Δευτέρα, 27/01/2020

Περιφερειάρχης: Μπορεί να βρεθεί λύση για τους βοσκότοπους

Την αναγκαιότητα άμεσης εξεύρεσης λύσης για τα προβλήματα στην επιλεξιμότητα των βοσκοτόπων και τις εξισωτικές αποζημιώσεις των κτηνοτρόφων σε επικείμενη σύσκεψη στα συναρμόδια Υπουργεία, επανέλαβε σήμερα σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης.  

Ο Περιφερειάρχης ζήτησε εκ νέου την πραγματοποίηση κοινής σύσκεψης των συναρμόδιων Υπουργείων για την οριστική επίλυση του ζητήματος, μετά και την ανακοίνωση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για την παράταση μέχρι τις 31 Αυγούστου της υποβολής ενστάσεων από όσους κτηνοτρόφους έλαβαν μειωμένες αποζημιώσεις. 

«Επιτέλους να γίνει σωστή υποδομή για τους ορεινούς βοσκοτόπους, που κυρίως η Ήπειρος έχει πολλούς. Δεν μπορεί να συνεχίζεται μια κατάσταση λανθασμένων στοιχείων του 2012. Θα πρέπει να διαμορφωθούν σωστά οι διαχειριστικοί χάρτες των δασών και των καλλιεργητικών εκτάσεων, ώστε να αποδίδουν την πραγματική κατάσταση της υπαίθρου. Είμαστε εν αναμονή σύσκεψης με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς όπου θα αποφασιστεί το μέλλον της ελληνικής κτηνοτροφίας. Είμαι πεπεισμένος ότι μετά από πολύ συζήτηση θα υπάρξει θετικό αποτέλεσμα, και για το 2013 και για το 2014, για το οποίο μάλιστα θεωρώ πως η αποζημίωση θα πρέπει να καταβληθεί εντός του έτους».
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Διαβάστε επίσης

ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ