Σεμινάριο επιμόρφωσης για εκπαιδευτικές δραστηριότητες στο Γεωπάρκο Βίκου-Αώου

Η Αναπτυξιακή Ηπείρου Α.Ε., ως φορέας λειτουργίας του Παγκόσμιου Γεωπάρκου UNESCO Βίκου-Αώου, διοργανώνει σεμινάριο επιμόρφωσης με βάση το εκπαιδευτικό υλικό για το Γεωπάρκο που έχει δημιουργηθεί σε συνεργασία με το Εργαστήριο Γεωγραφικής και Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων (Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης). Το εκπαιδευτικό υλικό αφορά το σύνολο του Γεωπάρκου (γεω-ποικιλότητα, βιο-ποικιλότητα, άνθρωπος και πολιτισμός) και περιλαμβάνει βασικές πληροφορίες, δραστηριότητες που υλοποιούνται σε εσωτερικό  χώρο και στο πεδίο σε δύο πιλοτικές γεω-διαδρομές στην Κόνιτσα και στο Ζαγόρι (Βοϊδομάτης και Σκάλα Βίτσας). 

Στο σεμινάριο μπορούν να υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής όσοι ενδιαφέρονται να χρησιμοποιήσουν το εκπαιδευτικό υλικό του Γεωπάρκου (όπως στελέχη Κέντρων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Μονάδων Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών, ξεναγοί και συνοδοί βουνού, υπάλληλοι Κέντρων Ενημέρωσης των Δήμων, προσωπικό και συνεργάτες ΚΟΙΝΣΕΠ και ΑΜΚΕ που εξειδικεύονται στο περιβάλλον, εκπαιδευτικοί, κά) προκειμένου να εκπαιδεύσουν, ενημερώσουν και ευαισθητοποιήσουν συγκεκριμένες πληθυσμιακές ομάδες ή το ευρύ κοινό.

Αν και το εκπαιδευτικό υλικό έχει σχεδιαστεί κατά βάση για παιδιά και νέους ηλικίας 9-15 ετών, είναι έτσι δομημένο ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τον κάθε ενδιαφερόμενο ανεξάρτητα από την ηλικία και το επίπεδο γνώσεων του. Το επιστημονικό προσωπικό του Εργαστηρίου Γεωγραφικής και Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης θα αναλάβει τη διεξαγωγή των θεωρητικών μαθημάτων και την επίδειξη των δραστηριοτήτων στο πεδίο κατά μήκος των δύο πιλοτικών γεω-διαδρομών.

Το σεμινάριο είναι διάρκειας 2 ημερών (16 ωρών) και θα διεξαχθεί στις 22 και 23 Ιουνίου 2023 στην Κόνιτσα και στο Ζαγόρι.  Σημειώνεται ότι ειδικά για τους εκπαιδευτικούς θα γίνει εξειδικευμένο σεμινάριο το προσεχές φθινόπωρο. 

Καλούνται οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλλουν αίτημα, αναφέροντας την ιδιότητά τους, έως την Τρίτη 20 Ιουνίου 2023, στο email (vikosaoosgeopark@epirussa.gr). Πληροφορίες στο τηλέφωνο: 26510-36686. Το εκπαιδευτικό υλικό είναι ήδη αναρτημένο στην ιστοσελίδα του Γεωπάρκου (https://vikosaoosgeopark.com) (menu: Εκπαίδευση). Το σεμινάριο είναι δωρεάν, αλλά τυχόν έξοδα (μετακίνηση, διατροφή, κλπ.) θα καλυφθούν από τον κάθε ενδιαφερόμενο.


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΗΠΕΙΡΟΣ, ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Γιάννινα: Κλείνει Δημοτικό Σχολείο λόγω κρουσμάτων στρεπτόκοκκου

28/02/2024, 2:42 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Η μαγεία της ορεινής Ηπείρου σε ένα βίντεο

01/01/2024, 1:38 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Δημιουργία Συμμαχίας για τον Αμβρακικό

23/11/2023, 8:40 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Διαβούλευση για την ΟΧΕ «Διαδρομή στα Αρχαία Θέατρα, στη Φύση και στον Πολιτισμό στην Ήπειρο» στη ΠΠ 2021-2027

23/11/2023, 8:28 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Αναμένονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες στην Ήπειρο – Συστάσεις στους πολίτες από την Περιφέρεια

21/11/2023, 3:07 μμ

ΗΠΕΙΡΟΣ

Νέες απόπειρες απάτης για δήθεν εξόφληση λογαριασμών από την Περιφέρεια Ηπείρου

21/11/2023, 3:00 μμ

ΑΡΤΑ, ΗΠΕΙΡΟΣ

Εκδήλωση ενάντια στη χρήση δηλητηριασμένων δολωμάτων στην Άρτα

24/10/2023, 7:54 μμ

ΑΡΤΑ, ΗΠΕΙΡΟΣ

Πλήθος κόσμου στη Ροδαυγή Άρτας για την 13η Γιορτή Κάστανου

23/10/2023, 4:20 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites