Ημερίδα με θέμα την «Προστασία και περίθαλψη των θαλάσσιων χελωνών Caretta caretta»

Ημερίδα με θέμα την «Προστασία και περίθαλψη των θαλάσσιων χελωνών Caretta caretta»
πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 26 Ιουνίου στο Κέντρο Έρευνας και Πληροφόρησης Σαλαώρας. Ο Αμβρακικός κόλπος αποτελεί σημαντικό μέρος τροφοληψίας για τις θαλάσσιες χελώνες Caretta caretta, για το λόγο αυτό το επιστημονικό προσωπικό και το προσωπικό φύλαξης του Φορέα Διαχείρισης Υγροτόπων Αμβρακικού, αλλά και εκπρόσωποι από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας, το τμήμα Κτηνιατρικής και Αλιείας Πρέβεζας καθώς και το λιμεναρχείο Πρέβεζας, είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν από τον Υπεύθυνο του Κέντρου Διάσωσης του Συλλόγου για την Προστασία της Θαλάσσιας Χελώνας ΑΡΧΕΛΩΝ, κ. Παύλο Τσάρο, για την προστασία των θαλάσσιων χελωνών και των βιοτόπων τους καθώς και για την περίθαλψη τραυματισμένων και άρρωστων χελωνών.
Οι παρευρισκόμενοι παρακολούθησαν αρχικά μία παρουσίαση για τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των θαλάσσιων χελωνών, αλλά και για τους εχθρούς και κινδύνους που αντιμετωπίζουν, ενώ στη συνέχεια έγινε επίδειξη από τον υπεύθυνο του ΑΡΧΕΛΩΝ για τις ενέργειες στις οποίες πρέπει να προβεί κάποιος που θα βρει τραυματισμένη ή νεκρή χελώνα.
Η ημερίδα ολοκληρώθηκε με την ελπίδα όλων ότι τα περιστατικά τραυματισμένων και νεκρών χελωνών θα μειωθούν κυρίως μέσω της ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού.

Από το Γραφείο Τύπου του Φορέα Διαχείρισης Υγροτόπων Αμβρακικού    


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΕΛΛΑΔΑ

Η τρίτη δόση δεν είναι υποχρεωτική – Ανοίγει τις 30 Σεπτεμβρίου η πλατφόρμα για τους άνω των 60 ετών και τους υγειονομικούς

20/09/2021, 7:37 μμ

ΕΛΛΑΔΑ

Ανακοίνωσε το πρωτόκολλο για την δια ζώσης λειτουργία των πανεπιστημίων το Υπουργείο Παιδείας

20/09/2021, 7:11 μμ

ΕΛΛΑΔΑ

Άνοιξε το myBusinessSupport για επανένταξη στις ρυθμίσεις 100 και 120 δόσεων για όσους επλήγησαν από την πανδημία

20/09/2021, 1:01 μμ

ΕΛΛΑΔΑ

Σήμερα οι ανακοινώσεις για τη τρίτη δόση του εμβολίου κατά της covid-19

20/09/2021, 11:05 πμ

ΕΛΛΑΔΑ

Τα νέα μέτρα που ισχύουν από τη Δευτέρα 20.9 έως και τη Δευτέρα, 27.9 – Όλη η απόφαση

20/09/2021, 10:55 πμ

ΕΛΛΑΔΑ

Αλλαγές στον φορολογικό χάρτη – Όλα όσα θα ισχύσουν το επόμενο διάστημα

16/09/2021, 9:31 πμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites