Αποχώρηση με αιχμές του Αντώνη Μπέζα από την θέση του Προέδρου της ΕΤΑΔ

Δεκαοκτώ μήνες πριν από το τέλος της θητείας του στην Εταιρεία Διαχείρισης και Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Ακίνητης Περιουσίας του Δημοσίου, ο Αντώνης Μπέζας αποχώρησε από τη θέση του προέδρου της ΕΤΑΔ , αφήνοντας σαφείς  αιχμές κατά της διοίκησης της Ελληνικής Εταιρείας Συμμετοχών και Περιουσίας (ΕΕΣΥΠ)

Μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι απομακρύνθηκε γιατί έδωσε στις ελεγκτικές αρχές στοιχεία που του ζητήθηκαν και απαίτησε να υπάρχει στην εταιρεία διαφανής διαδικασία προσλήψεων.

Αναλυτικά, η πλήρης δήλωση του πρώην υφυπουργού Οικονομίας και Οικονομικών Αντώνη Μπέζα έχει ως εξής:

Αναλυτικά η δήλωση του Αντώνη Μπέζα:

«Στον κάθε καλοπροαίρετο πολίτη δημιουργείται εύλογα το ερώτημα γιατί τη χρονική περίοδο που στην ΕΤΑΔ διενεργείται διαχειριστικός έλεγχος από τη Γενική Διεύθυνση Δημοσιονομικών Ελέγχων του ΥΠΟΙΚ και την ημέρα που εκδικάζεται η παραπομπή εκτελεστικών Διοικήσεων της ΕΤΑΔ για παράνομες προσλήψεις, η Διοίκηση της ΕΕΣΥΠ επέλεξε να προχωρήσει εσπευσμένα στη πρόωρη λήξη της θητείας μου ως μη εκτελεστικού Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΤΑΔ.

Η απάντηση σε αυτό το ερώτημα, είναι, γιατί έδωσα στις ελεγκτικές αρχές στοιχεία που μου ζητήθηκαν και απαίτησα να υπάρχει στην Εταιρεία διαφανής διαδικασία προσλήψεων. Πρέπει λοιπόν να γνωρίζουν στη Διοίκηση της υπερκοστοβόρου σε συμβούλους και στελέχη ΕΕΣΥΠ, ότι δεν πτοούμαι από τέτοιες πρακτικές και θα δώσω στο ΥΠΟΙΚ όσα πρόσθετα στοιχεία μου ζητηθούν ή χρειαστούν. Πρέπει επίσης να γνωρίζουν ότι επειδή διαχειρίζονται δημόσια περιουσία εγώ θα συνεχίσω να επιμένω πως οφείλουν να υπόκεινται σε δημόσιο και κοινοβουλευτικό έλεγχο και να λειτουργούν τηρώντας τις αρχές της αποτελεσματικότητας, της διαφάνειας και της νομιμότητας και βέβαια να ενεργούν μόνο προς όφελος του Ελληνικού Δημοσίου».


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΗΠΕΙΡΟΣ, ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Γιάννινα: Κλείνει Δημοτικό Σχολείο λόγω κρουσμάτων στρεπτόκοκκου

28/02/2024, 2:42 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Η μαγεία της ορεινής Ηπείρου σε ένα βίντεο

01/01/2024, 1:38 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Δημιουργία Συμμαχίας για τον Αμβρακικό

23/11/2023, 8:40 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Διαβούλευση για την ΟΧΕ «Διαδρομή στα Αρχαία Θέατρα, στη Φύση και στον Πολιτισμό στην Ήπειρο» στη ΠΠ 2021-2027

23/11/2023, 8:28 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Αναμένονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες στην Ήπειρο – Συστάσεις στους πολίτες από την Περιφέρεια

21/11/2023, 3:07 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Νέες απόπειρες απάτης για δήθεν εξόφληση λογαριασμών από την Περιφέρεια Ηπείρου

21/11/2023, 3:00 μμ

ΑΡΤΑ, ΗΠΕΙΡΟΣ

Εκδήλωση ενάντια στη χρήση δηλητηριασμένων δολωμάτων στην Άρτα

24/10/2023, 7:54 μμ

ΑΡΤΑ, ΗΠΕΙΡΟΣ

Πλήθος κόσμου στη Ροδαυγή Άρτας για την 13η Γιορτή Κάστανου

23/10/2023, 4:20 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites