Πέμπτη, 22/10/2020

Ανακοίνωση Νεολαίας ΠΑ.ΣΟ.Κ. Πρέβεζας για την συμπλήρωση 41 χρόνων από την ίδρυση του ΠΑ.ΣΟ.Κ

Στις 3 Σεπτεμβρίου του 1974, με τη φράση «το Πα.Σο.Κ. είναι επανάσταση», ο Ανδρέας Παπανδρέου παρουσίασε την Ιδρυτική Διακήρυξη του Κινήματος, αλλάζοντας ριζικά τη σύγχρονη ιστορία της χώρας.
Σε όλη αυτή τη διαδρομή η προσφορά της παράταξης υπήρξε αδιαμφισβήτητη. Είναι αλήθεια ότι τα τελευταία χρόνια το Πα.Σο.Κ.  βρέθηκε στο μάτι του κυκλώνα. Στο επίκεντρο μίας εξαιρετικά δύσκολης συγκυρίας, της δυσχερέστερης της μεταπολιτευτικής περιόδου. Έσκασε στα χέρια μας η βόμβα της οικονομικής κρίσης, και αναγκαστήκαμε να πάρουμε δύσκολες αποφάσεις, να δυσαρεστήσουμε τα πλατιά λαϊκά στρώματα, που διαχρονικά αποτελούν τη ραχοκοκαλιά του Κινήματός μας.
Δυστυχώς, όπως αποδείχτηκε, ανώδυνες λύσεις εξόδου από την κρίση δεν υπάρχουν. Ακόμη κι εκείνοι που υπόσχονταν μαγικές λύσεις αναγκάστηκαν να κάνουν στροφή 180 μοιρών και να παραδεχτούν ότι η πορεία που ακολουθήσαμε από το 2010 ήταν μονόδρομος για τη σωτηρία της χώρας.
Το Πα.Σο.Κ.  ανέλαβε μόνο του δυσανάλογο πολιτικό κόστος για τις δύσκολες αποφάσεις και την τεράστια ευθύνη που έφερε στους ώμους του. Τον απολογισμό μας τον έχουμε ήδη κάνει αρκετές φορές, συνεχίζουμε να υπερασπιζόμαστε τα επιτεύγματά μας αλλά και να παραδεχόμαστε τα λάθη μας. Σήμερα όμως, η κρισιμότητα των στιγμών δεν μας επιτρέπει να κάνουμε μόνο αναδρομή στο παρελθόν.

Σαράντα ένα χρόνια μετά την ίδρυση του πιο σημαντικού κόμματος στη σύγχρονη ιστορία της χώρας, ο εορτασμός της επετείου δεν είναι απλά συμβολικός. Σηματοδοτεί μία νέα αφετηρία για το κίνημά μας, τη δημοκρατική παράταξη, αλλά και για τη χώρα.

Σήμερα το Πα.Σο.Κ. αλλάζει σελίδα, κάνει μια νέα αρχή.
Σήμερα που κατέρρευσαν τα ψεύτικα διλήμματα, η χώρα χρειάζεται σταθερότητα και προοδευτικές λύσεις.
Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, ο ρόλος του Πα.Σο.Κ. είναι κρίσιμος και καθοριστικός. Το Πα.Σο.Κ.  πρέπει να ξαναγίνει η φωνή της κοινωνικής του βάσης, να ξανακερδίσει την εμπιστοσύνη του Έλληνα πολίτη. Να συνεχίσει να δουλεύει υπεύθυνα για την επιτυχία της πατρίδας, επενδύοντας στο ευρωπαϊκό της μέλλον.
To Πα.Σο.Κ.  είναι η μόνη πολιτική δύναμη που δεν είπε ψέματα, που δεν δραπέτευσε από την ευθύνη. Απέναντι στα ψευτοδιλήμματα, τις κούφιες υποσχέσεις, τον λαϊκισμό και την ανικανότητα του ΣΥΡΙΖΑ, απέναντι στον συντηρητισμό και νεοφιλελευθερισμό της Νέας Δημοκρατίας, το Πα.Σο.Κ.  αναδεικνύει την ευθύνη, τη γνώση, την ικανότητα και την αποτελεσματικότητα.
Με νέα στελέχη, νέες προτάσεις, νέες δυνάμεις, το Πα.Σο.Κ.  αποτελεί την εγγύηση για τη διασφάλιση της εξόδου από την κρίση και το ευρωπαϊκό μέλλον της χώρας.
Με αυτά τα εφόδια διεκδικούμε την ενίσχυσή μας.
Χτίζουμε μια νέα σχέση εμπιστοσύνης. Τώρα είναι ώρα για μια νέα αρχή.
Όμως στην προσπάθεια αυτή δεν μπορούμε να πορευτούμε μόνοι. Χρειαζόμαστε όλους τους ανθρώπους που πρωτοστάτησαν στην πορεία μας διαχρονικά, με τη γνώση, την εμπειρία, τη δύναμή τους. Αλλά και όλους τους νέους ανθρώπους που απογοητεύτηκαν από τις υποσχέσεις που κάποιοι άλλοι έδιναν και δεν μπόρεσαν – ή δεν θέλησαν –να τηρήσουν.
Ήδη ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας πολλοί άνθρωποι της Κεντροαριστεράς, που συμμερίζονται τις αρχές μας και συμπορεύονται μαζί μας, ώστε η Δημοκρατική Συμπαράταξη να παλέψει στην εκλογική μάχη της 20ής Σεπτεμβρίου ενωμένη και δυνατή. Η πρόσκλησή μας παραμένει ανοιχτή σε όλους τους δημοκρατικούς πολίτες που διαβλέπουν ότι η δημιουργία ενός τρίτου προοδευτικού πόλου διακυβέρνησης της χώρας είναι εθνική ανάγκη. Τους καλούμε να γυρίσουν στις ρίζες τους, να επιστρέψουν στο σπίτι τους, το Πα.Σο.Κ.
Η 3ηΣεπτεμβρίου, αυτή η ιστορική μέρα, ας σηματοδοτήσει τη νέα σελίδα στην ιστορία του Πα.Σο.Κ., της δημοκρατικής παράταξης. Ας βρεθούμε όλοι μαζί, να δώσουμε την πιο κρίσιμη εκλογική μάχη ενωμένοι. Ας προχωρήσουμε μαζί, με αισιοδοξία, ελπίδα και το βλέμμα στραμμένο στο αύριο.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Διαβάστε επίσης

ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ