Δευτέρα, 25/06/2018

Πρεβεζάνικος …»Εμφύλιος» χθες βράδυ στην Βουλή!!!

«Bέλη» εναντίον των εισηγητών της ΝΔ (ανάμεσα τους και ο Στέργιος Γιαννάκης) και του ΠΑΣΟΚ για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης «Βοσκήσιμες γαίες Ελλάδας και άλλες διατάξεις». Ανάμεσα σε αυτές τις διατάξεις ήταν και η ανανέωση της θητείας των επικουρικών γιατρών στις δομές υγείας και κατά συνέπεια στο Νοσοκομείο Πρέβεζας. Οι τόνοι ανέβηκαν με αφορμή τα βοσκοτόπια με τον Βουλευτή Πρέβεζας Κώστα Μπάρκα να απαντά στον Στέργιο Γιαννάκη και σε όλη την ΝΔ
«Δεν μπορεί να ακούμε κριτική από εσάς που πουλήσατε μέσα σε ένα βράδυ τη γαλακτοβιομηχανία Δωδώνη. Βάλατε την υπογραφή σας για να πουλήσετε τη γαλακτοβιομηχανία Δωδώνη, η οποία ήταν η μόνη δυνατή εταιρεία που στήριζε την κτηνοτροφία»και συμπλήρωσε, διερωτώμενος « Ήταν βοήθεια προς την κτηνοτροφία το χάρισμα της Δωδώνης ή το γεγονός ότι κλείσατε την Αγροτική Τράπεζα και τη δώσατε στον κ. Σάλλα, που ήταν μια τράπεζα που βοηθούσε, όπως βοηθούσε, την κτηνοτροφία και κατ’ επέκταση τους αγρότες;»
Ο βουλευτής Ν. Πρέβεζας, Κώστας Μπάρκας,από το βήμα της Βουλής, κατά τη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου, μίλησε για τις θετικές επιπτώσεις που αναμένεται να έχει για τους κτηνοτρόφους της περιοχής μας το εν λόγω νομοσχέδιο, καθώς και για τις στρεβλώσεις που επικρατούσαν στον πρωτογενή τομέα τις τελευταίες δεκαετίες, χωρίς να παραλείψει να αναφερθεί και στα σενάρια που διακινούνται το τελευταίο διάστημα για αποσταθεροποίηση της Κυβέρνησης.
        «Με το παρόν νομοσχέδιο λύνουμε ένα χρόνιο πρόβλημα που αντιμετώπιζε η κτηνοτροφία, αυτό των βοσκήσιμων γαιών και των επιδοτήσεων που έπαιρναν κατ’ αναλογία οι κτηνοτρόφοι» είπε ο Κώστας Μπάρκας,  ξεκινώντας την ομιλία του και πρόσθεσε ότι τα τελευταία χρόνια «η κατάσταση των βοσκήσιμων γαιών και κατ’ επέκταση των επιδοτήσεων των  κτηνοτρόφων ήταν σε ¨μαύρο χάλι¨ και μάλιστα εις βάρος των μικρών κτηνοτρόφων, καθώς τα χρήματα πήγαιναν μόνο στους μεγαλοκτηνοτρόφους».
          

          Τέλος, ο  Κώστας Μπάρκας, επιτέθηκε με σφοδρότητα στην αντιπολίτευση,  βάζοντας «φρένο» στα διάφορα σενάρια αποσταθεροποίησης της Κυβέρνησης που διακινούν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ σε συνεργασία με «κέντρα διαπλοκής», τονίζοντας «Όσον αφορά τα σενάρια που διάφοροι επεξεργάζεστε για πτώση της Κυβέρνησης και Οικουμενικές Κυβερνήσεις, προκειμένου να επαναφέρετε το παλαιό πολιτικό σύστημα που η κοινωνία έδιωξε από την πόρτα και εσείς θέλετε να το φέρετε από το παράθυρο, να τα ξεχάσετε. Η κυβερνητική πλειοψηφία είναι δυνατή. Υπερασπίζεται ένα πολιτικό σχέδιο για το οποίο ο κόσμος μάς ψήφισε και ο κόσμος μάς στηρίζει».
Το Νομοσχέδιο αυτό ρυθμίζει την οριοθέτηση, την αξιοποίηση και τη διανομή βοσκήσιμων γαιών για την πλήρη κάλυψη των δικαιωμάτων των κτηνοτρόφων, διασφαλίζοντας κονδύλια από την Ε.Ε. ύψους 500εκ. ευρώ το χρόνο μέσω της νέας Κ.Α.Π., μειώνοντας το κόστος παραγωγής των κτηνοτρόφων και προστατεύοντας τη βιοποικιλότητα ημιορεινών, ορεινών περιοχών. Επιπρόσθετα, το ψηφισθέν νομοσχέδιο στηρίζει όλα τα Π.Ο.Π. γεωγραφικής ένδειξης κτηνοτροφικά προϊόντα, όπως το τυρί-φέτα, και δημιουργεί τις προϋποθέσεις για την παραγωγή προϊόντων υψηλής διατροφικής αξίας και ποιότητας.
         

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Διαβάστε επίσης

ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ