Πρέβεζα : Να κρατήσει ισορροπίες επιχείρησε ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Τριαντάφυλλος Αλμπάνης

Κανένα σχόλιο για την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των καθηγητών του τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής δεν έκανε ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Τριαντάφυλλος Αλμπάνης κατά την διάρκεια της ειδικής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Πρέβεζας που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 11 Οκτωβρίου στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Πρέβεζας.

Ο κ. Αλμπάνης ζήτησε να επικρατήσει περισσότερη ψυχραιμία και επεσήμανε πως η πρόταση του τμήματος θεσμικά θα συζητηθεί στην σύγκλητο όπου ο καθένας έχει τις απόψεις του. “Δεν προτίθεμαι να σχολιάσω την απόφαση της γενικής συνέλευσης δημόσια. Καθόλου μα καθόλου. Στη σύγκλητο θα την σχολιάσω. Εκεί θα προτείνω και λύσεις” είπε μεταξύ άλλων ο κ. Αλμπάνης, ο οποίος συντάχθηκε με κάποιες από τις επισημάνσεις του Προέδρου του τμήματος Ιωάννη Σωτηρόπουλου χωρίς να αναφέρει ποιες είναι αυτές.

Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου των Ιωαννίνων αναφέρθηκε και στο διαδικαστικό κομμάτι το οποίο θα ακολουθηθεί για την συζήτηση της απόφασης της Γενικής Συνέλευσης των καθηγητών και κάλεσε τον Δήμαρχο Πρέβεζας Νίκο Γεωργάκο αν θέλει όταν γίνει η συζήτηση στην σύγκλητο μία αντιπροσωπία του Δήμου να μεταφέρει και τις απόψεις του Δημοτικού Συμβουλίου στην σύγκλητο πριν αυτή αποφασίσει.

Κατά την διάρκεια της τοποθέτησης του ο κ. Αλμπάνης τόνισε :  “Από τους φοιτητές του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων μόνο το 20% είναι Ηπειρώτες, όλοι οι υπόλοιποι είναι από άλλες περιοχές, κυρίως από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, την Κεντρική Μακεδονία, την Θεσσαλονίκη και την Αττική, όπου το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων αποτελεί την 2η – 3η επιλογή. Υπάρχει μία απόφαση στο τμήμα η οποία θα εξηγηθεί. Η μία λύση είναι να υπάρξει δεύτερο τμήμα. Οι συνθήκες δεν ευνοούν την ίδρυση νέων τμημάτων σε όλη την Ελλάδα. Ευνοούν το αντίστροφο από πλευράς κυβέρνησης και από πλευράς Υπουργείου. Γίνονται συζητήσεις για επιπλέον συρρίκνωση τμημάτων.  Η Δεύτερη λύση που βλέπει το τμήμα είναι να αλλάξει το αντικείμενο. Δεν συμφωνώ εγώ αλλά είναι θέμα ακαδημαϊκό στη σύγκλητο. Φαίνεται ότι το αντικείμενο αυτό έχει μεγάλη ελκυστικότητα σε όλες τις μεγάλες πόλεις αν εξαιρέσει κανείς την Κοζάνη και την Καβάλα. Δυστυχώς το τμήμα στην Πρέβεζα βρίσκεται στην δυσχερέστερη θέση, μαζί με το τμήμα της Κοζάνης. Ενώ αντίστοιχα λειτουργεί καταπληκτικά στην Θεσσαλονίκη στην Αθήνα και στη Λάρισα. Και η τρίτη λύση είναι αυτή για την οποία φαντάζομαι υπάρχει ανησυχία στην Πρέβεζα, η μετακίνηση του τμήματος στα Γιάννενα. Εγώ θα συνιστούσα ψυχραιμία. Το θέμα θα συζητηθεί καταρχήν στην κοσμητεία της σχολής και μετά από αυτό θα πρέπει να το δούμε αρκετά σοβαρά και στην σύγκλητο. Θα έλεγα σε αυτή τη φάση ότι δεν βιαζόμαστε. Πρέπει να επικρατήσει ψυχραιμία, αλλά να δούμε και τι δυνατότητες έχουμε να διορθώσουμε πράγματα στη κατεύθυνση αυτή. Φοβάμαι ότι αν επαναληφθεί δεύτερη χρονιά η χαμηλή επιλεξιμότητα η ΕΘΑΑΕ θα εισηγηθεί την κατάργηση ή την συνένωση του τμήματος με κάποιο άλλο”.

Ο κ. Αλμπάνης ανέφερε επίσης ότι το τμήμα λογιστικής και χρηματοοικονομικής είναι στρατηγική επιλογή για το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και σημείωσε πως αν δεν είχε γίνει η ενσωμάτωση των τμημάτων ΤΕΙ στο Πανεπιστήμιο, το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων είχε σκοπό να αναπτύξει τα τμήματα Λογιστικής και Γεωπονίας.

 


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Συνεδριάζει η Διακομματική επιτροπή για τις Ευρωεκλογές

16/04/2024, 1:06 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Με άρωμα Πρέβεζας στο MEGA Channel και στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο»

16/04/2024, 12:54 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Το Φιλοσοφικό Καφενείο Πρέβεζας συναντά τον Κώστα Γανωτή

16/04/2024, 12:50 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αγωγή της Εθνικής Τράπεζας στον Δήμο Πάργας – Βαριά εκτεθειμένοι πολιτικοί και υπηρεσιακοί παράγοντες

16/04/2024, 12:35 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο ξενοδοχειακός όμιλος “MAST Hotels & Resorts” έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

11/03/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας δημιουργείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

19/02/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από καταγγελία νεαρών

19/02/2024, 2:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου : Ανατροπή στο αποτέλεσμα των … χαμένων – Εκλέγεται ο Δήμαρχος και δεν εκλέγεται ο Αντιδήμαρχος

19/02/2024, 2:23 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites