Ανακοίνωση με αιχμές της ΠΑΣΥ για την παρουσία της Χρυσής Αυγής στις αγροτικές κινητοποιήσεις της Πρέβεζας

Την αντίδραση της Παναγροτικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης (Π.Α.Σ.Υ) προκάλεσε η παρουσία της Χρυσής Αυγής στο Πανηπειρωτικό Αγροτικό Συλλαλητήριο που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 9 Νοεμβρίου στην Γέφυρα Καλογήρου. Η ΠΑΣΥ εξέδωσε σχετικό δελτίο τύπου στο οποίο αφήνει σαφείς αιχμές για την κοινή παρουσία της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, της ΛΑΕ και της Χρυσής Αυγής.
Διαβάστε το Δελτίο τύπου
Την Δευτέρα 9 Νοέμβρη στην Γέφυρα Καλογήρου η λεγόμενη “Πανηπειρωτική Συντονιστική Επιτροπή Αγροτοκτηνοτρόφων” οργάνωσε ένα αδύναμο Πανηπειρωτικό Συλλαλητήριο. Στο συλλαλητήριο αυτό έδωσαν το δυναμικό παρόν και οι δυνάμεις της Χρυσής Αυγής σύμφωνα με το δελτίο τύπου που εξέδωσε για να εκφράσει την συμπαράστασή της.
Πολιτική στήριξη στο  Πανηπειρωτικό συλλαλητήριο έδωσαν και οι δυνάμεις ΑΝΤΑΡΣΥΑ (με τον περιφερειακό της σύμβουλο), ΛΑΕ. Τελικά παρά τις διαφορές που έχουν μεταξύ τους οι δυνάμεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΛΑΕ, Χ.Α., κατάφεραν και βρέθηκαν μαζί χέρι – χέρι γιατί κρύβουν τον εχθρό της μικρομεσαίας αγροτιάς που δεν είναι άλλος από τον τρόπο οργάνωσης της παραγωγής και στόχο έχει να συγκεντρώσει τη γη, τη παραγωγή, την εμπορία σε λίγους μεγαλοαγρότες και μεγάλες επιχειρήσεις. Μια παραγωγή που οργανώνεται όχι με βάση την κάλυψη των διατροφικών αναγκών αλλά με τον ανταγωνισμό για την κερδοφορία των μεγαλοαγροτών και των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων. Αυτό το στόχο εξυπηρετεί η Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ) της ΕΕ που έχει και την συμφωνία των Ελληνικών κυβερνήσεων. Αυτό είναι το εμπόδιο που δεν αναπτύσσονται οι παραγωγικές δυνατότητες της χώρας μας.
Δημαγωγεί επομένως η Χρυσή Αυγή όταν μιλάει για ντόπια παραγωγή, για την ανάπτυξη του πρωτογενή τομέα στην περιοχή μας και γενικότερα της χώρας και δεν λέει κουβέντα για την ΚΑΠ, αποδέχεται ουσιαστικά την ΕΕ. Επιπλέον δυσφημεί και επιτίθεται στο συνδικαλιστικό κίνημα που παλεύει ενάντια στους εκμεταλλευτές, αυτούς και μόνο υπηρετεί η Χρυσή Αυγή. Η Χρυσή αυγή δεν είναι επομένως με το μέρος τους μικρομεσαίου αγροτοπαραγωγού.
Τέτοιους αγώνες έχουν δει οι αγροτοκτηνοτόφοι και κατά την περίοδο της ιδιωτικοποίησης της ΔΩΔΩΝΗΣ. αλλά και στο παρελθόν με το κίνημα της πατάτας, το κίνημα ενάντια στους μεσάζοντες, το κίνημα των αγανακτισμένων, κλπ. Κινήματα που κινούνται εντός των “τειχών”, αξιοποιούν την “τυφλή” οργή και αγανάκτηση, παίζουν το ρόλο του κλακαδόρου μιας διαχείρισης προς όφελος των μεγαλοαγροτών – επιχειρηματικών ομίλων  σε βάρος του λαού.
Οι μικρομεσαίοι αγροτοκτηνοτρόφοι πρέπει να αξιοποιήσουν την πείρα τους και να βγάλουν σωστά συμπεράσματα. Να απομονώσουν την φασιστική, εγκληματική Χρυσή Αυγή. Να μην ξεγελαστούν και να απορρίψουν τους εκπροσώπους του αγροτοσυνδικαλισμού που αναφέρονται σε μνημόνια αλλά δεν καταδικάσουν το μεγαλύτερο μνημόνιο που είναι η ΚΑΠ με αποτέλεσμα και ουσιαστικά να στηρίζουν τα συμφέροντα των μεγαλοαγροτών. Να συμμετέχουν μαζικά στον πραγματικό αγώνα που οργανώνει η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή των Μπλόκων για την απόκρουση της αντιλαϊκής επίθεσης. Να πάρουν μέρος μαζικά στην ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΣΥΣΚΕΨΗ που οργανώνουν η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ν. Άρτας, Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ν. Πρέβεζας, Αγροτικός σύλλογος ΖΙΤΣΑΣ, η Επιτροπή Αγροκτηνοτρόφων Ν. Θεσπρωτίας, το Μπλόκο Ωρωπού Πρέβεζας, το Μπλόκο Φαναρίου την ΚΥΡΙΑΚΗ 22 ΝΟΕΜΒΡΗ στις 12 το μεσημέρι στο Εργατικό Κέντρο Άρτα. Για την οργάνωση της πάλης με βάση το διεκδικητικό πλαίσιο που αποφασίστηκε στη Πανελλαδική σύσκεψη των Μπλόκων που έγινε στη Λάρισα στις 18 Οκτώβρη.

 

 


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κώστας Μπάρκας: Η Κυβέρνηση έχει την απόλυτη ευθύνη για ό,τι συμβαίνει στη Μόρια

09/09/2020, 12:06 μμ

ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αμφισβητεί την αύξηση των ΜΕΘ ο Παύλος Πολάκης

09/09/2020, 11:03 πμ

ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Αντώνης Μπεζάς νέος Πρόεδρος της Εταιρείας Ακινήτων του Δημοσίου

27/05/2020, 4:27 μμ

ΕΛΛΑΔΑ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έκτακτη Είδηση: 18 νέα κρούσματα του κορωνοϊού

12/03/2020, 6:13 μμ

ΕΛΛΑΔΑ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τουρκική ακταιωρός συγκρούστηκε με σκάφος του Λιμενικού στην Κω!

11/03/2020, 11:56 πμ

ΕΛΛΑΔΑ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κορωνοϊός: Όγδοο κρούσμα στην Ελλάδα.

04/03/2020, 11:13 πμ

ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πρόεδρος της Δημοκρατίας με 261 ψήφους η Αικ. Σακελλαροπούλου

22/01/2020, 11:30 πμ

ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κώστας Μπάρκας: « Στρατηγική επιλογή της ΝΔ η απαξίωση της ΔΕΗ και του κοινωνικού της χαρακτήρα »

02/09/2019, 2:27 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites