ΛΕΥΚΑΔΑ: Ξεσηκωμός στο νησί για το κλείσιμο του ΤΕΙ

Ένταση προκλήθηκε χθες το απόγευμα στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Λευκάδας όταν μια ομάδα περίπου διακοσίων φοιτητών διέκοψε την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και ζήτησε να παρέμβει και να τοποθετηθεί για τις πρόσφατες εξελίξεις που θέλουν το τμήμα της Λευκάδας να καταργείται.

Προς στιγμήν επικράτησε ένταση, ωστόσο οι φοιτητές ήταν αποφασισμένοι αν δεν τους δινόταν ο λόγος να διακόψουν την κυκλοφορία στην Γέφυρα του νησιού. Τελικά τους δόθηκε το βήμα και αυτή την στιγμή είναι σε εξέλιξη η συζήτηση για τις επόμενες κινήσεις.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι σήμερα το μεσημέρι ήταν προγραμματισμένη έκτακτη γενική συνέλευση στο ΤΕΙ για το σχέδιο Αθηνά και την μεταφορά τμημάτων στην Άρτα. Αυτή την στιγμή η συνεδρίαση συνεχίζεται παρουσία των φοιτητών με θέμα συζήτησης την κατάργηση του ΤΕΙ.
Ενώ σήμερα ο δήμος με σχετικό δελτίο τύπου εξέφρασε την αντίδραση του στο σχέδιο και τάχθηκε στο πλευρό των αγωνιζόμενων φοιτητών. Σειρά πήρε και η περιφέρεια διαβάστε τα επίσημα δελτία τύπου:

ΔΗΜΟΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

Λευκάδα, 7 Μαρτίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
για την κατάργηση του Τ.Ε.Ι.

Ο ΔΗΜΟΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ μετά τις αρνητικές εξελίξεις με το σχέδιο “ΑΘΗΝΑ” για το Τ.Ε.Ι. Ιονίων Νήσων και ειδικότερα το Τμήμα της Λευκάδας, το οποίο καταργείται άμεσα και μεταφέρονται οι φοιτητές στην Άρτα, στηρίζει τον αγώνα των φοιτητών για δημόσια δωρεάν παιδεία, για την αναβάθμιση των σπουδών τους και για την διατήρηση του τμήματος Τ.Ε.Ι. στην ΛΕΥΚΑΔΑ και του Τ.Ε.Ι. Ιονίων Νήσων.
Ο αγώνας αυτός δεν είναι μόνο αγώνας των φοιτητών αλλά και ολόκληρης της κοινωνίας της Λευκάδας.

Στον αγώνα αυτό συμμετέχουμε την Παρασκευή 8 Μαρτίου 2013:
• κλείνουμε όλες τις υπηρεσίες του Δήμου στην πόλη και στις Δημοτικές Ενότητες
• συμμετέχουμε στο συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 8 Μαρτίου 2013 και ώρα 11πμ στον Άγιο Μηνά
• καλούμε όλους τους εργαζόμενους στο Δήμο και τους δημότες να στηρίξουν τον αγώνα
• συμμετέχουμε στην κινητοποίηση και μεταβαίνουμε στην Αθήνα την Δευτέρα 11 Μαρτίου 2013 για συνάντηση στο Υπουργείο Παιδείας και στην Βουλή με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας.

ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Κέρκυρα 7 Μαρτίου 2013
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ταχ. Δ/νση: Αλυκές Ποταμού
49100, Κέρκυρα
Τηλ: 26610 – 26523

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αντιδράσεις για το ΤΕΙ Ιονίων Νήσων – Κλείνει αύριο η Περιφέρεια – Διαμαρτυρία έξω από τη Βουλή την προσεχή Δευτέρα 11 Μαρτίου

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, Σπυρίδωνα Σπύρου, των Αντιπεριφερειαρχών Κέρκυρας, Χρήστου Σκούρτη, Λευκάδας, Θοδωρή Βερύκιου, Κεφαλονιάς και Ιθάκης, Σωτήρη Κουρή και Ζακύνθου, Διονύση Μυλωνά, κλειστές θα παραμείνουν αύριο τόσο οι Υπηρεσίες της Περιφέρειας όσο και των Περιφερειακών Ενοτήτων, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την τροπή που έχει πάρει το θέμα του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων.
Η Περιφερειακή Αρχή Ιονίων Νήσων καλεί τους Επτανήσιους Βουλευτές, τους Περιφερειακούς Συμβούλους, τους Δημάρχους των Ιονίων Νήσων, τα Επτανησιακά Σωματεία και τους Φορείς να αντιδράσουν δυναμικά συμμετέχοντας στη διαμαρτυρία, που θα γίνει την προσεχή Δευτέρα 11 Μαρτίου στις 12 το μεσημέρι έξω από τη Βουλή

Η απόφαση αυτή έρχεται ως συνέχεια της διαμαρτυρίας που έγινε στον Πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά και κινείται στο πνεύμα των αποφάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου, του διαλόγου που είχε γίνει με τον Υπουργό Παιδείας, Κ. Αρβανιτόπουλο, ο οποίος αθέτησε τις υποσχέσεις του για υιοθέτηση της πρότασης αναβάθμισης του Ιδρύματος που του είχε κατατεθεί, καθώς και στην Πολιτική θέση της Περιφερειακής Αρχής για τα εκπαιδευτικά ιδρύματα των Ιονίων Νήσων, που τα θεωρεί μοχλό ανάπτυξης της περιοχής.

Επιπλέον, η μεταφορά των τμημάτων του ΤΕΙ σε άλλες πόλεις, εκτός Επτανήσου, έρχεται ως συνέχεια μια Πολιτικής που αποδυναμώνει, σταδιακά, την Περιφέρεια με το κλείσιμο υπηρεσιών, τη συρρίκνωσή τους και τη μεταφορά τους σε άλλα διοικητικά κέντρα.
Οι πράξεις αυτές αντίκεινται στη νησιωτική πολιτική, που οφείλουν να εφαρμόζουν οι Κυβερνήσεις, μεταβάλουν τους πολίτες των νησιών σε δευτέρας κατηγορίας πολίτες και τους καθιστούν αδύναμους ακόμη και για τη διαβίωσή τους στα νησιά.

Σπυρίδων Σπύρου
Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων

Χρήστος Σκούρτης
Αντιπεριφερειάρχης Κέρκυρας

Θοδωρής Βερύκιος
Αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας

Σωτήρης Κουρής
Αντιπεριφερειάρχης Κεφαλονιάς και Ιθάκης

Διονύσιος Μυλωνάς
Αντιπεριφερειάρχης Ζακύνθου
mylefkada.gr


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΛΕΥΚΑΔΑ

Εγκρίθηκε ομόφωνα η χωροθέτηση της Μαρίνας στο Βλυχό από την διυπουργική Επιτροπή Τουριστικών Λιμένων

24/10/2023, 7:42 μμ

ΛΕΥΚΑΔΑ

Το Ψηφοδέλτιο της Δημοτικής Κίνησης «Όλοι για τη ΛΕΥΚΑΔΑ»

04/09/2023, 1:08 μμ

ΛΕΥΚΑΔΑ

Παραχωρήθηκε οικόπεδο 10.209 τ.μ. από το Υπουργείο Οικονομικών στο Δήμο Λευκάδας για την κτιριακή επέκταση του ΔΙΕΚ και του ΕΠΑΛ  

20/07/2023, 6:40 μμ

ΛΕΥΚΑΔΑ

Η Νατάσα Θεοδωρίδου στο Ανοιχτό Θέατρο Λευκάδας

10/07/2023, 8:00 μμ

ΛΕΥΚΑΔΑ

Όλες οι σχολικές μονάδες στη Λευκάδα και στο Μεγανήσι διαθέτουν Τμήμα Ένταξης

06/07/2023, 7:37 μμ

ΛΕΥΚΑΔΑ

Ορκίστηκε Βουλευτής Ν. Λευκάδας ο Θανάσης Καββαδάς 

03/07/2023, 6:59 μμ

ΛΕΥΚΑΔΑ

Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης με την ιστορική του μπάντα για μία μοναδική συναυλία στην Λευκάδα

28/06/2023, 1:16 πμ

ΛΕΥΚΑΔΑ

Φαρμακείο στην Νικιάνα Λευκάδας αναζητά προσωπικό

06/06/2023, 11:10 πμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites