“Το να γίνει το Ιστορικό Κέντρο της Πρέβεζας Φαληράκι, εγώ δεν το δέχομαι” – Περισσότερη αστυνόμευση ζήτησαν οι παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου

Οι καταγγελίες των μόνιμων κατοίκων ιστορικού κέντρου για την διατάραξη κοινής ησυχίας ήταν το πρώτο θέμα ημερήσιας διάταξης του Δημοτικού συμβουλίου Πρέβεζας, που συνεδρίασε τη Δευτέρα 28 Μαρτίου.

Την προηγούμενη εβδομάδα εξετάστηκε από την τοπική κοινότητα μία καταγγελία από τους κατοίκους του Ιστορικού Κέντρου,  η οποία σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Πρέβεζας Μάκη Μπενετάτο, επιβεβαιώθηκε και από το Αστυνομικό τμήμα Πρέβεζας, καθώς υπήρχαν 41 καταγγελίες για διατάραξη κοινής ησυχίας από τις οποίες οι 37 αφορούν το Σαϊτάν Παζάρ και πλησίον, ενώ για μόλις σε 4 από αυτές βεβαιώθηκαν παραβάσεις.

Το πρόβλημα σύμφωνα με τις καταγγελίες των κατοίκων, αλλά και το έγγραφο που διαβίβασε η Αστυνομία της Πρέβεζας στην Τοπική Κοινότητα, δημιουργείται από ορισμένα καταστήματα στο Σαϊτάν Παζάρ.

“Επί 2 χρόνια τα db της μουσικής στις οικίες μας. Δεν μπορούμε να κοιμηθούμε, να ησυχάσουμε. Τα συμβάντα πολλά. Βανδαλισμοί με μπουκάλια, πέτρες, ακαθαρσίες, ύβρεις από αλκοολικούς ανθρώπους που παίρνουν ουσίες, ανθρώπους που συνουσιάζονται μπροστά στις οικίες μας” αναφέρουν μεταξύ άλλων στην καταγγελία τους οι κάτοικοι.

Το Τοπικό Συμβούλιο της Κοινότητας Πρέβεζας μετά την καταγγελία 12 περιοίκων, συνεδρίασε την προηγούμενη εβδομάδα και αποφάσισε να δώσει προσωρινή άδεια για μία εβδομάδα, σε καταστήματα του Ιστορικού Κέντρου που δεν είχαν άδεια παράτασης χρήσης μουσικής και μουσικών οργάνων έως της 01:00 μετά τα μεσάνυχτα και έστειλε την καταγγελία και τις αιτήσεις των καταστηματαρχών του Σαϊτάν Παζάρ και πλησίον αυτών στο Δημοτικό Συμβούλιο, προς ψήφιση ωραρίου ή αλλαγή αυτού.

Σύμφωνα με το νόμο τα καταστήματα μπορούν αν λειτουργούν με μουσική έως τις 22:00 το βράδυ την χειμερινή περίοδο και έως τις 23:00 το βράδυ την θερινή, ωστόσο οι Δήμοι μπορούν να χορηγήσουν άδειες παράτασης λειτουργίας μουσικής, σύμφωνα με τον κανονισμό λειτουργίας που έχουν θεσπίσει.

Η αντιπολίτευση κατηγόρησε την Δημοτική Αρχή ότι έφερε το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο χωρίς αυτό πρώτα να συζητηθεί στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής και στην Επιτροπή Διαβούλευσης. Μάλιστα ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Σταύρος Αμάραντός έκανε λόγο για παραβίαση του κανονισμού, από την στιγμή που το ωράριο λειτουργίας είναι η βασική συνιστώσα, το σημείο τριβής, το σημείο αντιπαράθεσης, αυτό που τα τελευταία τρία χρόνια έχει δημιουργήσει συγκρουσιακό κλίμα αρκετές φορές σε συγκεκριμένο τμήμα του ιστορικού κέντρου. “Αν θέλουμε να είμαστε νομότυποι όσον αφορά την διαδικασία. Αφού λοιπόν συνιστά τροποποίηση του κανονισμού λειτουργίας, η απόφαση της τοπικής κοινότητας θα πρέπει άμεσα να περάσει στην επιτροπή ποιότητας ζωής. Η επιτροπή ποιότητας ζωής θα αποφασίσει και θα εισηγηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο τυχόν αλλαγές” επεσήμανε ο κ. Αμάραντός, ο οποίος ρώτησε με ποια κριτήρια αποφάσισε η τοπική κοινότητα από τις 1:00 και μετά να μείνει το ιστορικό κέντρο χωρίς μουσική και εξέφρασε την άποψη ότι υπάρχει αυθαιρεσία αναφορικά με τον ορισμό του ωραρίου. “Είναι αδύνατον να λειτουργήσει η εστίαση στο ιστορικό κέντρο, την τουριστική περίοδο μέχρι τις 1:00 με μουσική. Αν κλείσει η μουσική θα τους εξοντώσουμε. Είναι πυλώνας ανάπτυξης το Ιστορικό Κέντρο για την πόλη. Πρέπει να βρεθεί μία χρυσή φόρμουλα. Η συνύπαρξη είναι μονόδρομος, θέλουν δεν θέλουν αμφότεροι. Ο κάθε κάτοικος της περιοχής δεν είναι μυθομανής, ούτε παράφρον. Βιώνει μία κατάσταση που ανταποκρίνεται σε πραγματικότητες.” τόνισε μεταξύ άλλων ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης.

Και ο πρώην δήμαρχος και επικεφαλής της παράταξης “Δημοτική Συνεργασία” Χρήστος Μπαϊλής κατέκρινε την Δημοτική Αρχή για προχειρότητα. “Τη στιγμή που υπάρχει σε ισχύ ο κανονισμός από το 2011 και μέχρι σήμερα έχει δουλέψει παρά τις δυσκολίες και έχει γίνει αποδεκτός από την τοπική κοινωνία, δεν υπάρχει κανένας λόγος να συζητάμε. Ή εφαρμόζουμε τον κανονισμό ή δεν τον εφαρμόζουμε και ξεκινάμε τη διαδικασία τροποποίησης του κανονισμού. Τη στιγμή που αποδεχόμαστε τον κανονισμό, δεν θα πάρουμε τα κουτσομπολιά της γειτονιάς. Οπωσδήποτε η κατάσταση είναι δύσκολη και η οικονομική και άλλα και έχουν επιπτώσεις στην τοπική μας κοινωνία. Να ζητήσουμε κύριε δήμαρχε σωστή αστυνόμευση. Εμείς δεν μπορούμε να την κάνουμε, δεν έχει τη δυνατότητα ο δήμος. Εγώ είμαι στο ιστορικό κέντρο, οπωσδήποτε υπάρχουν παρατράγουδα και είναι και βράδια που δεν κοιμάμαι, αλλά κάνω υπομονή. κάνουμε λίγο υπομονή όλοι. Άμα ερχόμαστε εδώ επειδή έκανε ένας μια καταγγελία, οι καταγγελίες αυτές θα πρέπει να διαπιστωθούν. Δεν πρέπει να έρχονται πρόχειρα τέτοια θέματα φέρνουν αναστάτωση στην τοπική κοινωνία” τόνισε μεταξύ άλλων ο πρώην δήμαρχος Πρέβεζας Χρήστος Μπαϊλης.

Στον τρόπο που πήγε το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο στάθηκε και ο επικεφαλής της ανεξάρτητης Δημοτικής παράταξης “Ανάπτυξη Τώρα” Γιώργος Νίτσας, και σημείωσε ότι “ορισμένες φράσεις της επιστολής των κατοίκων δεν είναι ότι καλύτερο και ιδιαίτερα όταν διακινήθηκαν και μέσω email” Για το συγκεκριμένο θέμα υποστήριξε ότι πρέπει να γίνει μια ειλικρινής συζήτηση . “Να κάνουμε μια ειλικρινή συζήτηση για το τι ιστορικό κέντρο θέλουμε. Πως οραματιζόμαστε το σήμα κατατεθέν της πόλης της Πρέβεζας. Το οραματιζόμαστε ως το κέντρο της τουριστκής δραστηριότητας; Το κέντρο της φιλοξενίας των επισκεπτών; Το κέντρο της διασκέδασης των κατοίκων; Το σημείο αναφοράς της εξωστρέφειας και της προόδου της πόλης ή ένα ησυχαστήριο μιας πόλης της δεκαετίας του 80; Θέλουμε ένα ιστορικό κέντρο ζωντανό 12 μήνες τον χρόνο με ανοιχτά τα καταστήματά του ή μία πόλη που ζωντανεύει το καλοκαίρι και είναι έρημη με κλειστά μαγαζιά τον χειμώνα; Όπως έχουμε δει και σε άλλες τουριστικές πόλεις, για μας αγαπητοί συνάδελφοι για την “Ανάπτυξη Τώρα” η απάντηση είναι απλή. Φυσικά το πρώτο θέλουμε και θα πρέπει να κατανοήσουμε και την στήριξη των καταστηματαρχών του ιστορικού κέντρου, οι οποίοι και λόγω του covid και της οικονομικής κρίσης βέβαια, βρέθηκαν σε δύσκολη οικονομική συγκυρία και περιμένουν με αγωνία το φετινό καλοκαίρι. Εμείς ως παράταξη θέλουμε να ενισχυθεί ακόμα περισσότερο ο ζωντανός χαρακτήρας του ιστορικού κέντρου. Από το 2009 μιλούσα για ξεχωριστό καθεστώς στο ιστορικό κέντρο. Το ιστορικό κέντρο να έχει ένα ειδικό καθεστώς για να αποτελεί πόλο έλξης της διασκέδασης και της φιλοξενίας της Πρέβεζας.  Το ίδιο ισχύει σε πολλές τουριστικές πόλεις όχι μόνο της Ελλάδας, αλλά ολόκληρου του κόσμου. Στα περισσότερα αιτήματα της επιστολής των κατοίκων δεν έχουμε διαφωνία. Θέλουμε ή δεν θέλουμε περισσότερο και καλύτερο φωτισμό στο ιστορικό κέντρο; Θέλουμε ή δεν θέλουμε καλύτερη καθαριότητα στο ιστορικό κέντρο; Φυσικά θέλουμε να υπάρχει προστασία των πεζών και των ατόμων με ειδικές ανάγκες. Φυσικά θέλουμε και την τήρηση των νόμων. Καλή θα είναι μια πιο πυκνή και συχνή περιπολία της αστυνομίας όπως γίνεται σε πολλά τουριστικά μέρη. Δε διαφωνούμε σε αυτά, διαφωνούμε όμως στο να μετατραπεί το ιστορικό κέντρο σε ησυχαστήριο.” είπε μεταξύ άλλων ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Ανάπτυξη Τώρα” τόνισε μεταξύ άλλων ο Γιώργος Νίτσας.

Ως εκπρόσωπος των καταστηματαρχών υγειονομικού ενδιαφέροντος Σπύρος Κόκκαλης στάθηκε στο περιεχόμενο του κειμένου της καταγγελίας. “Να προσφύγουμε στη δικαιοσύνη δήμαρχε, με μάρτυρα εμένα, να δούμε ποιοι είναι αυτοί…” είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κόκκαλης. Εξήγησε ότι η καταγγελία δεν αφορά τα καταστήματα. “Συνευρίσκομαι εγώ με το μωρό μου και φταίει το μαγαζί;”, “Είμαι σταφίδα εγώ και φταίει το μαγαζί; Υπάρχει κανονισμός από το 2011, όχι από το 2018 και πρέπει να είστε 5-6 σύμβουλοι από το 2011, εγώ επειδή είμαι παλιά καραβάνα, έχω το έγγραφο εδώ. Μ’ αυτό λειτουργούμε. Εάν αυτός ο κανονισμός δεν ελέγχεται από τα όργανα που εκτελούν αυτή τη διαδικασία , δεν φταίμε εμείς. εμείς έχουμε ποινή στο πρώτο γράψιμο, έχουμε ποινή στο δεύτερο γράψιμο, έχουμε ποινή στο τρίτο γράψιμο ” είπε ο κ. Κόκκαλης . Τόνισε ότι έχει υπογραφεί από το 2011 ο κανονισμός και ζήτησε να εξεταστεί από το 2011 πόσες ποινές -“παραβάσεις” έχουν τα καταστήματα.  Ο Σπύρος Κόκκαλης ζήτησε να λυθεί το πρόβλημα από κοινού: “Ποιός ενοχλεί κύριοι; Όσον αφορά την αστυνομία, η αστυνομία ξέρει που είναι το επεισόδιο. Δεν είναι στα μαγαζιά. Σε μας απαγορεύονται οι μικροφωνικές εξωτερικά των καταστημάτων” εξήγησε ο κ. Κόκκαλης επισημαίνοντας ότι όποιος παραβιάζει τον κανονισμό να τιμωρείται, όχι όμως με καταγγελίες, αόριστα. “Υπάρχουν ποινές, σε αυτούς που δεν συμμορφώνονται με τον κανονισμό, μας αφαιρείται η άδεια στις 5 παραβάσεις. Αυτό το κείμενο πρέπει να πάει στον αστυνομικό διευθυντή, να πάει στον Εισαγγελέα και να φωνάξει την κυρία να κάνει επώνυμη μήνυση . Δεν αμφιβάλω ότι μπορεί να γίνονται αυτά, όχι ότι φταίω εγώ” τόνισε μεταξύ άλλων, ο Σπύρος Κόκκαλης.

Ο Δημοτικός σύμβουλος της Ανυπότακτης Κίνησης Ταξιάρχης Κωστόγιαννης ανέφερε ότι ο τρόπος που έχει δομηθεί η καταγγελία των κατοίκων του ιστορικού κέντρου έχει έντονο το στοιχείο της υπερβολής και της προσβολής της πραγματικότητας. “Ερχόμαστε να συζητήσουμε ένα πολύ ευαίσθητο θέμα. Μπορώ να κατανοήσω αυτά που αισθάνονται οι μόνιμοι κάτοικοι. Διαβάζοντας την καταγγελία κάποιος θεωρεί ότι το κέντρο της Πρέβεζας είναι κέντρο παρανομίας, ακολασίας. Η γνώμη που εγώ προσωπικά έχω είναι ότι δεν ισχύει αυτό το πράγμα. Η δημιουργία μιας τέτοιας εικόνας εμένα με προσβάλει. Έχουμε να κάνουμε με μία παράγραφο η οποία είναι δομημένη με τέτοιο τρόπο που δαιμονοποιεί την ζωντανή μουσική. Για δύο χρόνια δεν υπήρχε ζωντανή μουσική και μάλιστα μας έλεγε και η κυβέρνηση και εγώ τρελαίνομαι με αυτό ότι για τον Covid έφταιγε η μουσική. Η μουσική αποτελεί στοιχείο της κουλτούρας της πόλης και θα πρέπει να την διαφυλάξουμε με κανόνες” είπε μεταξύ άλλων ο κ. Κωστόγιαννης και πρόσθεσε “Θα πρέπει να υπάρχει σεβασμός του χώρου. Δεν θα πρέπει να κυκλοφορούν ούτε μηχανάκια, ούτε αυτοκίνητα. Θα πρέπει να υπάρχει φωτισμός. Δεν είναι δυνατόν όλοι οι χώροι να έχουν καλυφθεί από τραπεζοκαθίσματα. Θα πρέπει να υπάρχει σεβασμός του Δημόσιου Χώρου”. 

Από τους κατοίκους του ιστορικού κέντρου τον λόγο πήρε ο Αρχιτέκτονας Λάμπρος Πουτέτσης. Ο κ. Πουτέτσης εξήγησε ότι δεν είχε διάθεση να εμφανιστεί στο Δημοτικό συμβούλιο και ούτε να αντιδικήσει με κανέναν. Διευκρίνισε στον Ταξιάρχη Κωστόγιαννη χαρακτηρίζοντας άτοπο το επιχείρημα του, ότι η επιστολή με την καταγγελία, την οποία και ο ίδιος έχει λάβει γνώση, έχει συνταχθεί πριν δύο χρόνια και είναι προ πανδημίας. “Το κρεβάτι μου τρίζει από τα db, όχι από το Σαϊτάν Παζάρ μόνο αλλά και από το μαγαζί που είχα την τιμή να κάνω όλο τον αύλειο χώρο. Και ήρθαν άνθρωποι εκεί πέρα που νομίζουν ότι είναι στο Λόγγο. Εκεί δεν μιλάμε για ηχορύπανση, αλλά για ντισκοτέκ. Μπορεί να κοιμηθεί ένας άνθρωπος ο οποίος είναι ΑμεΑ; Μπορεί να κοιμηθεί ένας άνθρωπος ο οποίος έχει προβλήματα νεύρων; Μπορεί να κοιμηθεί μια ηλικιωμένη γυναίκα; Μιλάει κανείς από μας στο κέντρο που έχουμε υπομείνει τα πάνδεινα; Από μηχανάκια. Που η μητέρα μου δεν μπορούσε σε αυτή την ηλικία να περάσει στην πόρτα τους σπιτιού της από τα μηχανάκια.” είπε με νόημα ο κ. Πουτέτσης ενώ έκανε λόγο για πλήρη ασυδοσία και χαρακτήρισε τους πολίτες του κέντρου… Ξ κατηγορίας! Τόνισε ότι υπάρχει διάθεση να υπάρχει μουσική και μία και δύο μετά τα μεσάνυχτα κι ας χαμηλώσουν μετά τα db. “Ποιος τα έβαλε με τη μουσική; Τα βάζουμε με τους ανθρώπους που είναι ασύδοτοι. Που δεν καταλαβαίνουν που βρίσκονται. Που νομίζουν ότι βρίσκονται στον Άγιο Θωμά αλλά είναι στο κέντρο της Πρέβεζας. Θέλω πραγματικά να συγκεντρωθούμε όλοι σε ένα θέμα το οποίο δεν μας τιμά. Η Πρέβεζα όσον αφορά τον τουρισμό τον οποίον επικαλούνται οι πάντες, θα πρέπει να κινηθεί σε ένα master plan. Δεν θέλουμε να γίνουμε ούτε Πάρος, ούτε Σαντορίνη, ούτε τίποτα γιατί η Πρέβεζα έχει τεράστιες δυνατότητες. Το να γίνει το ιστορικό κέντρο Φαληράκι, εγώ δεν το δέχομαι. Δεν μπορούμε να κάνουμε συνέχεια υποχωρήσεις. Τέρμα στην ασυδοσία ” τόνισε μεταξύ άλλων, ενώ αναφορικά με το περιεχόμενο της επιστολής, είπε ότι όλα όσα περιγράφονται έχουν γίνει.

Ο Δημοτικός Σύμβουλος της παράταξης “Στροφή στο Μέλλον” Θανάσης Ανωγιάτης επέρριψε ευθύνες στον Δήμαρχο για την τροπή που πήρε το θέμα λέγοντας πως ήρθε στο Δημοτικό Συμβούλιο εντελώς απροετοίμαστο και χωρίς να υπάρχει καμία στόχευση. “Εδώ δεν είναι θέμα λαϊκίστικων πολιτικών κερδών του καθενός μας. Το ιστορικό κέντρο της πόλης είναι από τα μεγάλα ατού της πόλης. Είναι αυτό το οποίο θα κινήσει τουριστικά την ανάπτυξη της περιοχής μας. Πρέπει να το αντιμετωπίζουμε σοβαρά. Ο Δήμος Πρέβεζας 2 χρόνια έχει άποψη για το πως πρέπει να διαμορφωθεί το ιστορικό κέντρο; Έχει καλέσει ποτέ τους επαγγελματίες της περιοχής για να βρούμε έναν τρόπο λειτουργίας εντελώς διαφορετικό, συμβατό και με τις ανάγκες των κατοίκων του ιστορικού κέντρου, αλλά και με το είδος της ανάπτυξης που θέλουμε για την πόλη μας; Έχουν ευθύνη οι καταστηματάρχες για αυτά που καταγγέλλονται, πλην του ωραρίου της μουσικής; Είναι ζητήματα αστυνόμευσης. Εκεί που όμως έχει ευθύνη ο Δήμος είναι τα υπόλοιπα σκέλη των καταγγελιών. Ο τρόπος που κάποιος μπορεί να κινηθεί στο Ιστορικό Κέντρο, τα ζητήματα που ανακύπτουν από την πυρασφάλεια. Έχουμε εγκεκριμένο σχέδιο πυρασφάλειας; Ξέρουμε τι θα γίνει αν κάποια στιγμή πάρει μια φωτιά μέσα εκεί; Δεν ξέρουμε όλοι; Δεν κυκλοφορούμε; Δεν βλέπουμε τα μηχανάκια που έχουν καταλάβει όλα τα πεζοδρόμια; Εσείς πριν από ένα χρόνο είχατε δεσμευτεί ότι θα παραχωρήσετε το πάρκινγκ της “Γκλόρια” χώρο για να σταθμεύουν τα μηχανάκια τα οποία κάνουν ντελίβερι. Πρέπει να αντιμετωπίζουμε το Ιστορικό Κέντρο ολιστικά. Είναι πλούτος για την πόλη μας. Είναι χαρακτηριστικό πολιτιστικό και αναπτυξιακό. Πρέπει όλοι μαζί να συνδιαμορφώσουμε το πως το θέλουμε. Η πόλη θα πάει μπροστά μόνο με στόχους, με σχέδιο για το μέλλον των παιδιών μας και το δικό μας” σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Ανωγιάτης.

Ο Δήμαρχος Πρέβεζας Νίκος Γεωργάκος απαντώντας ουσιαστικά σε όσους άσκησαν κριτική για το τρόπο που ήρθε το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο ανέφερε πως  επιδίωξε να γίνει αυτή η συζήτηση καθώς είχαν συσσωρευθεί αρκετές καταγγελίες. “Η εισήγηση ήρθε από το γραφείο καταστημάτων, το οποίο είχε δυο επιλογές, είτε να την στείλει στην επιτροπή ποιότητας ζωής, είτε στην Τοπική Κοινότητα. Βρέθηκαν αρκετές καταγγελίες, ειδικά πέρσι. Σε καμία περίπτωση δεν τροποποιούμε τον κανονισμό του 2018. Είναι ξεκάθαρος και λέει ότι την παράταση μπορούμε να την δώσουμε μετά από εισήγηση της τοπικής κοινότητας και με την υπογραφή του δημάρχου να πάει μέχρι την 02:00 η ώρα. Συνυπάρχουν οι κατοικίες με τα καταστήματα. Δεν μπορούμε ούτε να διώξουμε τους κατοίκους. Δεν ξέρω αν ισχύουν αυτά που περιγράφονται. Συμβαίνουν διάφορα και εγώ θα ήθελα να ακούσω σήμερα και τους καταστηματάρχες. Είμαστε μία πόλη που πρέπει να δείξουμε ότι είμαστε άνθρωποι. Ειδικά πέρσι γίνανε πάρα πολλά και δεν μου άρεσε και μένα το σκηνικό να είναι εκεί η ομάδα ΔΙ.ΑΣ στο Σαϊτάν Παζάρ και δεν μου άρεσε και το σκηνικό των κατοίκων που έρχονταν την άλλη μέρα στο γραφείο μου. Πρέπει να συνυπάρχουμε!” επεσήμανε στην αρχική τοποθέτηση του ο Νίκος Γεωργάκος και σημείωσε πως ο Δήμος έχει συνεννοηθεί και αρκετές φορές έχει μιλήσει με τους καταστηματάρχες για την εφαρμογή του κανονισμού λειτουργίας αναφορικά με την μουσική και τα τραπεζοκαθίσματα, αλλά έδειχνε ανεκτικότητα λόγω Covid. Όμως, όπως είπε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος “αυτό πλέον πρέπει να μπει σε μια σειρά”.

Ο Δήμαρχος ανέφερε επίσης ότι πριν την καλοκαιρινή περίοδο θα έχει συνάντηση, με τον Αστυνομικό διευθυντή, τον Σπύρο Κόκκαλη και εκπρόσωπο των κατοίκων, γιατί όπως είπε “ο Δήμος δεν έχει δημοτική αστυνομία να βγαίνει έξω και να ελέγχει”.

Εντύπωση προκάλεσαν τα όσα ανέφερε ο Νίκος Γεωργάκος για την διέλευση των δικύκλων από το ιστορικό κέντρο, στην απάντηση που έδωσε στον Θανάση Ανωγιάτη. Ο Δήμαρχος ανέφερε ότι έχουν χώρο να παρκάρουν και ότι ο Δήμος έχει πάρει πινακίδες από τα μηχανάκια που κάνουν διανομές και την άλλη μέρα οι καταστηματάρχες  παρακάλεσαν να περνάνε λόγω Covid… “Μα παίρνεις την ευθύνη και το ρίσκο να χτυπήσεις έναν μέσα στο ιστορικό κέντρο και να πας φυλακή; Γιατί ο κανονισμός είναι κανονισμός. Απαγορεύεται να περνάς με το μηχανάκι στο ιστορικό κέντρο, απαγορεύεται να περάσεις στην παραλία. Το πως παίρνει κάποιος την ευθύνη και περνάει και μπορεί να χτυπήσει ένα παιδάκι και να πάει φυλακή, αναλαμβάνει το ρίσκο. Δεν μπορείς να έχεις τον αστυνόμο από κάτω όλες τις ώρες να αστυνομεύει. Το ξέρουν οι καταστηματάρχες ότι απαγορεύεται; Τον ξέρουν αφού τους πήραμε τις πινακίδες. Γιατί το συνεχίζουν; Αναλαμβάνουν ένα τέτοιο ρίσκο που δεν μπορώ να καταλάβω” είπε μεταξύ άλλων ο Νίκος Γεωργάκος.

Για την πυρασφάλεια στο ιστορικό κέντρο ο Δήμαρχος είπε ότι έχει γίνει συνάντηση στην Πυροσβεστική και στην Λέσχη Ελλήνων Καταδρομέων Ν. Πρέβεζας και όπως ανακοίνωσε θα γίνει άσκηση για να δουν πως μπορεί να γίνει σωστός συντονισμός σε περίπτωση συμβάντος.

 

 


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Συνεδριάζει η Διακομματική επιτροπή για τις Ευρωεκλογές

16/04/2024, 1:06 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Με άρωμα Πρέβεζας στο MEGA Channel και στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο»

16/04/2024, 12:54 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Το Φιλοσοφικό Καφενείο Πρέβεζας συναντά τον Κώστα Γανωτή

16/04/2024, 12:50 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αγωγή της Εθνικής Τράπεζας στον Δήμο Πάργας – Βαριά εκτεθειμένοι πολιτικοί και υπηρεσιακοί παράγοντες

16/04/2024, 12:35 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο ξενοδοχειακός όμιλος “MAST Hotels & Resorts” έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

11/03/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας δημιουργείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

19/02/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από καταγγελία νεαρών

19/02/2024, 2:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου : Ανατροπή στο αποτέλεσμα των … χαμένων – Εκλέγεται ο Δήμαρχος και δεν εκλέγεται ο Αντιδήμαρχος

19/02/2024, 2:23 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites