Παρασκευή, 13/12/2019

Πρεβεζάνικο Ελαιόλαδο και με την …»βούλα»

Με χαρά ανακοινώνουμε ότι από τις 6/2/2017 το ελαιόλαδο eperion πιστοποιήθηκε από τον ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ (Agrocert) με το ευρωπαϊκό σήμα ΠΓΕ ΠΡΕΒΕΖΑ το οποίο βρισκόταν επί 23 χρόνια σε αδράνεια και κινδύνευε άμεσα να χαθεί από την ΕΕ. Η Ελλάδα έχει 11 ΠΓΕ και 17 ΠΟΠ ελαιόλαδα. Ένα από αυτά είναι το ελαιόλαδο Πρέβεζας.

Η επιχείρηση eperion τυποποιεί και εμπορεύεται κυρίως στο εξωτερικό ελαιόλαδο από την περιοχή της Πρέβεζας. Όλα τα ελαιόλαδα μας (συμβατικά και βιολογικά) συνοδεύονται από χημικές και οργανοληπτικές πιστοποιήσεις από εργαστήρια διαπιστευμένα από το Διεθνές Συμβούλιο Ελαιολάδου (IOC) και τυποποιούνται στο συσκευαστήριό μας στο Λούρο Πρέβεζας.

Το ελαιόλαδο της περιοχής μας μπορεί να ανταγωνιστεί ισάξια άλλα ελαιόλαδα με καταξιωμένο brand name στη διεθνή αγορά.

Στόχος μας είναι να αναδείξουμε την ποιότητα του τοπικού μας προϊόντος στην εγχώρια και κυρίως στη διεθνή αγορά προς όφελος των παραγωγών και του τόπου μας. Θα συμμετέχουμε στην food expo στην Αθήνα 19-21 Μαρτίου και στη διεθνή έκθεση τροφίμων ANUGA το φθινόπωρο στην Κολονία με το ελαιόλαδο eperion   ΠΓΕ Πρέβεζα.

Στοίχημα μας είναι να κλείσουμε τα αρώματα από τη φύση της Ηπείρου στο μπουκάλι του eperion

Αξίζει ένα ευχαριστώ στους γεωπόνους της ΕΑΣ Πρέβεζας του 1993 που διεκδίκησαν και πέτυχαν τότε τον χαρακτηρισμό του ελαιολάδου Πρέβεζας ως ΠΓΕ.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Διαβάστε επίσης

ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ