ΠΡΕΒΕΖΑ: Αφιερωμένη στην αλληλεγγύη σε πρόσφυγες και μετανάστες η μεγάλη μαθητική γιορτή (ΦΩΤΟ)

Με τη συμμετοχή μαθητών και όχι μόνο, από όλη την Πρέβεζα, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 2 Απρίλη στον πεζόδρομο της Λαϊκής Αγοράς το School Art Festival που διοργάνωσε η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Πρέβεζας. Η πρωτοβουλία στηρίχτηκε από τα 15μελή των 1ου, 2ου, 3ου, 4ου Γυμνασίων και το 15μελές του Μουσικού Σχολείου της πόλης. Το σύνθημα του Φεστιβάλ ήταν «Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες. Φτάνει πια “να σκοτώνονται οι λαοί για τ’ αφέντη το φαΐ”».
Χαιρετισμό απεύθυνε ο Χρήστος Μπρίκος, πρόεδρος του 15μελούς του 2ου Γυμνασίου. Ανάμεσα σε άλλα τόνισε: «Είμαστε σήμερα εδώ, σε μια γιορτή καλλιτεχνικής δημιουργίας για να προβάλουμε το έργο μας και να αποδείξουμε με αυτόν τον τρόπο ότι οι μαθητές δρούμε συλλογικά, στον αγώνα, στο μάθημα, στη ζωή». (…) «Τραγουδάμε, χορεύουμε, παίζουμε θέατρο για να προβάλλουμε τις ανάγκες μας και μια κοινωνία χωρίς πολέμους και προβλήματα στο σχολείο, για μια κοινωνία που δεν θα γεννά προσφυγιά και εκμετάλλευση». (…) «Δηλαδή το σημερινό σύστημα, όπως στους λίγους εξασφαλίζει πλούτη, στους λίγους εξασφαλίζει και καλά σχολεία». (…) «Με τη σημερινή μας εκδήλωση δηλώνουμε πως θα συνεχίσουμε και τη νέα χρονιά. Θα βγάλουμε σε πέρας το καθήκον της οργάνωσης του αγώνα και θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για να γίνουμε περισσότεροι».
Το πρόγραμμα περιελάμβανε θεατρικό σκετς που το σενάριο γράφτηκε από μαθητές και είχε θέμα τις ρατσιστικές επιθέσεις στα σχολεία. Ένα αχτύπητο δίδυμο χορευτών breakdance ξεσήκωσε τους μαθητές και το καλλιτεχνικό πρόγραμμα συνεχίστηκε με συναυλία από μαθητές του Μουσικού Σχολείου της πόλης σε έντεχνους ήχους και έκλεισε με παραδοσιακό ηπειρώτικο σχήμα από το Μουσικό Σχολείο.
Τέλος, στο κλείσιμο της εκδήλωσης, οι μαθητές έδωσαν το βήμα για μια απαγγελία ποιήματος. Σηκώθηκε ο Γιάννης Σκλαβενίτης (Μπαρμπαγιάννης), που ήταν μαχητής του ΕΛΑΣ στην Κατοχή. Ήταν μια συγκινητική στιγμή καθώς ο «παππούς», που με το όπλο οργανώθηκε και πολέμησε το ναζισμό, έδωσε τη σκυτάλη στους μαθητές για να συνεχίσουν τον αγώνα.
Στο χώρο λειτουργούσε έκθεση με φωτογραφίες από τις μαθητικές κινητοποιήσεις της χρονιάς, καθώς και έκθεση σκίτσου από μαθητές του 1ου Γυμνασίου.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΑΠΟΨΗ, ΑΡΘΡΑ, ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Ενός κακού, μύρια έπονται; ίσως και όχι!

21/03/2020, 4:14 μμ

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ, ΥΓΕΙΑ

Όχι φόβος, μόνο προσοχή…

20/03/2020, 10:37 μμ

ΕΛΛΑΔΑ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έκτακτη Είδηση: 18 νέα κρούσματα του κορωνοϊού

12/03/2020, 6:13 μμ

ΕΛΛΑΔΑ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τουρκική ακταιωρός συγκρούστηκε με σκάφος του Λιμενικού στην Κω!

11/03/2020, 11:56 πμ

ΕΛΛΑΔΑ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κορωνοϊός: Όγδοο κρούσμα στην Ελλάδα.

04/03/2020, 11:13 πμ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ομόφωνο ψήφισμα της Γενικής Συνέλευσης του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΤΕΙ Ηπείρου

12/03/2018, 1:14 μμ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

«Το Επιμελητήριο Πρέβεζας ενημερώνει για τους 58 επιπλέον κλάδους που υποχρεούνται να εγκαταστήσουν POS»

12/03/2018, 12:02 μμ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Επιπλέον 850 αεροπλάνα θα προσγειωθούν στο αεροδρόμιο του Ακτίου το 2018

06/02/2018, 11:58 πμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites