Σε περιπέτειες ο Δήμος Πάργας – Η εταιρεία συμφερόντων Γιαννακόπουλου κατέθεσε αγωγή για το μίσθιο στο Κλιμάτι της Λούτσας

Σε δικαστικούς μπελάδες μπαίνει ο Δήμος Πάργας με την πολυσυζητημένη επένδυση στις πρώην κατασκηνώσεις ΤΥΠΕΤ στη θέση Κλιμάτι της Λούτσας.

Η εταιρεία συμφερόντων Γιαννακόπουλου που έχει μισθώσει το ακίνητο μετά το εξώδικο που απέστειλε, προχώρησε και σε αγωγή εναντίον του Δήμου Πάργας.

Όπως αναφέρει το PrevezaBest, η “G&K INVESTMENT GROUP ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ” κατηγορεί τον Δήμο Πάργας για “δόλια απόκρυψη κρίσιμων ελαττωμάτων του μισθίου τόσο στη διακήρυξη της δημοπρασίας, όσο και στο συμβολαιογραφικό συμφωνητικό μίσθωσης.

Στην αγωγή που η εταιρεία κατέθεσε τον Νοέμβριο του 2023, ισχυρίζεται ότι ο Δήμος Πάργας απέκρυψε τη μη ύπαρξη οριστικής οριοθέτησης των γραμμών αιγιαλού – παραλίας που βρίσκεται σε απόσταση 50 μέτρων από το μίσθιο.

Επίσης η εταιρεία ισχυρίζεται ότι ο Δήμος απέκρυψε την έλλειψη οριοθέτησης/διευθέτηση των δύο διερχόμενων από το μίσθιο υδατορεμάτων που συνδέονται – όπως και η έλλειψη οριοθέτησης οριογραμμης αιγιαλού – παραλίας – με την αδυναμία άμεσης έκδοσης οικοδομικής άδειας για εργασίες στο ακίνητο.

Άλλα δύο ελαττώματα που η εταιρεία υποστηρίζει ότι απέκρυψε ο Δήμος Πάργας είναι το γεγονός ότι η ύπαρξη Καταφυγίου Άγριας Ζωής αποτελεί πραγματικό ελάττωμα του μισθίου που ενδεχομένως να καθιστά κατά τον νόμο απαγορευτική την ίδια την χρήση του μισθίου για την οποία προκηρύχθηκε η δημοπρασία ανάδειξης πλειοδότη για την εκμίσθωση του και η αναντιστοιχία μεταξυ των τ.μ που αναφέρονται στη διακήρυξη με αυτά έχει δηλώσει στο κτηματολόγιο.

Η εταιρεία ζητά από το δικαστήριο απαλλαγή από την υποχρέωση καταβολής μισθώματος για το διάστημα από την 1η Μαρτίου 2023 και μέχρι να εκδοθεί άδεια λειτουργίας τουριστικής εγκατάστασης 4 αστέρων για το μίσθιο, αλλιώς μέχρι να εκδοθεί άδεια δόμησης για την ανέγερση της. 

Ζητά επίσης – έως ότου εκδοθεί η άδεια λειτουργίας τουριστικής εγκατάστασης – την μείωση του μισθώματος από το ποσό των 330 χιλιάδων ευρώ σε 33 χιλιάδες ευρώ, αλλά και ο Δήμος Πάργας να καταβάλει, δηλαδή να επιστρέψει το ποσό της πρώτης δόσης του μισθώματος των 110.780,08 €, ως αχρεωστήτως καταβληθέν καθώς και να καταδικαστεί στην εν γένει δικαστική δαπάνη. 

Η αγωγή της εταιρείας σε βάρος του Δήμου Πάργας έχει οριστεί να συζητηθεί από το Μονομελές Πρωτοδικείο Πρέβεζας στις 19 Νοεμβρίου 2024. 

Η πολυδιαφημιζόμενη από τον Δήμο Πάργας επένδυση της Λούτσας, όπως δείχνουν τα πράγματα θα αργήσει πολύ να ξεκινήσει ενώ όπως έχει δηλώσει ο Δήμαρχος Πάργας, κος Νίκος Ζαχαριάς “Στο δημόσιο δεν υπάρχουν αδιέξοδα” με ότι αυτό συνεπάγεται και μπορεί να σημαίνει..

πηγή : prevezabest.gr


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Υπήρχε και συνεργός στην υπόθεση με τα “μάγια” – Ταυτοποιήθηκε από την της Ασφάλεια

24/04/2024, 11:21 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναδείχτηκε ο οριστικός ανάδοχος για το έργο ανακαίνισης- εκσυγχρονισμού Νοσοκομείου Πρέβεζας

23/04/2024, 11:21 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

«Μια ιστορία για το ταξίδι της γραφής και του βιβλίου» ταξίδεψε στο 4ο Γυμνάσιο Πρέβεζας

23/04/2024, 11:13 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Το Τμήμα Πρέβεζας του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων πραγματοποιεί εκδήλωση και σας προσκαλει

23/04/2024, 10:57 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αλωνίζει στο Μαξίμου ο Καββαδάς – Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό για τον αγωγό ύδρευσης Πρέβεζας – Άρτας – Λευκάδας

23/04/2024, 10:49 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

ΠΡΕΒΕΖΑ: Η 24χρονη γάτα που ήθελε να αποχαιρετήσει τον αγαπημένο της άνθρωπο πριν φύγει η ίδια

23/04/2024, 10:27 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Χάλκινο μετάλλιο για την Κυριακή Τσαούση στα 400 μ. με εμπόδια των Πανελλήνιων Σχολικών Αγώνων Στίβου

23/04/2024, 9:57 μμ

ΠΑΡΓΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Λογοδοσία για την αγωγή της Εθνικής Τράπεζας από τον Δήμαρχο Πάργας

23/04/2024, 9:44 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites