Τι είναι το ΕΠΑΜ;

Το ΕΠΑΜ αποτελείται από πολίτες που αποφάσισαν να αφήσουν στην άκρη τις ιδεολογικές τους διαφορές και συσπειρωμένοι αντιστέκονται στην οικονομική κατοχή που έχει επιβληθεί στην πατρίδα μας από ΕΚΤ, Ε.Ε. και ΔΝΤ, με τη βοήθεια της ντόπιας ολιγαρχίας.
Έχει πλήρες, επιστημονικά καταρτισμένο και τεκμηριωμένο σχέδιο για την ανατροπή όλου του σάπιου πολιτικού συστήματος της κομματοκρατίας, που κατασπαράζει τις σάρκες αυτού του λαού απ’ την ίδρυση του Ελληνικού κράτους.
(δείτε το εδώ: www.epamhellas.gr/metavasi)
Στόχος του είναι η πραγματική δημοκρατία, ενώ η ίδια η οργάνωσή μας είναι άκρως δημοκρατική, με οριζόντια δομή, χωρίς επαγγελματίες πολιτικούς και τα μέλη της έχουν την πραγματική δύναμη στις αποφάσεις.
Στηρίζεται οικονομικά από τα μέλη και τους φίλους του και δεν έχει φανερούς ή κρυφούς χορηγούς.
Όλες οι σημαντικές αποφάσεις λαμβάνονται δημοψηφισματικά με τη συμμετοχή όλων, καθώς όλα τα μέλη είναι ίσα και δεν εκτελούν απλά εντολές κάποιου ανεξέλεγκτου αρχηγού.
Βάζει πάνω απ’ όλα την πατρίδα με απόλυτο όμως σεβασμό στους ανθρώπους και τις ανάγκες τους, είτε είναι συμπατριώτες μας, είτε ξένοι.
Στις παρεμβάσεις για την αποτροπή πλειστηριασμών το ΕΠΑΜ πρωτοστατεί μαζί με άλλα κινήματα πολιτών, σώζοντας τις πρώτες κατοικίες συνανθρώπων μας από τράπεζες λόγω χρεών.
Ενημερώνει το λαό με δικές του καμπάνιες για τους κινδύνους που παραμονεύουν (π.χ. Διπλό Νόμισμα, Kούρεμα Καταθέσεων, Χρέος) και προτείνει επιστημονικά τεκμηριωμένες λύσεις.
Οι θέσεις του παραμένουν αταλάντευτες και οι προβλέψεις του επιβεβαιώνονται συστηματικά από τις εξελίξεις.

Η Ελλάδα μπορεί,
το Ε.ΠΑ.Μ. προτείνει την λύση!

Άμεση διαγραφή του επαχθούς, παράνομου, επο­νείδιστου και αθέμιτου χρέους, όπως προέκυψε από την εισήγηση του ΟΗΕ και το πόρισμα της Επιτροπής για το Χρέος της Ελληνικής Βουλής.
Η Ελλάδα έχει δικαίωμα να καταργήσει όλες τις μνημονιακές συμβάσεις και νόμους, χρησιμο­ποιώντας το διεθνές δίκαιο, όπως ακριβώς το έχουν κάνει και άλλες χώρες.
Εκκαθάριση εν λειτουργία όλων των συστημικών τραπεζών με έλεγχο από την δικαιοσύνη ώστε να αποδοθούν ευθύνες
Εθνικοποίηση της Κεντρικής Τράπεζας της Ελλάδας και ίδρυση νέων υγιών τραπεζικών ιδρυμάτων υπό κοινωνικό έλεγχο για να υπηρετούν την κοινωνία και όχι το αντίστροφο.
Με το Ε.ΠΑ.Μ. η ομαλή μετάβαση σε εθνικό νόμισμα θα βοηθήσει ώστε να βρεθούν οι αναγκαίοι πόροι για να χρηματοδοτηθεί η ανάταξη της οικονομίας και να υπάρξει ουσιαστική παραγωγική ανασυγκρότηση.
Δεν υπάρχει πιο σίγουρος και ασφαλής δρόμος για να μπορέσουν να αυξηθούν οι μισθοί και οι συντάξεις, να κινηθεί η αγορά και η εγχώρια παραγωγή, να αντιμετωπισθεί η ανεργία.
Για να χρηματοδοτηθούν η δημόσια κοινωνική ασφάλιση, η πρόνοια, η υγεία, η παιδεία.
Για να είμαστε κυρίαρχοι στην πατρίδα μας και να επιστρέψει η δημοκρατία στην τόπο που την γέννησε!

Οι θέσεις του Ε.ΠΑ.Μ.
ΑΝΕΡΓΙΑ
Με το εθνικό μας νόμισμα δημιουρ­γούνται νέες θέσεις εργασίας.
Επιτέλους, να κάνουμε τον ΟΑΕΔ πραγματικό ταμείο ασφάλισης κατά της ανεργίας με τον επαναπροσανα­τολισμό του συνόλου των πόρων του στην ουσιαστική στήριξη των ανέργων.
Να αυξήσουμε το επίδομα ανεργίας τουλάχιστον στο 80% του βασικού μισθού για ολόκληρη την περίοδο της ανεργίας.
Να κατοχυρώσουμε τα κοινωνικά, ασφαλιστικά και επιμορφωτικά δικαι­ώματα των ανέργων.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ
Με το εθνικό μας νόμισμα και την διαγραφή του χρέους, μπορεί να λειτουργήσει ξανά η ελεύθερη οικονομία.
Να απαλλαγούν οι ελεύθεροι επαγγελματίες από τα χρέη με την άμεση διαγραφή τους και την θεσμοθέτηση επιχειρηματικής υποστήριξης από νέα χρηματοδοτικά εργαλεία.
Να καταργηθούν όλες οι μορφές “ευλύγιστης” και “μερικής απασχόλησης”, τόσο στον δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα με την κατοχύρωση ανελαστικών εργασιακών σχέσεων.
Η επαναφορά όλων των μισθών, συντάξεων και απολαβών στο επίπεδο της προμνημονιακής εποχής θα ανορθώσει την πραγματική οικονομία.
ΥΓΕΙΑ
Με το εθνικό μας νόμισμα μπο­ρούμε να διαμορφώσουμε ένα Εθνικό Δημόσιο Σύστημα Υγείας, αυτοδιαχειριζόμενο, με κοινω­νικό έλεγχο και διασφαλισμένη την κοινωνική πρόνοια.
Να πάψει να είναι προθάλαμος για την ιδιωτική υγεία και πηγή κέρδους για ποικίλα κυκλώματα, πολυεθνικών και προμηθευτών.
Να ανασυγκροτήσουμε τα νοσο­κομεία μας με άμεσες προσλή­ψεις εξειδικευμένου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, που σήμερα μεταναστεύει μαζικά και αναζητεί την τύχη του στο εξωτερικό.
Να υποστηρίξουμε τα άτομα με ειδικές ανάγκες και όλους όσους η σημερινή πολιτική υγείας οδη­γεί στην απελπισία.
ΠΑΙΔΕΙΑ
Μόνο με το εθνικό μας νόμισμα μπορεί η παιδεία να γίνει δωρεάν δημόσιο κοινωνικό αγαθό.
Να καλλιεργεί την κριτική σκέψη και την έρευνα. Μια παιδεία αντάξια της νέας γενιάς, των αυριανών δημοκρατικών πολιτών που θα οικοδομήσουν τη νέα Ελλάδα με όραμα, γνώση και αποφασιστικότητα.
ΕΘΝΙΚΗ ΑΜΥΝΑ
Με το εθνικό μας νόμισμα μπορούμε να εξασφαλίσουμε την αμυντική θωράκιση της χώρας από οποιαδήποτε επιβουλή.
Να βάλουμε μπροστά την αμυντική μας βιομηχανία.
Να διασφαλίσουμε την επάρκεια και την αναβάθμιση του εξοπλισμού των Ε.Δ.
Να εγγυηθούμε την αξιοπρέπεια και την περηφάνια των στελεχών.
Να ενισχύσουμε το αξιόμαχο των ένστολων στρατευμένων παιδιών του λαού μας.
ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ
Με το εθνικό μας νόμισμα και την διαγραφή του χρέους μπο­ρεί να πραγματοποιηθεί μία ριζική αναμόρφωση του φορολογικού συστήματος.
Να αντικατασταθούν τα μνημονι­ακά φοροεισπρακτικά μέτρα με ένα νέο δίκαιο και ανταποδοτικό φορο­λογικό σύστημα προς όφελος της Ελληνικής κοινωνίας και όχι των δανειστών.
ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ – ΤΑΜΕΙΑ – ΠΡΟΝΟΙΑ
Με το εθνικό μας νόμισμα και την διαγραφή του χρέους μπορούν να αποκατασταθούν οι απώλειες που επέφερε το PSI και να ανασυγκροτηθεί μια νέα Δημόσια Κοινωνική Ασφάλιση.
Να διασφαλιστεί επιτέλους η αξιοπρεπής σύνταξη για όλους.
Να απεξαρτηθεί το σύστημα κοινωνικής ασφάλισης από την εκάστοτε κυβέρνηση.
Να κατοχυρωθεί ο αναδιανεμητικός χαρακτήρας του συστήματος ασφάλισης και να αυξηθεί η συμβολή του κράτους.
ΠΡΩΤΟΓΕΝΗΣ ΤΟΜΕΑΣ – ΑΓΡΟΤΕΣ
Μόνο με το εθνικό μας νόμισμα μπορεί να χρηματοδοτηθεί η αγροτική παραγωγή ποιοτικότερα και αποτελεσματικότερα από τις επιδοτήσεις φάντασμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης που καταδίκασαν τον αγροτικό κόσμο σε μια σχέση εξάρτησης με το διαπλεκόμενο πολιτικό σύστημα.
Να διαγραφούν άμεσα όλα τα χρέη των υπερχρεωμένων παραγωγών.
Να αντιμετωπιστούν τα καρτέλ χονδρεμπόρων και μεσαζόντων. Έτσι εξασφαλίζονται τόσο οι χαμηλές τιμές αγοράς για τον καταναλωτή, όσο και ικανοποιητικές τιμές για τον παραγωγό.
IΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ
Το Ε.ΠΑ.Μ. απέδειξε στην πράξη ότι μπορεί να σταματήσει την πολιτική δήμευσης και κατασχέσεων της ιδιωτικής περιουσίας των Ελλήνων.
Το Ε.ΠΑ.Μ. είναι εναντίον του ξεπουλήματος του δημόσιου πλούτου.
Είμαστε ο τελευταίος θεματοφύλακας και ο μόνος εγγυητής της εθνικής μας κληρονομιάς.
Αυτήν τη στιγμή δεν έχει μείνει ούτε ένας πολιτικός χώρος στο Ελληνικό κοινοβούλιο που να τάσσεται κατά του ΤΑΙΠΕΔ. Θέλουμε τα εθνικά αγαθά όπως τα δίκτυα και οι υποδομές, το νερό και η ενέργεια να μην είναι πεδία κερδοσκοπίας και πανάκριβα εμπορεύματα.
Τα 5 βήματα
1. ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΧΡΕΟΥΣ
Το πρώτο βήμα, μας το έχει προτείνει ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) και είναι η καταγγελία και η μη αναγνώριση του παράνομου δημόσιου χρέους, με βάση το διεθνές δίκαιο (ΟΗΕ, ανθρώπινα δικαιώματα κλπ.). Το Διεθνές Δίκαιο επιτρέπει σε ένα κράτος που ασκεί την κυριαρχία του, να αρνηθεί να πληρώσει όλα τα χρέη του που έχουν κριθεί παράνομα, επαχθή, και αθέμιτα και αποτελούν προϊόν εκβιασμού, πλάνης, ή απάτης, ή τα χρέη εκείνα, τα οποία οδηγούν τον λαό και τη χώρα στη χρεοκοπία και στη δυστυχία. Ήδη η επιτροπή για το χρέος της Βουλής με την συνδρομή διεθνών συμβούλων έχει γνωμοδοτήσει ανάλογα. Η καταγγελία αυτή, θα οδηγήσει στην παύση πληρωμών προς τους δανειστές, με αποτέλεσμα να σταματήσει η αφαίμαξη της οικονομίας και να δοθεί οριστικό τέλος στους καταχρηστικούς φόρους, τους οποίους καταβάλλει ο λαός στους διεθνείς κερδοσκόπους.
2. EΘΝΙΚΟ ΝΟΜΙΣΜΑ
Είναι αναγκαία η αποχώρηση της Ελλάδας από την Ε.Ε., με πρώτο βήμα την έξοδο από την Ευρωζώνη (το ευρώ) και την υιοθέτηση ενός νέου, εθνικού, νομίσματος, με σκοπό να εκφράσει τη δυναμική της νέας οικονομικής πορείας της Ελλάδας προς όφελος του λαού. Τα συμφέροντα των δανειστών που ελέγχουν το σύνολο των μεγάλων ΜΜΕ προπαγανδίζουν ενάντια στο εθνικό νόμισμα με σκοπό να διαφυλάξουν τα συμφέροντά τους. Το παράδειγμα της Ισλανδίας και άλλων χωρών, έχει αποδείξει ότι το εθνικό νόμισμα βελτιώνει τόσο τους οικονομικούς δείκτες όσο και τους κοινωνικούς. Η καταστροφή που ζούμε μέσα στο Ευρώ, δεν θα συνέβαινε εάν είχαμε το εθνικό μας νόμισμα. Αντιθέτως, με το Εθνικό νόμισμα θα υπάρξει μια οικονομία που θα οδηγήσει στην πρόοδο και την ευημερία όπως συνέβη και στην Ισλανδία.
3. ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΩΝ ΣΥΝΘΗΚΩΝ
Θα ακυρωθούν όλες οι συμφωνίες, οι δεσμεύσεις, οι συνθήκες και οι παρεμβάσεις, καθώς και όλα αυτά τα μέτρα που συνηγορούν στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας. Μόνο έτσι θα επανέλθει στην χώρα η εσωτερική έννομη τάξη και τα στοιχεία ενός κυρίαρχου κράτους και θα αποκατασταθεί πλήρως η ανεξαρτησία της χώρας από ΔΝΤ – ΕΕ – ΕΚΤ – ΕΜΣ, που έχει εκχωρηθεί δόλια από το σύνολο του κυρίαρχου οικονομικού και πολιτικού προσωπικού.
4. ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ
Οι καθεστωτικού τύπου παρεμβάσεις στο νομοθετικό έργο της χώρας από τις ξένες δυνάμεις έχουν αλλοιώσει παντελώς το αίσθημα δικαίου στην κοινωνία. Η αποκατάσταση της Δικαιοσύνης είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να βγει η χώρα από το τέλμα. Έτσι, θα είναι άμεση η παραπομπή στη δικαιοσύνη κάθε φυσικού προσώπου, είτε πολιτικού, είτε ιδιώτη, που συμμετείχε στην διασπάθιση του δημόσιου χρήματος και της δημόσιας περιουσίας σε ολόκληρη την προηγούμενη περίοδο. Για την αποκατάσταση της αίσθησης του δικαίου στην Ελληνική κοινωνία απαιτούμε την παραδειγματική τιμωρία όλων εκείνων που με πράξεις, ή και με παραλείψεις ευθύνονται για την εγκαθίδρυση και τη διατήρηση του καθεστώτος κατοχής στην πατρίδα μας.
5. ΝΕΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ
Τα θεμελιώδη ατομικά, πολιτικά και κοινωνικά δικαιώματα όλων των πολιτών, με βάση τις αρχές της Ισότητας, της Ισοπολιτείας, της Δικαιοσύνης και της Ευημερίας του λαού δεν διασφαλίζονται επαρκώς από το παρόν Σύνταγμα. Είναι απαραίτητη η δημιουργία νέου Συντάγματος το οποίο οφείλει να κατοχυρώνει τη συμμετοχή των πολιτών στις αποφάσεις για όλα τα θέματα που απασχολούν τη χώρα, καθώς και τον έλεγχο από τους ίδιους τους πολίτες της ορθής υλοποίησης αυτών των αποφάσεων, εισάγοντας τη λογοδοσία και την ανακλητότητα των πολιτικών αλλά και των στελεχών σε όλο το φάσμα της δημόσιας διοίκησης. Ένα βασικό χαρακτηριστικό του νέου Συντάγματος θα είναι η διασφάλιση της ίδιας της Δημοκρατίας με τέτοιο τρόπο, ώστε ποτέ ξανά να μην είναι δυνατόν στον οποιονδήποτε, από ιδιοτελές συμφέρον και εκμεταλλευόμενος τις σχέσεις του, να σφετεριστεί την εξουσία, η οποία πρέπει πάντα να πηγάζει από τον Λαό και να ασκείται αποκλειστικά προς όφελος του λαού.
ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ- ΛΑΪΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ -ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κώστας Μπάρκας: Η Κυβέρνηση έχει την απόλυτη ευθύνη για ό,τι συμβαίνει στη Μόρια

09/09/2020, 12:06 μμ

ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αμφισβητεί την αύξηση των ΜΕΘ ο Παύλος Πολάκης

09/09/2020, 11:03 πμ

ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Αντώνης Μπεζάς νέος Πρόεδρος της Εταιρείας Ακινήτων του Δημοσίου

27/05/2020, 4:27 μμ

ΕΛΛΑΔΑ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έκτακτη Είδηση: 18 νέα κρούσματα του κορωνοϊού

12/03/2020, 6:13 μμ

ΕΛΛΑΔΑ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τουρκική ακταιωρός συγκρούστηκε με σκάφος του Λιμενικού στην Κω!

11/03/2020, 11:56 πμ

ΕΛΛΑΔΑ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κορωνοϊός: Όγδοο κρούσμα στην Ελλάδα.

04/03/2020, 11:13 πμ

ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πρόεδρος της Δημοκρατίας με 261 ψήφους η Αικ. Σακελλαροπούλου

22/01/2020, 11:30 πμ

ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κώστας Μπάρκας: « Στρατηγική επιλογή της ΝΔ η απαξίωση της ΔΕΗ και του κοινωνικού της χαρακτήρα »

02/09/2019, 2:27 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites