Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Πρέβεζας διαδηλώνει στην ΔΕΘ

ΑΠΟ ΤΟ «SUCCESSSTORY» ΣΤΗΝ «ΔΙΚΑΙΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ»
ΣΑΒΒΑΤΟ 10/9  ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΣΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΕΚΘΕΣΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
6 μ.μ ΣΤΗ ΚΑΜΑΡΑ


Την ώρα που τα φτωχά λαϊκά στρώματα στενάζουν κάτω από το βάρος της σκληρής λιτότητας και της άγριας φορολογίας, οι κυβερνητικές εξαγγελίες για  «δίκαιη ανάπτυξη», τη στιγμή που έχουν ξεπουλήσει τα πάντα, μοιάζουν σαν κωμωδία από τα παλιά. 20 δις φόροι σε 6 μήνες(!), βουνό τα χρέη,  οι λογαριασμοί δεν βγαίνουν, οι μισθοί και οι συντάξεις  κατρακυλάνε, «κανόνια» σε επιχειρήσεις και η ανεργία θεριεύει, χιλιάδες κατασχέσεις γίνονται καθημερινά, η υγεία καταρρέει. Από τις «νέες θέσεις εργασίας» οι μισές είναι προσωρινές και κακοπληρωμένες. Τα τραγικά αποτελέσματα μιας καταστροφικής πολιτικής πολλαπλασιάζονται!
Και μόνο οι  αποκαλύψεις ότι οι «σωτήρες» της ΕΕ  και του ΔΝΤ, με τους ντόπιους συνεργάτες τους, «μαγείρεψαν» τα στοιχεία για να μας βάλλουν στα μνημόνια δείχνει με τι εγκληματίες και απατεώνες έχουμε να κάνουμε!!
«ΔΕΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ»: ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ.


Με την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης και το ξεκίνημα της δεύτερης, η  κυβέρνηση και οι «θεσμοί» μαζί στοχεύουν:
 • Να βάλουν στον «γύψο» το δικαίωμα στην απεργία, τα κατακτημένα με αίμα συνδικαλιστικά δικαιώματα και ελευθερίες.!
 • Να βάλουν όλη την κινητή και ακίνητη περιουσία του δημοσίου στο νέο υπερΤΑΙΠΕΔ και να διορίσουν διοίκηση ελεγχόμενη από τους δανειστές. Να ιδιωτικοποιήσουν πλήρως τη ΔΕΗ.
 • Να παραχωρήσουν τα «κόκκινα δάνεια» στα κοράκια, που σημαίνει δεκάδες χιλιάδες πλειστηριασμούς  πρώτης κατοικίας, κλεισίματα επιχειρήσεων, καταιγισμό απολύσεων.
 • Να επιβάλλουν για πολλές δεκαετίες την ίδια πολιτική με τη δέσμευση για  εξωπραγματικά πλεονάσματα, για τα οποία πρέπει να ματώσουν οι εργαζόμενοι, και την αποπληρωμή των δεκάδων δις  χρέους, που φορτώθηκε ο λαός για να σωθούν οι ελληνικές, οι γερμανικές και οι γαλλικές τράπεζες.


Αυτά έχουν συμφωνήσει η κυβέρνηση και η ΕΕ, η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, ο Λεβέντης  και το Ποτάμι. Οι επιχειρηματίες του ΣΕΒ και οι τραπεζίτες. Σε αυτά ορκίζεται το βρώμικο χέρι του συστήματος, οι φασίστες της Χρυσής Αυγής.
Αυτές είναι οι θυσίες που μας καλούν και πάλι να κάνουμε για να σταθεροποιηθεί ο καπιταλισμός απέναντι στη βαθιά του κρίση, που όμως δεν δείχνει να ξεπερνιέται, αλλά να βαθαίνει!
ΔΕΝ ΘΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΣΑΝ ΣΚΛΑΒΟΙ. ΨΩΜΙ, ΔΟΥΛΕΙΑ, ΕΙΡΗΝΗ, ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ!


Αυτή η απόλυτα καταστροφική για τον λαό πολιτική πρέπει να ηττηθεί και να ανατραπεί μαζί με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ, την ΕΕ  το ΔΝΤ  και όλο το αστικό  μνημονιακό συρφετό που με τα ψέματα και την απάτη, την βία και τους εκβιασμούς μας οδηγεί καθημερινά στην υπερεκμετάλλευση και την φτώχια.
Παλεύουμε εδώ και τώρα να βελτιώσουμε την ζωή μας, όχι μόνο να μην περάσουν τα νέα σφαγιαστικά μέτρα. Οργανώνουμε τον αγώνα από σήμερα, δεν περιμένουμε πότε θα φέρουν τα νέα μέτρα. Παλεύουμε για:
 1. Κατάργηση των ευρωμνημονίων διαρκείας. Έξω η ΕΕ και το ΔΝΤ από τη χώρα! Έξοδος από την ΕΕ. Διαγραφή του χιλιοπληρωμένου χρέους!
 2. Κάτω τα βρωμόχερά σας από το δικαίωμα στην απεργία και τον αγώνα! Διεκδικούμε τα σύγχρονα δημοκρατικά δικαιώματα και τις ελευθερίες μας.  Πάλη ενάντια στην παλιά και νέα μιντιακή δικτατορία. 
 3. Μέτρα για την άμεση βελτίωση της ζωής των εργαζόμενων και ανέργων
 • -Αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Άμεσα 751 κατώτερος μισθός. Εδώ και τώρα μέτρα για το χτύπημα της ανεργίας! Επίδομα ανεργίας για όλους στο ύψος του κατώτερου μισθού. Να περνάνε στο κράτος και στους εργαζόμενους οι επιχειρήσεις που εγκαταλείπουν οι καπιταλιστές και να ξαναλειτουργούνε με εργατικό /λαϊκό έλεγχο. Μείωση του εργάσιμου χρόνου και των  χρόνων συνταξιοδότησης, προσλήψεις / δημόσιες επενδύσεις σε κοινωνικά χρήσιμους τομείς (παιδεία, υγεία πρώτα απ’ όλα).
 • Δουλειά σταθερή, μόνιμη και πλήρης. Κατάργηση όλων των μορφών ελαστικής-μαύρης εργασίας. Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας για όλους.
 • Άμεση κατάργηση των προκλητικών διακρίσεων σε βάρος της νεολαίας μέχρι 25 χρονών.
 • Δραστική μείωση της φοροληστείας των λαϊκών στρωμάτων, των εργαζόμενων, των νέων επιστημόνων, των αυτοαπασχολούμενων, της φτωχιάς αγροτιάς. Γενναία αύξηση της φορολόγησης του πλούτου.
 • Κανένα σπίτι και χωράφι στα χέρια τραπεζίτη. Να διαγραφούν τώρα όλα τα χρέη του φτωχόκοσμου και των ανέργων στο κράτος και στις αιματοβαμμένες Τράπεζες!
 • Αγώνας ενάντια στην ιδιωτικοποίηση – εμπορευματοποίηση των δημόσιων υπηρεσιών και αγαθών(νερό, ρεύμα, συγκοινωνίες, πρόνοια, γη). Καθολική, αξιοπρεπής  δημόσια παιδεία – υγεία –πρόνοια.
 • Κατάργηση του Υπερταμείου ιδιωτικοποιήσεων. Εθνικοποιήσεις χωρίς αποζημίωση και με εργατικό έλεγχο, των μεγάλων επιχειρήσεων, της μεγάλης αγροτικής ιδιοκτησίας. Δήμευση της εκκλησιαστικής περιουσίας.
 • Να σταματήσει η δολοφονική αντιμετώπιση των προσφύγων από κυβέρνηση, ΕΕ. Ανοιχτά σύνορα. Όχι στα στρατόπεδα συγκέντρωσης και τις επαναπροωθήσεις. Ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης με πλήρη δικαιώματα. Να γραφτούν τα προσφυγόπουλα στα δημόσια σχολεία. Πάλη για τη συντριβή των φασιστικών συμμοριών και του ρατσισμού.
 • Πάλη ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, και τις πολεμικές προετοιμασίες! Καμιά συμμετοχή της χώρας μας σε αυτές.
ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΤΩΠΑ
Δεν περιμένουμε τίποτα από τους «Παναγόπουλους», παρά μόνο τρικλοποδιές, διάσπαση, υπονόμευση, υποταγή. Πρέπει να χτίσουμε τα δικά μας όργανα πάλης από «κάτω» μέχρι «πάνω». Να δημιουργήσουμε πλατιές, ενωτικές επιτροπές αγώνα, στους χώρους δουλειάς, στις πόλεις, στην νεολαία. Να παλέψουμε για αξιοπρεπή δουλειά,  για δημόσια αγαθά, ενάντια στους πλειστηριασμούς,  για αλληλεγγύη.
Η λογική «ούτε ρήξη, ούτε υποταγή» που έλεγε ο ΣΥΡΙΖΑ, ήταν απάτη! Η υπόσχεση ότι «καταργούμε τα μνημόνια χωρίς σύγκρουση  με την ΕΕ και την πλουτοκρατία» είναι ψέμα! Χωρίς μισόλογα, συμβιβασμούς, χωρίς νέες αυταπάτες, με εμπιστοσύνη στην δική μας δύναμη, με μια δυνατή αντικαπιταλιστική αριστερά μπορούμε να ανατρέψουμε την επίθεση να ανοίξουμε τον δρόμο για μια κοινωνία που ο πλούτος και η εξουσία θα είναι στα χέρια των εργαζομένων.
Πρώτος σταθμός είναι η συγκέντρωση στη ΔΕΘ το Σάββατο 10/9. Όλοι στην ανεξάρτητη ταξική συγκέντρωση στην Καμάρα, ώρα 18.00 .

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α  Πρέβεζας

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κώστας Μπάρκας: Η Κυβέρνηση έχει την απόλυτη ευθύνη για ό,τι συμβαίνει στη Μόρια

09/09/2020, 12:06 μμ

ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αμφισβητεί την αύξηση των ΜΕΘ ο Παύλος Πολάκης

09/09/2020, 11:03 πμ

ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Αντώνης Μπεζάς νέος Πρόεδρος της Εταιρείας Ακινήτων του Δημοσίου

27/05/2020, 4:27 μμ

ΕΛΛΑΔΑ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έκτακτη Είδηση: 18 νέα κρούσματα του κορωνοϊού

12/03/2020, 6:13 μμ

ΕΛΛΑΔΑ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τουρκική ακταιωρός συγκρούστηκε με σκάφος του Λιμενικού στην Κω!

11/03/2020, 11:56 πμ

ΕΛΛΑΔΑ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κορωνοϊός: Όγδοο κρούσμα στην Ελλάδα.

04/03/2020, 11:13 πμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites