Κυριακή, 15/12/2019

«Ψυχρολουσία» στην Νέα Δημοκρατία από την φωτογραφία του Βουλευτή της Στέργιου Γιαννάκη με τον Υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ

Ποικίλουν οι εσωκομματικές αντιδράσεις στη Νέα Δημοκρατία, μετά από την κίνηση του Πρεβεζάνου Βουλευτή της  κ. Στέργιου Γιαννάκη να φωτογραφηθεί αγκαλιά με τον Υπουργό Υποδομών του ΣΥΡΙΖΑ κ. Χρήστο Σπίρτζη και να αναρτήσει μάλιστα αυτή τη φωτογραφία στο προσωπικό του προφίλ στο facebook.
Υποστηρικτές του Βουλευτή είδαν αυτή την κίνηση ως ένδειξη πολιτικού πολιτισμού, στη Συγγρού όμως υπήρξε έντονη δυσαρέσκεια με μεγάλα στελέχη να αναφέρουν ότι με την κίνηση του αυτή ο κ. Γιαννάκης ξεπλένει την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, για την οποία η ΝΔ δίνει μάχη για να ανατρέψει.
Μάλιστα αξίζει να σημειωθεί πως την ίδια ώρα που ο κ. Γιαννάκης έβγαζε αυτή την φωτογραφία οι υπόλοιποι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας κατέθεταν ερώτηση με την οποία ούτε λίγο, ούτε πολύ ενέπλεκαν τον κ. Σπίρτζη στην επίθεση που δέχεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης από την εφημερίδα «Documento» εκδότης της οποίας είναι ο κουμπάρος του Υπουργού κ. Ιωάννης Βλαδίμηρος Καλογρίτσας

Ιδού και η ερώτηση:
,
 Ερώτηση στη Βουλή προς τους Υπουργούς Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης κ. Νίκο Παππά και Οικονομικών κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο κατέθεσαν σήμερα, Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2017, 29 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας.

Η ερώτηση αφορά στον έλεγχο της προέλευσης και στη νομιμότητα των κεφαλαίων της εκδοτικής εταιρείας «Documento».

Επισημαίνεται σχετικά ότι εκδότης της εφημερίδας είναι ο κ. Ιωάννης Βλαδίμηρος Καλογρίτσας, κουμπάρος του Υπουργού Υποδομών κ. Χρήστου Σπίρτζη και γιος του εργολάβου δημοσίων έργων κ. Χρήστου Καλογρίτσα και κουμπάρου του υπουργού Άμυνας κ. Πάνου Καμμένου, και Διευθυντής της, ο δημοσιογράφος κ. Κώστας Βαξεβάνης.

Υπογραμμίζεται, ότι από την πρώτη στιγμή η εφημερίδα έδειξε την «κίτρινη κατεύθυνσή» της, καθώς επιδόθηκε σε ένα πρωτοφανές ρεσιτάλ ψεύδους και παραπληροφόρησης.

Σημειώνεται, ακόμη, ότι εκδότης της εφημερίδας είναι ο πρωταγωνιστής του διαγωνισμού – παρωδία του Υπουργού – καναλάρχη κ. Παππά, ο οποίος πριν ο διαγωνισμός ακυρωθεί από το Συμβούλιο της Επικρατείας, είχε ανακηρυχθεί ως οριστικός υπερθεματιστής. Είναι ο άνθρωπος, δηλαδή, που με τα δανεικά «βοσκοτόπια» της Ιθάκης και τον πλημμελή έλεγχο του «πόθεν έσχες» του, παρ’ ολίγον να πάρει μια από τις τέσσερις πολυπόθητες τηλεοπτικές άδειες γενικού ενδιαφέροντος εθνικής εμβέλειας, με δάνεια της Τράπεζας Αττικής.

Οι δύο Υπουργοί καλούνται να απαντήσουν, ανάμεσα στα άλλα:

Τα ποσά που έχουν εισφερθεί στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρίας δικαιολογούνται από τα δηλωθέντα εισοδήματα των μετόχων; Έχει ελεγχθεί η προέλευσή τους;

Η εν λόγω επιχείρηση έχει λάβει τραπεζικά δάνεια και, αν ναι, από ποιες τράπεζες και ποιο είναι το ύψος των δανείων και ο λόγος των δανεισμού με τα ίδια κεφάλαια της εταιρίας; Να κατατεθούν οι σχετικές δανειακές συμβάσεις.

Υπάρχουν οφειλές προς το Δημόσιο και έχει ολοκληρωθεί έλεγχος περιουσιακής κατάστασης στους μετόχους της εκδότριας εταιρίας και του εκδότη και, αν ναι, ποιο είναι το τελικό αποτέλεσμα;

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Διαβάστε επίσης

ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ