Εικόνες θλίψης από την καταστροφική πυρκαγιά στην πόλη της Λευκάδας

Απογοήτευση και θλίψη είναι τα συναισθήματα που κυριαρχούν στις καρδιές των Λευκαδιτών, με την σκέψη όλων στους συμπολίτες μας που έχασαν τα σπίτια τους μέσα σε λίγη ώρα.

Για την καταστροφική φωτιά ο Δήμος Λευκάδας εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

Μετά την εκδήλωση πυρκαγιάς σήμερα, το πρωί, στο ιστορικό κέντρο της πόλης, ο Δήμος Λευκάδας με παρουσία της δημοτικής αρχής και υπηρεσιακών παραγόντων έσπευσε άμεσα επί τόπου προκειμένου να συνδράμει και να παράσχει κάθε δυνατή βοήθεια στις δυνάμεις της Πυροσβεστικής.

Αφότου τέθηκε σε έλεγχο η φωτιά, δόθηκε η δυνατότητα λήψης μέτρων και αποκατάστασης των προβλημάτων στα δημοτικά δίκτυα.

Μετά την αποκατάσταση της παροχής ρεύματος –εκτός από την πληγείσα περιοχή-, αποκαταστάθηκε περίπου στις 16:00 η λειτουργία του δικτύου αποχέτευσης και σταδιακά της ύδρευσης προς τον δυτικό, κεντρικό και ανατολικό άξονα του νησιού. Μετά τις 17:30 αποκαθίσταται σταδιακά και στην υπόλοιπη πόλη της Λευκάδας.

Συνεργείο μηχανικών του Δήμου καταγράφει τις πληγείσες ιδιοκτησίες, καθώς και τον αριθμό χρηστών σε αυτές συλλέγοντας τα αναγκαία στοιχεία. Η Κοινωνική Υπηρεσία προβαίνει σε υποστήριξη και αρωγή των πληγέντων διερευνώντας ενδεχόμενη ανάγκη κάλυψης στέγης και σίτισης. Ως προς το πρόβλημα της διαμονής, προσωρινή λύση για τους πληγέντες είναι οι παιδικές κατασκηνώσεις που ευγενικά διαθέτει προς φιλοξενία η Ιερά Μητρόπολη Λευκάδος κ’ Ιθάκης, ενώ για σίτιση έχει υπάρξει σχετική πρόβλεψη για την οποία ενημερώνονται οι πληγέντες από το αρμόδιο προσωπικό του Δήμου.

Ο Δήμος έχει προβεί σε συνεννόηση ώστε ιδιωτικά υδροφόρα οχήματα να βρίσκονται σε ετοιμότητα σε περίπτωση ανάγκης. Επίσης, θα ξεκινήσει άμεσα  καθαρισμός από μπάζα που βρίσκονται στις οδούς και θα ακολουθήσουν καθαρισμοί της πόλης.

Ο Δήμος Λευκάδας εκφράζει τη συμπαράστασή του στους πληγέντες και τις πλέον θερμές και ειλικρινείς του ευχαριστίες προς τους πυροσβέστες και τους εθελοντές για τον αγώνα και τις υπεράνθρωπες προσπάθειές τους για κατάσβεση της καταστροφικής πυρκαγιάς. Θα σταθεί σύμμαχος στην προσπάθεια κάλυψης των αναγκών των συνδημοτών μας που καταστράφηκαν οι περιουσίες τους και θα βρίσκεται σε κινητοποίηση για την κατά το δυνατόν πιο άμεση αποκατάσταση της λειτουργίας του ιστορικού κέντρου.
πηγή mylefkada.gr


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΛΕΥΚΑΔΑ

Φωτιά σε σκάφος στη Μαρίνα Λευκάδας

11/09/2021, 2:16 μμ

ΛΕΥΚΑΔΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ

“Σεραφείμ Τζίμας” : Ενεργειακά τζάκια και κασέτες για την Πρέβεζα και την Λευκάδα

22/07/2021, 7:57 μμ

ΛΕΥΚΑΔΑ

Και η Λευκάδα αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα με το νερό

05/07/2021, 10:08 πμ

ΛΕΥΚΑΔΑ

Ο Υποψήφιος Πρόεδρος της ΕΠΣ Πρέβεζας – Λευκάδας Κώστας Τζίμας επισκέφθηκε τον Αντιπεριφερειάρχη Ανδρέα Κτενά

04/06/2021, 11:37 μμ

ΒΟΝΙΤΣΑ, ΛΕΥΚΑΔΑ

Ανοιχτό με διευρυμένο ωράριο το Κάστρο της Βόνιτσας

02/06/2021, 12:56 μμ

ΛΕΥΚΑΔΑ

Εσπευσμένη συνάντηση Καββαδά – Κικίλια για την επιδημιολογική κατάσταση της Λευκάδας

15/04/2021, 3:01 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites