Παρασκευή, 25/09/2020

Η Διεύθυνση Δημόσια Υγείας της Περιφέρειας Ηπείρου για την Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού

Ανακοίνωση Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας
της Περιφέρειας για την Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού

Από το 1996 στη χώρα μας έχει καθιερωθεί η πρώτη εβδομάδα του Νοεμβρίου (1-7) ως Παγκόσμια Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού. Το θέμα της φετινής Εβδομάδος είναι:  ΜΗΤΡΙΚΟΣ ΘΗΛΑΣΜΟΣ : Νίκη Για Τη Ζωή!.
                                                                                 
Ο αποκλειστικός μητρικός θηλασμός  και στη συνέχεια η σωστή συμπληρωματική διατροφή είναι βασικές παρεμβάσεις στη βελτίωση της επιβίωσης, σώζοντας δυνητικά τις ζωές περίπου του 20% των παιδιών κάτω των πέντε ετών.

Ο μητρικός θηλασμός εξασφαλίζει υψηλής ποιότητας θρεπτικά συστατικά, είναι η φυσική και χαμηλού κόστους επαρκής συμπληρωματική  διατροφή των βρεφών και των παιδιών, μειώνει  την  παιδική θνησιμότητα   και  βελτιώνει  την  υγεία της  θηλάζουσας  μητέρας  (μειωμένη απώλεια αίματος κατά την λοχεία, μείωση του καρκίνου στήθους, ωοθηκών και ενδομητρίου και πιθανότατα μείωση της οστεοπόρωσης κατά την εμμηνόπαυση). Τέλος με τον μητρικό θηλασμό έχουμε μία υγιή μη ρυπογόνο βιώσιμη φυσική πηγή διατροφής και εξασφαλίζουμε κατά ένα μέρος  την περιβαλλοντική βιωσιμότητα.

 Γι’ αυτό πρέπει να γίνεται συστηματική ενημέρωση στα σχολεία, σε ομάδες νέων  στους χώρους εργασίας, στους  υποψήφιους γονείς  ιδιαίτερα των μητέρων, από τους παιδιάτρους, τις μαίες, τους επισκέπτες υγείας και νοσηλευτές που γνωρίζουν το θέμα και μπορούν να βοηθήσουν στην αύξηση των ποσοστών των μητέρων που θηλάζουν.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Διαβάστε επίσης

ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ