Δευτέρα, 13/07/2020

Φαρδιά …και πλατιά η υπογραφή Τσακαλώτου στο νέο μνημόνιο-ΝΑΙ ψήφισαν Μπάρκας και Γιαννάκης

Με την υπογραφή του Πρεβεζάνου Υπουργού Οικονομικών Ευκλειδη Τσακαλώτου αναμένεται να επικυρωθεί από τους θεσμού το 3ο επώδυνο για τους Έλληνες Μνημόνιο, το οποίο εγκρίθηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου από την Ελληνική Βουλή με 251 «ΝΑΙ» και με την ψήφο των Βουλευτών του Νομού Πρέβεζας Κώστα Μπάρκα και Στέργιου Γιαννάκη.
Κατά την ονομαστική ψηφοφορία στην Ολομέλεια της Βουλής «όχι» ψήφισαν η Ιωάννα Γαϊτάνη και η Ελένη Ψαρρέα. 
«Παρών» ψήφισαν οι Αγλαΐα Κυρίτση, Δημήτρης Στρατούλης (αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων), Ζωή Κωνσταντοπούλου, Γιάννης Σταθάς, Θανάσης Σκούμας, Κώστας Λαπαβίτσας, Ιωάννα Γαϊτάνη, Παναγιώτης Λαφαζάνης (υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας) και Στάθης Λεουτσάκος.
Όπως υποστήριξε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος μία εβδομάδα μετά το δημοψήφισμα, είμαστε σε καλύτερη σχέση από ότι πριν το δημοψήφισμα, το οποίο, όπως είπε, έφερε και πολιτικές εξελίξεις, όπως τη συμφωνία μεταξύ των πολιτικών αρχηγών.
Ως προς την ελληνική πρόταση, ο κ. Τσακαλώτος παραδέχτηκε ότι τα μέτρα έχουν υφεσιακό χαρακτήρα, αλλά το εάν τελικώς θα είναι υφεσιακά «θα εξαρτηθεί από το τι θα γίνει και με το χρέος».
Ο υπουργός Οικονομικών ζήτησε να κρίνουμε το πακέτο στη μεγάλη εικόνα. «Ότι βγει καλύτερα από το αναμενόμενο θα πηγαίνει στους πιο φτωχούς» δεσμεύτηκε.
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Διαβάστε επίσης

ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ