Πέμπτη, 05/12/2019

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά τιμήθηκε η μνήμη του Ἁγίου Ἱερομάρτυρος Ἀλκίσωνος στην Πρέβεζα (Photos)

 Για τρίτη συνεχή χρονιά, με παρουσία πλήθους πιστών, τελέσθηκε την Κυριακή το Απόγευμα ο Μέγας Ἀρχιερατικός Ἑσπερινός στην Μονή Αλκίσωνος στην Αρχαία Νικόπολη, χοροσταντοῦντος τοῦ Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νικοπόλεως καί Πρεβέζης κ. Χρυσοστόμου.

Οι πιστοί είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την ακολουθία του εσπερινού, σε ένα μοναδικό αρχαιολογικό χώρο, στα ερείπια του Παλαιοχριστιανικού Ναού του 6ου αιώνα.  Η Βασιλική Β (Αλκίσωνος), ο μητροπολιτικός ναός της Νικόπολης, βρίσκεται στο βορειοανατολικό τμήμα της πόλης και χρονολογείται στα μέσα του 5ου αι. 

 Στα χρόνια της βασιλείας του αυτοκράτορα Αναστασίου Ά (491-516) στη μητρόπολη της αποστολικής Εκκλησίας της Νικοπόλεως (Πρέβεζα) αρχιεράτευε ο Αλκίσων, ένας από τούς πλέον διακεκριμένους ιεράρχες της εποχής. Ήταν στολισμένος με τις χάριτες του Αγίου Πνεύματος και ποίμαινε τούς χριστιανούς του με μοναδικό γνώμονα την εν Χριστώ σωτηρία τους. Στα πλαίσια αυτά μερίμνησε και για την ανέγερση μεγάλης βασιλικής (ναού) πού μέχρι σήμερα φέρει το όνομά του.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Διαβάστε επίσης

ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ