Πρέβεζα : Οι αδικαιολόγητες απουσίες από την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για το τμήμα λογιστικής

Ειδική συνεδρίαση για το μείζον ζήτημα που έχει προκύψει σχετικά με το τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής Πρέβεζας, έπειτα από την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των καθηγητών του τμήματος για μεταφορά του στα Γιάννενα, πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 11 Οκτωβρίου στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Πρέβεζας.

Από αυτή την τόσο σημαντική συνεδρίαση για το τόσο σημαντικό θέμα που προβληματίζει την τοπική κοινωνία, , υπήρξαν κάποιες ηχηρές και αδικαιολόγητες απουσίες.

Η απουσία από την δια ζώσης διαδικασία,  που προκάλεσε και τις εντονότερες αντιδράσεις ήταν αυτή του Προέδρου του τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του κ. Σωτηρόπουλου. Το γεγονός ότι επέλεξε να μην παρευρεθεί στην αίθουσα που πραγματοποιήθηκε το δημοτικό συμβούλιο, αλλά να συμμετέχει σε αυτή εξ αποστάσεως μέσω τηλεδιάσκεψης δεν έμεινε ασχολίαστο από τους περισσότερους που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στην αίθουσα. Μάλιστα ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου “Πρέβεζα” Κώστας Λογοθέτης χαρακτήρισε την κίνηση του κ. Σωτηρόπουλου υποτιμητική. Απόντες ήταν επίσης και οι υπόλοιποι καθηγητές που ψήφισαν να φύγει το τμήμα από την Πρέβεζα και να μεταφερθεί στα Γιάννενα.

Άλλη μία απουσία που προκάλεσε αλγεινή εντύπωση ήταν αυτή του κυβερνητικού βουλευτή του Νομού Πρέβεζας κ. Στέργιου Γιαννάκη. Και εκείνος σε ένα τόσο σημαντικό θέμα επέλεξε  να συμμετάσχει μέσω τηλεδιάσκεψης, ωστόσο η τεχνολογία δεν του επέτρεψε να κάνει ούτε μια απλή τοποθέτηση. Ο ίδιος κατάφερε να στείλει μόνο ένα SMS στον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτρη Καραμανίδη στο οποίο έλεγε απλά ότι είναι πρόθυμος να βοηθήσει σε οτιδήποτε του ζητηθεί. Όπως ανέφερε ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου ο κ. Γιαννάκης δεν μπορούσε να παραστεί στην συνεδρίαση λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων. Τα ερωτηματικά που προκύπτουν είναι μεγάλα καθώς εκτός από τους λόγους υγείας, δεν μπορεί να υπάρχει καμία ανειλημμένη υποχρέωση που να δικαιολογεί την απουσία του κυβερνητικού βουλευτή από μια τόσο σημαντική για τον τόπο συνεδρίαση. Οι πολίτες σίγουρα θα ήθελαν να γνωρίζουν τι ήταν αυτό το τόσο σημαντικό για τον  κ. Γιαννάκη που τον κράτησε μακριά από την συζήτηση για το μέλλον του τμήματος λογιστικής και χρηματοοικονομικής στην Πρέβεζα.

Εκτός από ηχηρές απουσίες, η συνεδρίαση είχε και παρουσίες, η εκκωφαντική σιωπή των οποίων προκάλεσε ερωτηματικά. Ενώ η πλειοψηφία των παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου τοποθετήθηκε, είτε μέσω των επικεφαλείς τους, είτε μέσω δημοτικών συμβούλων, υπήρξε μία παράταξη που ενώ ήταν παρούσα στην αίθουσα, ήταν σαν να ήταν απούσα. Αυτή ήταν η παράταξη του Βαγγέλη Ροπόκη “Δημοτική Ανατροπή”, η οποία εκτός από το ότι δεν έκανε καμία τοποθέτηση για αυτό το πολύ σημαντικό θέμα που αφορά τον Δήμο της Πρέβεζας, δεν συμμετείχε ούτε στην ψηφοφορία για την έκδοση απόφασης, καθώς είχε αποχωρήσει. Είναι δυνατόν μία παράταξη που ο επικεφαλής της πριν από λίγες ημέρες δήλωνε εμφατικά ότι θα κατέβει αυτόνομη στις εκλογές, να μην έχει καμία θέση – άποψη για αυτό το τόσο σημαντικό ζήτημα που έχει προκύψει και προβληματίζει πολίτες, φοιτητές και φορείς;


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο ξενοδοχειακός όμιλος “MAST Hotels & Resorts” έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

11/03/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας δημιουργείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

19/02/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από καταγγελία νεαρών

19/02/2024, 2:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου : Ανατροπή στο αποτέλεσμα των … χαμένων – Εκλέγεται ο Δήμαρχος και δεν εκλέγεται ο Αντιδήμαρχος

19/02/2024, 2:23 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου: Εκλέχθηκε με πρωτιά ο Γιώργος Νίτσας – Δεν εκλέχθηκε ο Νίκος Γεωργάκος

16/02/2024, 10:22 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναβάλλονται οι εσωκομματικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ

15/02/2024, 11:47 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ευχαριστήρια επιστολή για την δωρεά ενός πιάνου στο Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας

15/02/2024, 11:41 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

Πρέβεζα: Θανατηφόρο τροχαίο στον Κερασώνα

05/02/2024, 7:50 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites