Την Κυριακή η Πρέβεζα δίνει “προτεραιότητα στο ποδήλατο”!

  

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


10η  Πανελλαδική Ποδηλατοπορεία


Η ποδηλατική κοινότητα της χώρας διοργανώνει την 10η ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΠΟΔΗΛΑΤΟΠΟΡΕΙΑ. Η Κυριακή 14 Μαΐου 2017 είναι αφιερωμένη στη ζωή, στη χαρά, στην ελπίδα, στην διεκδίκηση. Σε 23 πόλεις της Ελλάδας τα ποδήλατα βγαίνουν στο δρόμο και ζητούν καλύτερες και ασφαλέστερες συνθήκες μετακίνησης και πόλεις με λιγότερα ΙΧ αυτοκίνητα.
          Οι ποδηλάτες της Πρέβεζας την Κυριακή στις 11.00πμ απ τον πεζόδρομο της  παραλίας,  θα κατακλύσουν και θα περικυκλώσουν ξανά την πόλη! Με κεντρικό σύνθημα τους “μετακινούμαστε έξυπνα, ζούμε καλύτερα» συνιστούν σε όλους τους συμπολίτες μας να ξαναγυρίσουν στο ποδήλατο, να αλλάξουν και να βελτιώσουν τον τρόπο ζωής της πόλης. Δεν είναι “λύση ανάγκης” αλλά συνειδητή επιλογή για τον κάθε «πολίτη». Στηρίζουμε όλους τους εναλλακτικούς τρόπους μετακίνησης (περπάτημα, συγκοινωνία) και απορρίπτουμε την υπερβολική χρήση του ΙΧ αυτοκινήτου σαν αντικοινωνικού και σπάταλου εργαλείου για την καθημερινότητα, την ζωή, την οικονομία.
Η Πρέβεζα παραδοσιακή ποδηλατούπολη, διεκδικεί σήμερα το αυτονόητο. Επιστρέφει στις φυσικές της λειτουργίες  και  προσδοκά να ξαναγίνει απλή, φιλική και βολική για όλους.
Το ποδήλατο μπορεί να καθιερωθεί στην πόλη μας κερδίζοντας το σεβασμό, το χώρο και τις υποδομές που του χρειάζονται. Δυστυχώς η πόλη μας (αρχές), αντιστέκεται στον εκσυγχρονισμό της. Σχεδιάζει τις ανάγκες της πόλης με γνώμονα μόνο τις κυκλοφοριακές ανάγκες των αυτοκινήτων. Θεωρεί κάθε σπιθαμή δημόσιου χώρου, μόνο για στάση, στάθμευση και εξυπηρέτηση αυτοκινήτων, μεταμορφώνοντας σιγά-σιγά την ήσυχη και όμορφη Πρέβεζα, σε «κυκλοφοριακή ταλαιπωρία» χωρίς όρους και κανόνες.  Δεν εφαρμόζει μέτρα ελεγχόμενης στάθμευσης για ιδιοτελείς λόγους (μικροσυμφέροντα), δεν τιμολογεί το «πάρκινγκ» στο λιμάνι, δεν «αστυνομεύει» την πόλη στη λογική τού «όλα επιτρέπονται».
Παρά την προκήρυξη ανάθεσης της μελέτης Σχέδιου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ) της πόλης Πρέβεζας, η εμπειρία δείχνει ότι δύσκολα θα επιτραπεί να εφαρμοστούν οι τολμηρές επιλογές που προβλέπονται στις τεχνικές προδιαγραφές τους! Άλλωστε μέχρι σήμερα κανένα σχέδιο κυκλοφοριακής μελέτης δεν εφαρμόστηκε και όπου εφαρμόστηκε κακοποιήθηκε (οδός Μ. Μερκούρη, Λασκαράτου κλπ), σε αντίθεση φυσικά με άλλες πρωτεύουσες-πόλεις, που οι αλλαγές και οι εξελίξεις έχουν αλλάξει τα δεδομένα και την ποιότητα ζωής τους.  Η σημερινή κρίση απαιτεί από τις δημιουργικές δυνάμεις της πόλης μας εγρήγορση και διεκδίκηση για τον εκσυγχρονισμό και μετασχηματισμό της πόλης σε σύγχρονη πολιτεία και όχι σε υποβαθμισμένη κοινότητα.
Οι ποδηλάτες, παράλληλα με τους αγώνες των φορέων και πολιτών για τον εκσυγχρονισμό της πόλης, διεκδικούν και δίνουν την απαραίτητη ώθηση για να μεταμορφωθεί η Πρέβεζα σε σύγχρονη και βιώσιμη πόλη! Είμαστε εδώ!
με το ποδήλατο στο σχολείο, στη βόλτα, στη δουλειά, στην αγορά!
περιορίζουμε το ΙΧ!
απαιτούμε οδική ασφάλεια στους πεζούς και ποδηλάτες!
Αλλάζουμε την πόλη μας!

                                                        «μετακινούμαστε έξυπνα, ζούμε καλύτερα» ΚΦΠΠ

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Θέση εργασίας σε κατάστημα εστίασης στην Λυγιά

14/06/2024, 5:02 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Νέες θέσεις εργασίας στην επιχείρηση Konstas

14/06/2024, 4:57 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Υπήρχε και συνεργός στην υπόθεση με τα “μάγια” – Ταυτοποιήθηκε από την της Ασφάλεια

24/04/2024, 11:21 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναδείχτηκε ο οριστικός ανάδοχος για το έργο ανακαίνισης- εκσυγχρονισμού Νοσοκομείου Πρέβεζας

23/04/2024, 11:21 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

«Μια ιστορία για το ταξίδι της γραφής και του βιβλίου» ταξίδεψε στο 4ο Γυμνάσιο Πρέβεζας

23/04/2024, 11:13 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Το Τμήμα Πρέβεζας του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων πραγματοποιεί εκδήλωση και σας προσκαλει

23/04/2024, 10:57 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αλωνίζει στο Μαξίμου ο Καββαδάς – Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό για τον αγωγό ύδρευσης Πρέβεζας – Άρτας – Λευκάδας

23/04/2024, 10:49 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

ΠΡΕΒΕΖΑ: Η 24χρονη γάτα που ήθελε να αποχαιρετήσει τον αγαπημένο της άνθρωπο πριν φύγει η ίδια

23/04/2024, 10:27 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites