Το “ταξίδι της ελπίδας” ξεκίνησε και φέτος από την πόλη της Πρέβεζας η Κινητή Μονάδα Μαστογράφου της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρίας

Το “ταξίδι της ελπίδας” ξεκίνησε και φέτος από την πόλη της Πρέβεζας η Κινητή Μονάδα Μαστογράφου της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρίας , πραγματοποιώντας δωρεάν μαστογραφικό έλεγχο σε γυναίκες 40-70 ετών σε Πρέβεζα και τις επόμενες μέρες σε Καναλάκι, Ηγουμενίτσα και Παραμυθιά.
Με την πολύτιμη συνεργασία του παραρτήματος της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρίας Καναλακίου -Πάργας και χορηγό την εταιρία Estee Lauder Hellas,η Κινητή Μονάδα Μαστογράφου θα βρίσκεται στην περιοχή μας από Τετάρτη 9 έως και Τρίτη 15 Μαρτίου ,προσφέροντας στις γυναίκες μια πολύτιμη και πολλές φορές σωτήρια για την υγεία τους προληπτική εξέταση.
Στην Πρέβεζα η δράση είναι διήμερη (9 και 10 Μαρτίου) ενώ η μονάδα βρίσκεται στον πεζόδρομο της Λαϊκής Αγοράς και έχει τη δυνατότητα να πραγματοποιήσει 40 μαστογραφίες την ημέρα.
Το ενδιαφέρον των γυναικών εκδηλώθηκε από πολύ νωρίς και τα ραντεβού κλείστηκαν μέσα στα πρώτα 24ωρα από την ανακοίνωση, ενώ στην όλη διαδικασία συμμετείχε μέσω των υπηρεσιών του και ο Δήμος Πρέβεζας.
Το προσωπικό της μονάδας καλωσόρισε σήμερα ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και εντεταλμένος σύμβουλος του Δήμου Πρέβεζας Λεωνίδας Αργυρός, ο οποίος ευχαρίστησε θερμά για την παρουσία τους, υπογραμμίζοντας ότι ο Δήμος είναι αρωγός σε τέτοιες πρωτοβουλίες που στόχο έχουν την προαγωγή της δημόσιας υγείας.
Επίσης ευχαρίστησε και τον πρόεδρο του παραρτήματος της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρίας Καναλακίου Πάργας Θωμά Κασκάνη για την πολύτιμη συμβολή του στην παρουσία του μαστογράφου στην περιοχή μας, ενώ οι δυο τους υπογράμμισαν την κοινή βούληση να συνεργαστούν έτσι ώστε σε επόμενη φάση η παρουσία του μαστογράφου να συνδυαστεί και με πραγματοποίηση δωρεάν pap-test
παρέχοντας ολοκληρωμένο προληπτικό έλεγχο σε γυναίκες που δεν μπορούν να έχουν εύκολα πρόσβαση σε κάποιο διαγνωστικό κέντρο ή δημόσια δομή υγείας.
Πηγή :Δημοτική Ραδιοφωνία Πρέβεζας

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο ξενοδοχειακός όμιλος “MAST Hotels & Resorts” έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

11/03/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας δημιουργείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

19/02/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από καταγγελία νεαρών

19/02/2024, 2:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου : Ανατροπή στο αποτέλεσμα των … χαμένων – Εκλέγεται ο Δήμαρχος και δεν εκλέγεται ο Αντιδήμαρχος

19/02/2024, 2:23 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου: Εκλέχθηκε με πρωτιά ο Γιώργος Νίτσας – Δεν εκλέχθηκε ο Νίκος Γεωργάκος

16/02/2024, 10:22 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναβάλλονται οι εσωκομματικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ

15/02/2024, 11:47 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ευχαριστήρια επιστολή για την δωρεά ενός πιάνου στο Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας

15/02/2024, 11:41 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

Πρέβεζα: Θανατηφόρο τροχαίο στον Κερασώνα

05/02/2024, 7:50 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites