Δευτέρα, 09/12/2019

Πρώτη μέρα σχολείο για τα προσφυγόπουλα στη Φιλιππιάδα

Με χειροκροτήματα και χαμόγελα, μετά από πρωτοβουλία του Εργατικού Κέντρου Άρτας και των σωματείων Ιδιωτικών Υπαλλήλων Πρέβεζας, ΟΤΑ Πρέβεζας και Συνταξιούχων ΙΚΑ Νομού Πρέβεζας, πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας 3 Απρίλη η αγωνιστική υποδοχή των προσφυγόπουλων από το στρατόπεδο της Φιλιππιάδας που πήγαν για πρώτη μέρα σχολείο στα Δημοτικά σχολεία της πόλης. Συγκινητική ήταν και η παρουσία ελληνόπουλων συμμαθητών τους από τα σχολεία της Πρέβεζας.
Συνολικά περίπου 50 προσφυγόπουλα πέρασαν χθες το κατώφλι των τριών Δημοτικών Σχολείων της πόλης.
Οι παρευρισκόμενοι μοίρασαν διάφορα σχολικά είδη ως δώρο στα προσφυγόπουλα και εκείνα ανταπέδωσαν με χαμόγελα.

Καλωσορίσαμε τα Προσφυγόπουλα την πρώτη μέρα στο σχολείο τους στη Φιλιππιάδα!
Στον απόηχο του School Art Festival με το οποίο κορυφώσαμε την δραστηριότητά μας για το σχολείο και τη ζωή που μας αξίζει και δηλώνοντας έμπρακτα την αλληλεγγύη μας στους πρόσφυγες, ενημερωθήκαμε πως σήμερα Δευτέρα 3 Απρίλη είναι η πρώτη μέρα των προσφυγόπουλων στο σχολείο τους στη Φιλιππιάδα, μετά από πολλούς μήνες απραγίας του κράτους.
Με το που το μάθαμε αμέσως οργανωθήκαμε μαζευτήκαμε παιδιά και κανονίσαμε τη μετάβασή μας στη Φιλιππιάδα για να τους παραδώσουμε τα πρώτα τους τετράδια και άλλα σχολικά είδη.
Εκεί βρήκαμε κι άλλους εργαζόμενους και φοιτητές από την Άρτα και την Πρέβεζα. Το κλίμα ήταν πάρα πολύ καλό και πετύχαμε το σκοπό μας. Τα προσφυγόπουλα, που ο πόλεμος στη χώρα τους τα ξερίζωσε και τα ανάγκασε να φύγουν, μπήκαν με χαμόγελο 1η μέρα για μάθημα και επίσης η κίνησή μας να πάμε εκεί απότρεψε το δηλητήριο του ρατσισμού και του φασισμού να χυθεί.
Συνεχίζουμε αισιόδοξα τον αγώνα μας! Δε σταματήσαμε – Δε σταματάμε!
Τα εμπόδια που αντιμετωπίσαμε και θα αντιμετωπίσουμε στον αγώνα μας είναι πολλά. Είμαστε πεισμένοι. Έχουμε το δίκιο με το μέρος μας.
Απαιτούμε:
  • Να σταματήσει τώρα ο πόλεμος.
  • Να κλείσουν οι βάσεις του ΝΑΤΟ στην Ελλάδα.Βροντοφωνάζουμε:
Φτάνει πια «να σκοτώνονται οι λαοί για τ’ αφέντη το φαί»

Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Πρέβεζας

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Διαβάστε επίσης

ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ