Σειρά επαφών για θέματα του Δήμου είχε ο Δήμαρχος Πρέβεζας στην Αθήνα

Σειρά   επαφών με κυβερνητικά στελέχη είχε ο Δήμαρχος Πρέβεζας Χρήστος Μπαίλης  κατά την διάρκεια της πρόσφατης επίσκεψής του στην Αθήνα.

Ο  Δήμαρχος  είχε συνάντηση με τον αναπληρωτή Υπουργό Υγείας Μάριο Σαλμά με τον οποίο συζήτησε το θέμα της λειτουργίας του υφιστάμενου  νοσοκομείου και του ΚΕ.ΚΥ.ΚΑ.ΜΕΑ αναπτύσσοντάς του αναλυτικά το αίτημα  της ανέγερσης του νέου νοσοκομείου.
Ο κ.Μπαίλης  επεσήμανε ότι η ανάγκη για νέο νοσοκομείο  είναι επιτακτική θέτοντας υπόψη του  αναπληρωτή υπουργού  ότι ο Δήμος προχώρησε στην κατά κυριότητα παραχώρηση οικοπέδου προς το Υπουργείο Υγείας, σημειώνοντας μάλιστα ότι  μπορεί να υπάρξει  παραχώρησης και άλλης έκτασης εφόσον  αρχίσει η ανέγερση του νέου νοσοκομείου.
Ο κ.Σαλμάς  διαβεβαίωσε τον Δήμαρχο Πρέβεζας ότι δεν  τίθεται θέμα για την λειτουργία  τόσο του υφιστάμενου νοσοκομείου όσο και του ΚΕ.ΚΥ.ΚΑ.ΜΕΑ υπογραμμίζοντας του ότι θα μελετήσει τα όσα  τέθηκαν υπόψη του.
Στην συνέχεια ο  κ.Μπαϊλης επισκέφθηκε  παρουσία του βουλευτή Πρέβεζας Δημήτρη Τσουμάνη τον αναπληρωτή Υπουργό Ανάπτυξης Σταύρο Καλογιάννη τον οποίο και ενημέρωσε για τα προβλήματα που άφησε πίσω της η  κακοκαιρία των τελευταίων εβδομάδων.
Ο Δήμαρχος Πρέβεζας ζήτησε άμεσα  έκτακτη χρηματοδότηση, αίτημα που υπέβαλλε και στον Γενικό Γραμματέα του Υπ.Εσωτερικών κ. Ιωαννίδη, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα  πρώτα προβλήματα   κατολισθήσεων και καθιζήσεων στο βασικό οδικό δίκτυο και σε άλλα σημεία του Δήμου.
Ηδη από τον Δήμο εστάλη και εγγράφως το αίτημα για έκτακτη χρηματοδότηση προκειμένου να κινηθούν το συντομότερο δυνατό οι απαραίτητες  διαδικασίες.
Ο Δήμαρχος Πρέβεζας Χρήστος Μπαίλης  πραγματοποίησε επίσκεψη και στον Δήμο Αθηναίων όπου συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Γιώργο Καμίνη , τον αντιδήμαρχο Καθαριότητας κ.Βαρελά  και τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ.Προβατά.
Στις συναντήσεις,στις οποίες   παραβρέθηκε και ο συμπολίτης, Δημοτικός Σύμβουλος Αθηναίων Αθανάσιος Σπυράκος  , αναζητήθηκαν τρόποι για την συνεργασία που μπορούν να αναπτύξουν οι δύο Δήμοι.
Μάλιστα ο Δήμαρχος Πρέβεζας υπέβαλε αίτημα για την  ενίσχυση του στόλου των μηχανημάτων της Πρέβεζας με οχήματα από τον Δήμο Αθηναίων  και πολύ σύντομα αναμένεται να υπάρξουν απαντήσεις.
Εξάλλου ο κ.Μπαϊλης συνοδευόμενος από τους αντιδημάρχους Ευάγγελο Ροπόκη  και Χαράλαμπο Κακιούζη καθώς και τον ειδικό συνεργάτη  Ευαγγελο Γιαννουλάτο παραβρέθηκαν στην κοπή της πίτας της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος.
Στο  περιθώριο της εκδήλωσης, στην οποία συμμετείχαν  και χορευτικά από την Πρέβεζα,ο Δήμαρχος Πρέβεζας συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Πανηπειρωτικής   κ.Οικονόμου καθώς και με τον  συντοπίτη  μας Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Εμπορικής  Ναυτιλίας Αθανάσιο Μπούσιο στον οποίο μετέφερε και  προφορικά το αίτημα για την άμεση χρηματοδότηση  του έργου της ενίσχυσης των κρηπιδωμάτων της παραλίας.


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κώστας Μπάρκας: Η Κυβέρνηση έχει την απόλυτη ευθύνη για ό,τι συμβαίνει στη Μόρια

09/09/2020, 12:06 μμ

ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αμφισβητεί την αύξηση των ΜΕΘ ο Παύλος Πολάκης

09/09/2020, 11:03 πμ

ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Αντώνης Μπεζάς νέος Πρόεδρος της Εταιρείας Ακινήτων του Δημοσίου

27/05/2020, 4:27 μμ

ΕΛΛΑΔΑ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έκτακτη Είδηση: 18 νέα κρούσματα του κορωνοϊού

12/03/2020, 6:13 μμ

ΕΛΛΑΔΑ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τουρκική ακταιωρός συγκρούστηκε με σκάφος του Λιμενικού στην Κω!

11/03/2020, 11:56 πμ

ΕΛΛΑΔΑ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κορωνοϊός: Όγδοο κρούσμα στην Ελλάδα.

04/03/2020, 11:13 πμ

ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πρόεδρος της Δημοκρατίας με 261 ψήφους η Αικ. Σακελλαροπούλου

22/01/2020, 11:30 πμ

ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κώστας Μπάρκας: « Στρατηγική επιλογή της ΝΔ η απαξίωση της ΔΕΗ και του κοινωνικού της χαρακτήρα »

02/09/2019, 2:27 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites