ΠΡΕΒΕΖΑ : Βολές εκατέρωθεν από Μπαϊλη και Νίτσα για συμφωνίες κάτω από τραπέζι για το Στρατόπεδο Σολωμού και το Πεδίο Βολής.

Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσίασε η συζήτηση του θέματος για την παραλαβή της πρώτης φάσης του Master Plan για το Στρατόπεδο Σολωμού και το Πεδίο Βολής από το Δήμο Πρέβεζας (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΔΩ)

Επί του θέματος τοποθετήθηκαν Δημοτικοί Σύμβουλοι και φορείς , τις τοποθετήσεις των οποίων θα αναρτήσουμε σταδιακά τις επόμενες ώρες, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως η συζήτηση διήρκεσε σχεδόν 4,5 ώρες.

Μία από τις στιγμές που ξεχώρισαν ήταν η “κόντρα” μεταξύ του Δημάρχου Πρέβεζας κ. Χρήστου Μπαϊλή και του Ανεξάρτητου Δημοτικού Συμβούλου κ. Γιώργου Νίτσα, οι οποίοι διασταύρωσαν τα ξίφη τους και στο θέμα των στρατοπέδων.

Αρχικά ο κ. Νίτσας στη διαδικασία των ερωτήσεων απευθυνόμενος προς το Δήμαρχο αφού αναφέρθηκε στο πάγιο αίτημα της αυτοδιοίκησης για απόδοση των Στρατοπέδων στο Δήμο πέταξε το γάντι στο Δήμαρχο λέγοντας χαρακτηριστικά: “Θεωρώ ως πάγιο αίτημα της αυτοδιοίκησης τα στρατόπεδα να έρθουν στο Δήμο. κ. Δήμαρχε το να μπαίνουμε ενδιάμεσοι είναι προσωπική επιλογή της Δημοτικής Αρχής;  Να μας έξηγήσει ο κ. Δήμαρχος ακριβώς τι συμφώνησε με το Υπουργείο Εθνική Αμύνης στα κλειστά γραφεία για να προχωρήσει σε απευθείας ανάθεση ενός μάστερ πλαν και ξεφεύγοντας από το πάγιο αίτημα της αυτοδιοίκησης και των πολιτών της Πρέβεζας να παραδοθούν στο Δήμο της Πρέβεζας όλα τα στρατόπεδα. Να μας πει τι ακριβώς είπατε;;; τι συμφωνήσατε ;;; Έχετε συμφωνήσει κάτω από το τραπέζι;;; Επιτέλους μιλήστε ξεκάθαρα …”

Ο Δήμαρχος σήκωσε το γάντι λέγοντας με την σειρά του” κ. Νίτσα εσείς πήγατε στο κ. Ζησιμάτο με κάποιο συμπολίτη μας και εκπροσωπούσατε είπατε ένα μεγάλο Fund για το στρατόπεδο Σολωμού . Πέστε μας πιο μεγάλο fund εκπροσωπούσατε για να μάθει και ο κόσμος την αλήθεια. Να λέμε τα πράγματα με το όνομα τους.”

Ο κ. Νίτσας κατά την διάρκεια της τελικής τοποθέτησης του απάντησε στο Δήμαρχο λέγοντας του πως δεν πήγε μία φορά στην επιτροπή αξιοποίησης των στρατοπέδων αλλά τρεις και πως έχει μάθει να μιλά ξεκάθαρα και πάνω από το τραπέζι εξηγώντας πως στις συζητήσεις που έκανε , ήταν βασικό του μέλημα μετά την επιστολή που είχε στείλει στον Υπουργό Εθνικής Άμυνας ότι πρέπει τα στρατόπεδα κάστρα να παραχωρηθούν όλα στο Δήμο της Πρέβεζας και ο Δήμος της Πρέβεζας σε ένα συνολικό σχέδιο δράσης των 5 στρατοπέδων να αποφασίσει κάποια άλλα να αποδοθούν για πράσινο, κάποια άλλα για πολιτιστικές δραστηριότητες, αλλά και κάποιο από όλα αυτά , να μπορέσει να αξιοποιηθεί τουριστικά.

Νωρίτερα ο κ. Νίτσας είχε καταθέσει ερωτήσεις και στους μελετητές του Master Plan. Συγκεκριμένα ο κ. Νίτσας ρώτησε  ποια ήταν η κατεύθυνση που πήραν από τη δημοτική αρχή και ποιες από τις προτάσεις που ειπώθηκαν από την επιτροπή διαβούλευσης έλαβαν υπόψιν; Στο κ. Νίτσα απάντησε η κ. Γεωργία Ζώη η οποία είπε πως οι κατευθύνσεις είχαν πάντα να κάνουν με το πόσο αναπτυξιακές και το πόσο επενδυτικές θα είναι αυτές οι προτάσεις έτσι ώστε να μπορούν να ικανοποιήσουν απόλυτα αυτό το mimimum ενοίκιο του 5%. σύμφωνα με την προϋπόθεση του νόμου και πως όλα αυτά που έχουν προτείνει θεωρεί  ότι καλύπτουν αυτή την απαίτηση.

Παραθέτουμε μέρος της τελικής τοποθέτησης του κ. Νίτσα:

“Είναι ένα ζήτημα που για μένα θα έπρεπε να είχε έρθει πολύ πιο πριν και όχι και όχι αυτή η μελέτη το master plan. Έπρεπε να είχε έρθει ως θέμα συζήτησης “τα στρατόπεδα – κάστρα” κάτι που το έχω βάλει ουκ ολίγες φορές σε αυτό το Δημοτικό Συμβούλιο, αλλά για άλλη μια φορά σε αυτό το Δημοτικό Συμβούλιο αποσπασματικά γίνονται κάποιες κινήσεις. Πολλές φορές για το θεαθήναι, πολλές φορές για με ουσία αλλά χωρίς να μπορώ να διαγνώσω την πρόθεση της Δημοτικής Αρχής. Μπερδεύομαι. Η ανάγκη που παρουσίασαν και οι μελετητές για την πόλη μας είναι δεδομένη. Αλλά ομολογουμένως βλέπουμε την Δημοτική Αρχή να έρχεται και να προτείνει βάση του master plan να αξιοποιήσουμε δύο ακίνητα τα όποια , τον μεν ανήκει στο Στρατό, το άλλο στο Υπουργείο Οικονομικών. Ποιος μπορεί να αρνηθεί ότι οι μελετητες δεν παρουσίασαν κάτι ωραίο. Βεβαία θα μπορούσε να γίνει εκεί ή κάπου αλλού και εδώ προκύπτει ένα σοβαρό ζήτημα. Η Δημοτική αρχή στα δικά της Δημοτικά Ακίνητα είχε ποτέ καμία πρόταση; Έχει κάνει μελέτη αξιοποίησης των δημοτικών ακινήτων των άλλων; Τίποτα! Άρα μήπως είναι για το θεαθήναι; Μήπως είναι προπέτασμα καπνού και μη πιστεύοντας ούτε καν η ίδια σε αυτή την αξιοποίηση αυτών των στρατοπέδων, απλώς το έκανε για να το κάνει; Εγώ αγαπητοί συνάδελφοι πιστεύω ότι με βάση αυτά που ακούσαμε δεν πρόκειται να γίνει επένδυση. Είναι ίσα – ίσα, αλλά λόγια να αγαπιόμαστε και θα σας πω γιατί το λέω αυτο.

Πρώτον θεωρώ και δεν κάνω βήμα πίσω, είναι γραπτά κείμενα παντού και θα απαντήσω και σένα ζήτημα γιατί αναφέρθηκε και το όνομα μου και στη παρουσία μου στην επιτροπή αξιοποίησης των ακινήτων του στρατού. Βεβαίως και πήγα! Και δεν πήγα μία φορά. Πήγα τρείς φορές. Θα πω όμως πρώτα το πρώτο σκέλος. Εμείς αγαπητοί συνάδελφοι δεν έχουμε αποφασίσει ακόμα τι ανάπτυξη θέλουμε και κοιτάμε σήμερα πως θα αξιοποιηθεί το ένα

Εδώ δεν έχουμε κανένα 5* και ξαφνικά συζητάμε για δύο 5* , resort σε ακίνητα που ούτε καν μας ανήκουν. Το 5 % είναι ανασταλτικός παράγοντας. Ένα τέτοιο ακίνητο παράκτιο των 25 στρεμμάτων κοστίζει το πολύ 2 εκατ. Ποιος επενδυτής θα έρθει να δώσει 700 χιλιάδες το χρόνο για να νοικιάσει ένα ακίνητο που σε τρία χρόνια το αγοράζει;

Οι ανάγκες έχουν αλλάξει. Πρέπει κάποια στιγμή να γίνουν και 5* ξενοδοχεία στη πόλη μας. Πρέπει να δημιουργηθούν θέσεις απασχόλησης πάνω στο τουρισμό. Τώρα αν είναι εκεί ή κάπου αλλού μπαίνει ένα ζήτημα. Αλλά αν όμως δεν έχεις μία συνολική άποψη για όλο το Δήμο, για τα δημοτικά σου ακίνητα πρωτίστως και πας σε ξένα χωράφια, τότε εκεί μπαίνει ένα ζήτημα για το τι συμφωνίες μπορεί να έχουν γίνει κάτω από το τραπέζι. Και επειδή εγώ έχω μάθει να τα λέω ξεκάθαρα και πάνω από το τραπέζι και στις συζητήσεις που έκαναν, ήταν βασικό μου μέλημα μετά την επιστολή που είχα στείλει στον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, που ήταν δημόσια επιστολή και ήταν δημόσιο έγγραφο το τι ακριβώς ζητούσα, επιμένω και ζητάω ακριβώς το ίδιο πράγμα. Ότι πρέπει τα στρατόπεδα κάστρα να παραχωρηθούν όλα στο Δήμο της Πρέβεζας και ο Δήμος της Πρέβεζας σε ένα συνολικό σχέδιο δράσης των 5 στρατοπέδων να αποφασίσει κάποια άλλα να αποδοθούν για πράσινο, κάποια άλλα για πολιτιστικές δραστηριότητες, αλλά και κάποιο από όλα αυτά , να μπορέσει να αξιοποιηθεί τουριστικά γιατί αλλιώς δεν αλλάζει ροή αυτός ο τόπος.”

 


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Υπήρχε και συνεργός στην υπόθεση με τα “μάγια” – Ταυτοποιήθηκε από την της Ασφάλεια

24/04/2024, 11:21 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναδείχτηκε ο οριστικός ανάδοχος για το έργο ανακαίνισης- εκσυγχρονισμού Νοσοκομείου Πρέβεζας

23/04/2024, 11:21 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

«Μια ιστορία για το ταξίδι της γραφής και του βιβλίου» ταξίδεψε στο 4ο Γυμνάσιο Πρέβεζας

23/04/2024, 11:13 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Το Τμήμα Πρέβεζας του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων πραγματοποιεί εκδήλωση και σας προσκαλει

23/04/2024, 10:57 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αλωνίζει στο Μαξίμου ο Καββαδάς – Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό για τον αγωγό ύδρευσης Πρέβεζας – Άρτας – Λευκάδας

23/04/2024, 10:49 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

ΠΡΕΒΕΖΑ: Η 24χρονη γάτα που ήθελε να αποχαιρετήσει τον αγαπημένο της άνθρωπο πριν φύγει η ίδια

23/04/2024, 10:27 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Χάλκινο μετάλλιο για την Κυριακή Τσαούση στα 400 μ. με εμπόδια των Πανελλήνιων Σχολικών Αγώνων Στίβου

23/04/2024, 9:57 μμ

ΠΑΡΓΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Λογοδοσία για την αγωγή της Εθνικής Τράπεζας από τον Δήμαρχο Πάργας

23/04/2024, 9:44 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites