Σάββατο, 08/08/2020

ΠτΔ»Tο σκάφος μας αταλάντευτο στην ευρωπαϊκή μας πορεία και το σκάφος του λαού μας αταλάντευτο στην πρόοδο, για να ξεφύγουμε από αυτήν της κρίση»

Με την προτροπή «το σκάφος μας αταλάντευτο στην ευρωπαϊκή μας πορεία και το σκάφος του λαού μας αταλάντευτο στην πρόοδο, για να ξεφύγουμε από αυτήν της κρίση. Να είστε βέβαιοι πως θα το καταφέρουμε», αλλά και με μηνύματα αλληλεγγύης και ενότητας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, ολοκλήρωσε την επίσημη επίσκεψή του στην Πρέβεζα.

Στο επίσημο γεύμα που παρέθεσε ο δήμαρχος της πόλης, Χρήστος Μπαϊλης, μετά την ανακήρυξη του κ. Παυλόπουλου σε επίτιμο δημότη, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, μεταξύ άλλων, υπογράμμισε: «Πρέπει να τονίσουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι για να μπορέσει η Ευρώπη να προχωρήσει, για να μπορέσει το οικοδόμημα να φτάσει εκεί που όλοι ποθούμε, παράλληλα με την οικονομική πρόοδο, παράλληλα με την ανάπτυξη, απαραίτητες προϋποθέσεις για το οικοδόμημα αυτό είναι να μπορέσουμε να την ενώσουμε σε επίπεδο λαών και σε επίπεδο ανθρώπων. Το λέω, τόσο εδώ, όσο και πέραν από δω, δεν κουράζομαι να το λέω, ότι επίκεντρο στην Ευρώπη δεν είναι η οικονομία, γιατί η οικονομία φτιάχτηκε για τον άνθρωπο και όχι το αντίστροφο».
Ο κ. Παυλόπουλος, αφού έκανε αναφορά στη δήλωση της Γερμανίδας καγκελαρίου, Άγγελας Μέρκελ, ότι για να καταφέρουμε να κρατήσουμε ενωμένο αυτό το οικοδόμημα πρέπει όλοι μαζί να πορευτούμε στους κοινούς σκοπούς μας, τόνισε πως τα προβλήματα μόνο με αλληλεγγύη μπορούν να λυθούν, έφερε ως παράδειγμα το προσφυγικό και πρόσθεσε: «Λαοί που δεν είναι αλληλέγγυοι σε ένα κατ’ εξοχήν ανθρωπιστικό θέμα είναι μακριά από το ευρωπαϊκό όραμα».

Επίσης, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επεσήμανε πως στα μεγάλα εθνικά ζητήματα το εθνικό μέτωπο είναι αρραγές. «Οι δημοκρατικές δυνάμεις του τόπου μπορεί να έχουν τις διαφορές τους που είναι απολύτως σεβαστές ?, στην προσέγγιση για τον τρόπο που μπορούμε να πάμε μπροστά? Όσο αφορά, όμως την επίτευξη του στόχου, δεν υπάρχει κανένα ζήτημα ώστε να διασπαστεί το εθνικό μέτωπο που παραμένει αρραγές», ανέφερε χαρακτηριστικά.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Ετικέτες:

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Διαβάστε επίσης

ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ