Πρωτοβουλία για την αυτονόμηση του Δήμου Πάργας από το Καλλικρατικό Δήμο

ΔΕΛΤΙΟΥ  ΤΥΠΟΥ
Πάργα, 11-5-2017


Έφτασε η ώρα της αυτόνομης Πάργας


Ο καλλικρατικός Δήμος Πάργας απέτυχε. Η εξυπηρέτηση των πολιτών είναι υποβαθμισμένη, οι υπηρεσίες απαξιωμένες και τα οικονομικά προβλήματα που ανέκυψαν σημαντικά. Η συνένωση δεν λειτούργησε όχι μόνο λόγω των γνωστών σε όλους χωρικών ιδιαιτεροτήτων αλλά κυρίως λόγω της σαφέστατης ανομοιογένειας και της  διαφοροποίησης προτεραιοτήτων και στόχων. Η Πάργα είναι ένα κόσμημα για την περιοχή μας και για ολόκληρη την Ελλάδα. Η ανάδειξή και η ανάπτυξή της εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από διοικητικές αλλαγές που πρέπει να υπάρξουν στον  αυτοδιοικητικό χάρτη της περιοχής μας.
Ύστερα από μαζικές συνελεύσεις κατοίκων και φορέων της Πάργας προέκυψε η ανάγκη δημιουργίας ενός οργανωμένου φορέα που θα φέρει εις πέρας το αναγκαίο για την περιοχή μας έργο σύστασης νέου Δήμου Πάργας  που θα περιλαμβάνει την Πάργα, την Αγιά, την Ανθούσα και το Λιβαδάρι. Το πάνδημο αυτό αίτημα  βρίσκει σήμερα υλοποίηση με την ίδρυση της αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας  «Πρωτοβουλία για τη Δημιουργία νέου αυτόνομου Δήμου Πάργας» και διακριτικό τίτλο «Αυτόνομη Πάργα» που θα αναλάβει σε συνεργασία με τους φορείς και τους πολίτες της Πάργας και των όμορων Δήμων, την προώθηση του δίκαιου αυτού αιτήματος
Αυτή η προσπάθεια δεν μπορεί να είναι κάποιων λίγων ανθρώπων. Είναι όλης της Πάργας και γι αυτό απευθύνουμε κάλεσα σε όλους τους Παργινούς να συμμετάσχουν στην πρωτοβουλία μας και να ενισχύσουν τον σκοπό μας. Ήδη, έχουμε ξεκινήσει την  απαιτητική προετοιμασία του νομικού και οικονομικού φακέλου για την ικανοποίηση του αιτήματος των συμπολιτών μας.
Ταυτόχρονα, επιθυμούμε τον ειλικρινή διάλογο με τις άλλες τοπικές κοινότητες του Δήμου μας καθώς και τους άλλους δήμους του Νομού μας προκειμένου να καταλήξουμε στη βέλτιστη λύση και για την αυτοδιοίκηση και για τους πολίτες διαμορφώνοντας ένα νέο αυτοδιοικητικό χάρτη στην Πρέβεζα και παράλληλα επιδιώκουμε να συντονίσουμε τις ενέργειές μας  έναντι των αρμοδίων φορέων και υπηρεσιών.
Το όραμά μας για την Πάργα δεν περιορίζεται σε μια απλή μεταβολή «συνόρων». Θέλουμε ο τόπος μας να αποκτήσει τη δυναμική που μπορεί να έχει και να απελευθερωθούν όλες οι δυνάμεις μας για να κάνουμε την Πάργα πρότυπο βιώσιμης ανάπτυξης  και έναν από τους καλύτερους τουριστικούς προορισμούς. Και κυρίως, να έχουν οι συμπολίτες μας ένα Δήμο που θα τους αξίζει και θα τους παρέχει τις υπηρεσίες που χρειάζονται.
Η εκπρόσωπος της Πρωτοβουλίας

Βίκυ Πλασκασοβίτη

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΑΡΓΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Λογοδοσία για την αγωγή της Εθνικής Τράπεζας από τον Δήμαρχο Πάργας

23/04/2024, 9:44 μμ

ΠΑΡΓΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Σε περιπέτειες ο Δήμος Πάργας – Η εταιρεία συμφερόντων Γιαννακόπουλου κατέθεσε αγωγή για το μίσθιο στο Κλιμάτι της Λούτσας

30/01/2024, 12:47 μμ

ΠΑΡΓΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο Δήμος Πάργας έχασε και για το 2024 την Γαλάζια Σημαία στην παραλία της Λούτσας

23/01/2024, 5:42 μμ

ΠΑΡΓΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο Δήμος Πάργας έχασε οριστικά την χρηματοδότηση για την επανάχρηση του Ιστορικού Κτιρίου “Βασιλά”

18/01/2024, 10:23 πμ

ΠΑΡΓΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναβλήθηκε λόγω γκάφας (;) η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πάργας για τον προϋπολογισμό

10/01/2024, 8:52 μμ

ΠΑΡΓΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Καναλάκι: Έσωσε ηλικιωμένο από πνιγμό

07/01/2024, 8:00 μμ

ΠΑΡΓΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Στο Προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου Πάργας η Γεωργία Κυριάκη – Στην Δημοτική Επιτροπή ο Αχιλλέας Γκούμας, ο Φώτης Νάκιας και ο Γιάννης Κωνσταντάς

04/01/2024, 5:49 μμ

ΠΑΡΓΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Αγνοείται 80χρονη στο Καναλάκι – Η ζωή της μπορεί να κινδυνεύει

26/12/2023, 11:59 πμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites