Δημιουργία Συμμαχίας για τον Αμβρακικό

Copyright-Dimitris TOSIDIS-iSea

Στις 14 Νοεμβρίου, η iSea, το Tethys Research Institute, ο ΑΡΧΕΛΩΝ, η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία, το Τμήμα Γεωλογίας και το Τμήμα Αλιείας και Υδατοκαλλιεργειών του Πανεπιστημίου Πατρών, μαζί με το Blue Marine Foundation, επικύρωσαν το όραμά τους για μια μακροπρόθεσμη συνεργασία και συλλογική δέσμευση με στόχο τη βελτίωση της διαχείρισης του Αμβρακικού Κόλπου δίνοντας σάρκα και οστά σε μια «Συμμαχία για τον Αμβρακικό».

Copyright-iSea

Ο Αμβρακικός Κόλπος αποτελεί ένα από τα τελευταία καταφύγια μεγαπανίδας στην Ελλάδα, φιλοξενώντας σημαντικούς πληθυσμούς δελφινιών, αργυροπελεκάνων, θαλάσσιων χελωνών, καθώς και καρχαριών και σαλαχιών.

Έτσι, οι 7 φορείς, με αρωγό τη Μονάδα Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Κοιλάδας Αχελώου και Αμβρακικού Κόλπου του Οργανισμού Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής (ΟΦΥΠΕΚΑ), ένωσαν τις δυνάμεις τους ήδη από την αρχή του έτους, στο πλαίσιο του προγράμματος «Συμβάλλοντας στην αποτελεσματική διαχείριση του Εθνικού Πάρκου Υγροτόπων Αμβρακικού Κόλπου». Μέσα από μια σειρά δράσεων με στόχο τη δημιουργία της Συμμαχίας, οι 7 φορείς ήρθαν σε επαφή με την τοπική κοινότητα της περιοχής και
συζήτησαν το όραμα και τις δράσεις της για τα επόμενα χρόνια. Παράλληλα, σε συνδυασμό με την ενεργή συμμετοχή της τοπικής κοινότητας, οι συμμετέχοντες φορείς πραγματοποιούν ερευνητικές δράσεις σχετικές με το φυσικό περιβάλλον στον Αμβρακικό για την κάλυψη των γνωστικών κενών μέσα από επιστημονικά δεδομένα.
Όραμα της Συμμαχίας αποτελεί η ανάδειξη της μοναδικής οικολογικής αξίας και της φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς του Αμβρακικού, για την αποτελεσματικότερη διαχείριση, αποκατάσταση και προστασία των οικοσυστημάτων και της βιοποικιλότητάς του, σε συνεργασία με την τοπική κοινότητα!
Από την επόμενη κιόλας μέρα, η «Συμμαχία για τον Αμβρακικό» συνεχίζει τη συλλογική της δράση για την εκπλήρωση των στόχων και του οράματός της!

TAGS:


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΗΠΕΙΡΟΣ, ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Γιάννινα: Κλείνει Δημοτικό Σχολείο λόγω κρουσμάτων στρεπτόκοκκου

28/02/2024, 2:42 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Η μαγεία της ορεινής Ηπείρου σε ένα βίντεο

01/01/2024, 1:38 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Διαβούλευση για την ΟΧΕ «Διαδρομή στα Αρχαία Θέατρα, στη Φύση και στον Πολιτισμό στην Ήπειρο» στη ΠΠ 2021-2027

23/11/2023, 8:28 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Αναμένονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες στην Ήπειρο – Συστάσεις στους πολίτες από την Περιφέρεια

21/11/2023, 3:07 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Νέες απόπειρες απάτης για δήθεν εξόφληση λογαριασμών από την Περιφέρεια Ηπείρου

21/11/2023, 3:00 μμ

ΑΡΤΑ, ΗΠΕΙΡΟΣ

Εκδήλωση ενάντια στη χρήση δηλητηριασμένων δολωμάτων στην Άρτα

24/10/2023, 7:54 μμ

ΑΡΤΑ, ΗΠΕΙΡΟΣ

Πλήθος κόσμου στη Ροδαυγή Άρτας για την 13η Γιορτή Κάστανου

23/10/2023, 4:20 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

ΑΛΕΞ. ΚΑΧΡΙΜΑΝΗΣ: Θέλουμε  ισχυρή εντολή, για να έχουμε δυνατή φωνή στα κέντρα αποφάσεων

06/10/2023, 10:33 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites