Θανάσης Καββαδάς: Δεν εκφοβίζομαι ούτε απολογούμαι έναντι όσων πετούν λάσπη

Δήλωση του Βουλευτή Λευκάδος Θανάση Καββαδά:

Πριν λίγες ημέρες, ο δικηγόρος του Αλέξη Τσίπρα, μέσα από τις σελίδες της «Αυγής», ζήτησε «διορθωτική αποκατάσταση» από όσους «συμπαραστάθηκαν» με δηλώσεις τους στην εφημερίδα «Παραπολιτικά» – δίνοντας μάλιστα και έναν κατάλογο ονομάτων σαν να επρόκειτο να στηθούμε απέναντι σε κάποιο απόσπασμα.

Η Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ Λευκάδας πήρε τη «γραμμή» και την αναπαρήγαγε στο πολλαπλάσιο, επικεντρώνοντας τις «κατηγορίες» στο πρόσωπό μου και διανθίζοντάς τες με γλαφυρές περιγραφές και προσωπικούς χαρακτηρισμούς όπως «συκοφάντης, ψεύτης και υποκριτής». 

Σε ακόμα πιο αγοραίο ύφος, ο Συντονιστής της Ν.Ε.ΣΥΡΙΖΑ Λευκάδας, κ. Χρήστος Γληγόρης, με ανάρτησή του στο Facebook με κατηγορεί για έλλειψη «πολιτικού ανδρισμού» και αφήνει ελεεινά υπονοούμενα που, όπως λέει, ακούγονται για εμένα «στην αλάνα». 

Επειδή λοιπόν είμαι κι εγώ ένας άνθρωπος που προέρχομαι από τα σπλάχνα της Λευκάδας, συμβαίνει να ξέρω πολύ καλά ότι οι άνθρωποι «της αλάνας» δεν χαρακτηρίζονται από πολιτική αλητεία.

Αντιθέτως, στην αλάνα οι πολιτικές διαφωνίες λύνονται με ντομπροσύνη και αμοιβαίο σεβασμό χωρίς να μένουν ούτε υπονοούμενα, ούτε «εντυπώσεις». 

Γι’ αυτό και ποτέ δεν έχει αμφισβητηθεί η ακεραιότητά μου – ούτε στην «αλάνα», αλλά ούτε και στα «σαλόνια» ούτε οπουδήποτε αλλού επικρατεί το ήθος.

Η δολοφονία χαρακτήρα που επιχειρούν το τελευταίο διάστημα κάποιοι στο ΣΥΡΙΖΑ Λευκάδας είναι σε πλήρη αναντιστοιχία με ό,τι ξέρει η Λευκάδα για μένα. 

Γι’ αυτό και θα πέσει στο κενό, και οι ίδιοι θα πέσουν στα μάτια όχι μόνο των πολιτικών αντιπάλων, αλλά και των πολιτικών τους φίλων. 

Και επειδή εκτός από συκοφάντες είναι και αρπακόλλες και δεν μπήκαν καν στον κόπο να βρουν τη δήλωσή μου, να τους ενημερώσω ότι στις 30.1.2021 στα «Παραπολιτικά» έλεγα:

«Ο πολιτικός έχει το δικαίωμα να υπερασπίζεται την τιμή και τα δικαιώματα του. Η απαίτηση όμως ενός ποσού 2 εκ. ευρώ από δύο δημοσιογράφους, δεν συνιστά προσπάθεια υπεράσπισης της τιμής αλλά προσπάθεια φίμωσης και εξόντωσης. Οι διαφορές πολιτικών και δημοσιογράφων δεν λύνονται με αυτό τον τρόπο.»

Την ίδια άποψη ενστερνίστηκε άλλωστε έμπρακτα ο ίδιος ο κ.Τσίπρας, ο οποίος παραιτήθηκε της απαίτησης του για το ποσό των 2 εκ. ευρώ αφού, όπως αναφέρουν συνεργάτες του, επιθυμία του ήταν η αποκατάσταση της αλήθειας, η ηθική του δικαίωση κι όχι η οικονομική εξόντωση των δημοσιογράφων.

Επομένως, καμία συκοφαντία στη δήλωσή μου, και άρα καμία «συγνώμη». 

Αν κάποιοι στον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ πίστεψαν λοιπόν ότι με «κόλλησαν στον τοίχο», πιάστηκαν αδιάβαστοι, έπαιξαν κι έχασαν. Δεν εκφοβίζομαι ούτε απολογούμαι έναντι όσων πετούν λάσπη γιατί είμαι πεντακάθαρος, έχω μια κρυστάλλινη και διαυγή πορεία ζωής.

Θέλω όμως να καταστήσω σαφές ότι υπάρχουν και όρια. Η ευπρέπεια που δείχνω δεν αποτελεί ένδειξη αδυναμίας. Για αυτό ας μην δοκιμάζουν κάποιοι τις αντοχές μου.»


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΛΕΥΚΑΔΑ

Εγκρίθηκε ομόφωνα η χωροθέτηση της Μαρίνας στο Βλυχό από την διυπουργική Επιτροπή Τουριστικών Λιμένων

24/10/2023, 7:42 μμ

ΛΕΥΚΑΔΑ

Το Ψηφοδέλτιο της Δημοτικής Κίνησης «Όλοι για τη ΛΕΥΚΑΔΑ»

04/09/2023, 1:08 μμ

ΛΕΥΚΑΔΑ

Παραχωρήθηκε οικόπεδο 10.209 τ.μ. από το Υπουργείο Οικονομικών στο Δήμο Λευκάδας για την κτιριακή επέκταση του ΔΙΕΚ και του ΕΠΑΛ  

20/07/2023, 6:40 μμ

ΛΕΥΚΑΔΑ

Η Νατάσα Θεοδωρίδου στο Ανοιχτό Θέατρο Λευκάδας

10/07/2023, 8:00 μμ

ΛΕΥΚΑΔΑ

Όλες οι σχολικές μονάδες στη Λευκάδα και στο Μεγανήσι διαθέτουν Τμήμα Ένταξης

06/07/2023, 7:37 μμ

ΛΕΥΚΑΔΑ

Ορκίστηκε Βουλευτής Ν. Λευκάδας ο Θανάσης Καββαδάς 

03/07/2023, 6:59 μμ

ΛΕΥΚΑΔΑ

Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης με την ιστορική του μπάντα για μία μοναδική συναυλία στην Λευκάδα

28/06/2023, 1:16 πμ

ΛΕΥΚΑΔΑ

Φαρμακείο στην Νικιάνα Λευκάδας αναζητά προσωπικό

06/06/2023, 11:10 πμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites