/07/2023, 8:00 μμ

ΛΕΥΚΑΔΑ

Όλες οι σχολικές μονάδες στη Λευκάδα και στο Μεγανήσι διαθέτουν Τμήμα Ένταξης

06/07/2023, 7:37 μμ

ΛΕΥΚΑΔΑ

Ορκίστηκε Βουλευτής Ν. Λευκάδας ο Θανάσης Καββαδάς 

03/07/2023, 6:59 μμ

ΛΕΥΚΑΔΑ

Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης με την ιστορική του μπάντα για μία μοναδική συναυλία στην Λευκάδα

28/06/2023, 1:16 πμ

ΛΕΥΚΑΔΑ

Φαρμακείο στην Νικιάνα Λευκάδας αναζητά προσωπικό

06/06/2023, 11:10 πμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites