Στην Πρέβεζα η 7η Επιστημονική Εκδήλωση-Σπουδαία ονόματα της Ιατρικής ήρθαν στην πόλη μας

Σπουδαία ονόματα της Ιατρικής επισκέφθηκαν την πόλη της Πρέβεζας το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος 21-24 Ιουνίου, για την 7η Επιστημονική Εκδήλωση του Ελληνικού Κολεγίου Μεταβολικών Νοσημάτων (Ε.ΚΟ.ΜΕ.Ν) που έλαβε χώρα στο ξενοδοχείο Margarona Royal.

Το Ελληνικό Κολλέγιο Μεταβολικών Νοσημάτων (Ε.ΚΟ.ΜΕ.Ν.) οργάνωσε στην όμορφη Πρέβεζα τριήμερη επιστημονική συνάντηση αφιερωμένη στα σύγχρονα δεδομένα που αφορούν τα μεταβολικά νοσήματα, δηλ. τον Σακχαρώδη Διαβήτη, την υπέρταση, την υπερλιπιδαιμία, την παχυσαρκία και το μεταβολικό σύνδρομο.
Τα μεταβολικά νοσήματα, απόρροια του ασύμμετρου – ταξικού σημερινού τρόπου ζωής, αποτελούν τις ενδημικές απειλές για την υγεία της κοινωνίας σήμερα. Η ανθυγιεινή διατροφή, η έλλειψη σωματικής δραστηριότητας, το stress οδηγούν σε αυξημένη συχνότητα σήμερα του Διαβήτη (10% σήμερα έχουν Διαβήτη έναντι 2% πριν 30 έτη), της παχυσαρκίας (50-60% των Ελλήνων σήμερα είναι παχύσαρκοι ή υπέρβαροι, ενώ τα ελληνόπουλα παρουσιάζουν μια από τις πιο υψηλές συχνότητες παχυσαρκίας στην Ευρώπη), του μεταβολικού συνδρόμου (25-28% έχουν μεταβολικό σύνδρομο) κ.λπ.
Σήμερα υπάρχουν πολλά νέα δεδομένα για την αντιμετώπιση των μεταβολικών διαταραχών, και αυτά αναπτύχθηκαν στην επιστημονική συνάντηση στην Πρέβεζα.
Ο πυρήνας πάντως της πρόληψης και ριζικής αντιμετώπισης των διαταραχών αυτών είναι η υιοθέτηση νέας διατροφικής συμπεριφοράς, η υιοθέτηση της μεσογειακής διατροφής από τους συμπολίτες μαζί βεβαίως με εφαρμογή ενός συστηματικού προγράμματος σωματικής δραστηριότητας (30 λεπτά ημερησίως γρήγορο περπάτημα ή 150 λεπτά εβδομαδιαίως).
Πρόσφατη καλά τεκμηριωμένη μελέτη (PREDIMED STUDY) έδειξε ότι η εφαρμογή της μεσογειακής διατροφής (ελαιόλαδο, φρούτα, ψάρια, λαχανικά, όσπρια, καρύδια κ.λπ.) οδήγησε μετά 5ετία εφαρμογής σε μείωση κατά 30% των θανατηφόρων επεισοδίων.
 Στην επιστημονική συνάντηση της Πρέβεζας που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Margarona Royal, έγινε προσπάθεια να ενημερωθούν οι γιατροί από διευθυντές και καθηγητές (ειδικοί στον τομέα τους) σε όλη την νεότερη γνώση για την αντιμετώπιση της μεγάλης μάστιγας της εποχής μας που είναι τα μεταβολικά νοσήματα που νομοτελειακά οδηγούν στις μεγάλες καρδιαγγειακές επιπλοκές και στα θανατηφόρα επεισόδια.


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Το πρώτο ψηφιακό μουσείο για τον Αμβρακικό άνοιξε τις πόρτες του για το κοινό

27/09/2021, 12:39 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Αναστολή λειτουργίας σε όλα τα σχολεία της πόλης – Η ανοργανωσιά του Δήμου στο μεγαλείο της

27/09/2021, 11:41 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Τα νέα μέτρα που ισχύουν από τη Δευτέρα 27.9 έως και τη Δευτέρα, 04.10 – Όλη η απόφαση.

27/09/2021, 9:28 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αλ. Καχριμάνης για το Τμήμα Λογιστικής : “Να λείπουν τέτοιες συζητήσεις … Δεν συζητάμε τέτοια περίπτωση”

25/09/2021, 10:30 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Η ιστορική καμπάνα του Ενετικού Πύργου του Ρολογιού να πάρει τη θέση που της αρμόζει στην ιστορία της πόλης

25/09/2021, 4:40 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Έχασε τον έλεγχο του δίκυκλου – Βρέθηκε στο έδαφος και τραυματίστηκε

25/09/2021, 4:08 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites