Πρέβεζα : Αστυνομία, Δήμος και καταστηματάρχες θα συναντηθούν για την διατάραξη κοινής ησυχίας στο Ιστορικό Κέντρο

Συνάντηση για τις καταγγελίες των μόνιμων κατοίκων ιστορικού κέντρου για την διατάραξη κοινής ησυχίας (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ) θα γίνει τις επόμενες μέρες μεταξύ του Δημάρχου Πρέβεζας Νίκου Γεωργάκου, εκπροσώπων της Αστυνομίας και των καταστηματαρχών.

Αυτό έκανε γνωστό ο Δήμαρχος Πρέβεζας κατά την διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου την Τετάρτη 25 Μαϊου.

Η συζήτηση ξεκίνησε έπειτα από την τοποθέτηση του Δημοτικού Συμβούλου της παράταξης “Ανάπτυξη Τώρα” Ιωσήφ Στύλου, ο οποίος έκανε αναφορά στο γεγονός ότι οι επισκέπτες που διάλεξαν την Πρέβεζα για το Πάσχα δεν βρήκαν ανοικτά τα καταστήματα εστίασης το Μ. Σάββατο το απόγευμα.

“Το Πάσχα βρέθηκε πολύς κόσμος στην πόλη. Είχαμε 70-80% πληρότητα άκουσα. Όλοι είμασταν χαρούμενοι. Παρατηρήθηκε όμως το φαινόμενο μεγάλο Σάββατο το απόγευμα ο κόσμος να μην έχει που να φάει. Θυμάμαι που κάναμε στην όαση μια συζήτηση για την μουσική στο ιστορικό κέντρο και όλοι είμασταν σύμφωνοι να υπάρχει μουσική μέχρι το πρωί, να υπάρχει ζωή στο ιστορικό κέντρο, αλλά πείτε μου σε ποια πόλη σε όλη την Ευρώπη θα πάει κάποιος διακοπές και δεν θα βρίσκει μαγαζί ανοιχτό να φάει. Ήταν όλα κλειστά. Και δεν βγήκε ένας από τους επαγγελματίες να ζητήσει έστω ένα συγνώμη στον κόσμο” ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Στύλος.

Απαντώντας στον Δημοτικό Σύμβουλο της παράταξης “Ανάπτυξη Τώρα” ο Δήμαρχος Πρέβεζας Νίκος Γεωργάκος ανέφερε χαρακτηριστικά: ” Ούτε ξενοδόχοι μπορούμε να γίνουμε, ούτε εστιάτορες. Εμείς προσπαθούμε. Δίνουμε για την τουριστική προβολή. Θα πρέπει να είναι ανοιχτά τα μαγαζιά. Να υποδεχθούν τους τουρίστες, γιατί διαφορετικά δεν γίνεται. Τις επόμενες μέρες θα γίνει συνάντηση όλων των εμπλεκόμενων μαζί με την αστυνομία, για να συζητηθεί η κατάσταση στο ιστορικό κέντρο, όχι μόνο για τα τραπεζοκαθίσματα και την φασαρία, αλλά και άλλα θέματα όπως αυτό που θέσατε”.


Πάνω στο ίδιο θέμα ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Λεωνίδας Αργυρός ανέφερε ότι και εκείνος ως πρόεδρος της επιτροπής τουριστικής ανάπτυξης έγινε δέκτης αυτών των παραπόνων τονίζοντας πως ήταν κάτι που σχολιάστηκε πολύ αρνητικά και θα πρέπει να υπάρξει καλύτερη συνεννόηση με τους εστιάτορες.


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Συνεδριάζει η Διακομματική επιτροπή για τις Ευρωεκλογές

16/04/2024, 1:06 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Με άρωμα Πρέβεζας στο MEGA Channel και στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο»

16/04/2024, 12:54 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Το Φιλοσοφικό Καφενείο Πρέβεζας συναντά τον Κώστα Γανωτή

16/04/2024, 12:50 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αγωγή της Εθνικής Τράπεζας στον Δήμο Πάργας – Βαριά εκτεθειμένοι πολιτικοί και υπηρεσιακοί παράγοντες

16/04/2024, 12:35 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο ξενοδοχειακός όμιλος “MAST Hotels & Resorts” έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

11/03/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας δημιουργείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

19/02/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από καταγγελία νεαρών

19/02/2024, 2:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου : Ανατροπή στο αποτέλεσμα των … χαμένων – Εκλέγεται ο Δήμαρχος και δεν εκλέγεται ο Αντιδήμαρχος

19/02/2024, 2:23 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites